Σίγουρα δεν μπορώ να περιγράψω σε μια μικρή αναφορά αυτές τις 7 ημέρες της ζωής μου που πέρασα με την οικογένειά μου στο πρόγραμμα New Start αλλά θα προσπαθήσω συνοπτικά να περιγράψω το ποσό ευγνώμων είμαι για αυτήν την εμπειρία. Ενώ λοιπόν ήμουν και εγώ ένας από αυτούς τους ανθρώπους που πίστευαν ότι όλα τα έχουν τακτοποιημένα και προγραμματισμένα και έχουν ζήσει απίστευτες εμπειρίες στην ζωή τους με σιγουριά μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου μέχρι στιγμής!

Αρχικά δεν θα κρύψω ότι ένιωθα περίεργα και υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν :” γιατί ήρθα” αλλά πολύ σύντομα άρχισα να καταλαβαίνω ότι υπάρχει λόγος που βρίσκομαι εδώ και σίγουρα κάποιος άλλος με έστειλε εκεί! Σήμερα όμως έπειτα από αυτό που βίωσα που με έχει ωριμάσει σαν άνθρωπο τόσο στον τρόπο σκέψης όσο και στον τρόπο ζωής μου θα ήθελα να μην τελείωνε ποτέ! Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και ο χρόνος περνούσε ευχάριστα με τους συνανθρώπους μου να είναι ιδιαίτερα φιλικοί προς εμένα και τους άλλους και ο λόγος είναι γιατί εκεί όλοι συνειδητοποιήσαμε το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μας !

Έμαθα τον λόγο που είναι καλό να κάνω μια σωστή πρόληψη για την υγεία μου μέσω της διατροφής και της άσκησης, να έχω εγκράτεια και προπάντων να έχω εμπιστοσύνη στον Κύριο τον Θεό ! Όσον αφορά το κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, είδα και γνώρισα άτομα από όλον τον κόσμο έχτισα δυνατές φιλίες και μοιράστηκα αξέχαστες στιγμές. Η ζωή μου έπειτα από αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς κατάφερα πολύ σύντομα να συνδυάσω επιτυχώς όλα αυτά που γνώρισα και έμαθα εκεί, να είμαι ευτυχισμένη εγώ και η οικογένεια μου και να ζω κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Το πρόγραμμα New Star ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω κάνει στον εαυτό μου, ήταν ένα σχολείο ζωής και μια εμπειρία που ο καθένας πρέπει να ζήσει! Ο Θεός με απελευθέρωσε απο την αμαρτία και μου έδωσε αιώνια ζωή.¨”

Κ.Τ

“Στον Όλυμπο ανέβηκα,Πριν από πέντε χρόνια,
Κι όλα όσα έζησα εκεί,Μένουν στο νου αιώνια,
Στη μνήμη εχαράχτηκαν,Βαθιά μες τη ψυχή μου,
Και από τότε άλλαξε,Ολόκληρη η ζωή μου
Εγώ προτρέπω φίλοι μου,Μην το καθυστερείτε,
Στους πρόποδες του Ολύμπου,Σύντομα να βρεθείτε,
Γιατί όποιος θέλει στη ζωή,νόημα ν’ αποκτήσει,
Με την ομάδα του New Start,Ας πάει να περπατήσει!”

Σ.Κ

“Φίλε δεν είμαι καλός στα λόγια, ΑΛΛΑ! Γράψε τούτο που είναι η αλήθεια μου. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.

Ήρθα στο βουνό με έναν όγκο στο παχύ μου έντερο 14cm και μυαλό ανακατεμένο με πανικό, φόβο, απελπισία, μαζί με λαχτάρα για ζωή. Όλο αυτό είχε προέλθει από το ότι, αυτό που βάση πρωτοκόλλου προοριζόταν να ακολουθήσω ήταν ιατρικές πράξεις συμπτωματικής αντιμετώπισης του καρκίνου μου.

Δεν είχα απαντήσεις για τα αίτια δημιουργίας του. Δεν είχα εγγυήσεις για την μη επαναφορά του. Πρωτόκολλο και τίποτα περαιτέρω. Η λογική μου δεν μπορούσε να το αποδεχτεί όλο αυτό που έβλεπα να εκτυλίσσεται μπροστά μου. Ώσπου ο Θεός με οδήγησε στο βουνό και σε εσένα. Μου έδειξες τον τρόπο να κάνω το δικό μου Start New Life. Μου έδειξες την Οδό την Αλήθεια και την Ζωή. Ήρθα εκεί ψάχνοντας έναν γιατρό και βρήκα έναν απόστολο.

Φεύγοντας στο είπα, το είπα σε όλους τους φίλους “ποιός νοιάζεται για τον καρκίνο”. Ήθελα να εκφράσω αυτό που ένιωθα, φεύγοντας είχα μέσα μου αυτή την “πηγή ύδατος αλλομένου” που με πλημμύρισε από τότε μέχρι τώρα. Εννοείτε πως μετά 2 χρόνια καρκίνος μέσα μου δεν υπάρχει. Οι γύρω μου είναι έκπληκτοι με αποκορύφωμα τον γαστρεντερολόγο μου, που στην κολονοσκοπηση δεν πίστευε στα μάτια του ψάχνοντας για τον όγκο και μη βρίσκοντας τιποτα. Στο τέλος της εξέτασης μου είπε: κε Γλυκέ ζεις ένα θαύμα. ΝΑΙ ΖΩ και αυτό είναι ένα θαύμα Η ΖΩΉ είναι ένα θαύμα Είναι ένα θαυμάσιο δώρο του Δημιουργού μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΟΥΡΟΥΤΗ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΔΕΙΞΕΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΌ”

ΓΛΥΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

“Ενα ευχαριστω ειναι πολυ λιγο για ολα αυτα που εχω λαβει απο τον αγαπημενο δασκαλο και φ ι λ ο Κωνστ/νο.Και αναφερομαι στην σωματικη,ψυχικη,νοητικη υγεια και ευεξια!!Βρηκα το νοημα στη ζωη μου!!!ΕΚΕΙΝΟΣ που με οδηγησε κοντα του,εκει…στο πανεμορφο Ελατοχωρι, στις πλημμυρισμενες ημερες αγαπης,αληθειας,πιστεως,θαρρους και ελπιδας,μελετωντας Αυτο Το Παλιο Καλο Βιβλιο..οπως συνηθίζει να λεει… Αυτες οι μερες που ειναι τοσο λιγες…αλλα τοσο γεματες για Τον Λογο και Την Αγαπη Του Χριστου μας,θα με συνοδευουν μεχρι Τον Ερχομο Του!!”

Σ.Β

“Βρίσκεσαι μέσα σε ένα ήσυχο, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον όπου ο χρόνος παύει να έχει σημασία. Θυμάσαι ημέρα με την ημέρα την ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας και ανακαλύπτεις από την αρχή ξανά την ομορφιά της ζωής που ίσως μέσα στην καθημερινότητα είχες ξεχάσει. Φεύγεις γεμάτος υπέροχες αναμνήσεις, έχοντας πια μέσα σου έναν συνδυασμό ηρεμίας, ασφαλείας, χαράς και ενθουσιασμού! Κάπως έτσι μπορεί να περιγράφει το πρόγραμμα New Start, το οποίο είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής που κάποιος χρειάζεται να ζήσει για να μπορέσει να καταλάβει. Θα τολμούσα να πω ότι είναι μία εβδομάδα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου! Απέκτησα γνώσεις πολύτιμες για τη ζωή, για την ευεξία και για ορισμένες διαχρονικές αξίες που με έχουν κάνει να ζω ασύγκριτα πιο χαρούμενη, να νιώθω πιο υγιής, ασφαλής και πλέον να βαδίζω συνειδητά επάνω σε πραγματικά γερές βάσεις. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω απο καρδιάς τον εισηγητή, τον Κύριο Μουρούτη. Είναι Άνθρωπος με “Α” κεφάλαιο και το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι όσα διδάσκει, είδα στην πράξη ότι τα εφαρμόζει πρώτα ο ίδιος. Είναι σπάνιο και εντυπωσιακό το εύρος των γνώσεών του και ο συνδυασμός των επιστημονικών πεδίων στις διαλέξεις που πραγματοποιεί μέσα στο πρόγραμμα. Είναι όλα τόσο κατανοητά και ενδιαφέροντα, ώστε δεν καταλαβαίνεις καν πως περνάει ο χρόνος. Εύχομαι να μπορέσω σύντομα να ζήσω ένα ακόμη πρόγραμμα!” Χ.Σ

 

 

Website Pages

Blog Archives by Categories

Blog Archives by Tags

    Blog Archives by Month

    Portfolio Archives by Categories

    • No categories

    Portfolio Archives by Tags

    • No categories