Η ζωική πρωτεϊνη συνδέεται με το σύνδρομο του πρόωρου θανάτου

Η ζωική πρωτεϊνη συνδέεται με το σύνδρομο του πρόωρου θανάτου

1) Η Ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με σύνδρομο πρόωρου Θανάτου

Καταναλώνοντας μια διατροφή πλούσια σε ζωική πρωτεΐνη οδηγεί σε πρόωρο θάνατο, συγκριτικά με τα άτομα που καταναλώνουν λιγότερο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που αναλύει τα δεδομένα από 6.381 Αμερικανούς ενήλικες ηλικίας 50 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν τις περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες είχαν κίνδυνο αύξησης 5 φορές του θανάτου που σχετίζονται με το διαβήτη. Εκείνοι κάτω των 65 ετών που έτρωγαν την περισσότερη ζωική πρωτεΐνη είχαν ένα κίνδυνο 74 τοις εκατό αύξηση για το θάνατο από οποιαδήποτε αιτία και μια 4-πλάσια αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης στην έρευνα των 18 ετών. Ο κίνδυνος θανάτου ήταν μειωμένος ή απών όταν πηγές πρωτεϊνών ήταν φυτικής προέλευσης.

Levine ME, Suarez JA, Brandhorst S, et al. Low protein intake is associated with a major reduction in IGF-1, cancer, and overall mortality in the 65 and younger but not older population. Cell Metab. 2014; 19:407-417.

2)Ζωική πρωτεΐνη ενδέχεται να οδηγήσει σε διαβήτη

Οι άνθρωποι που τρώνε ζωικές πρωτεΐνες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το American Diabetes Association.

Οι ερευνητές εξέτασαν τους συμμετέχοντες οι οποίοι ήταν μέρος της μελέτης EPIC και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης είχαν 22 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο. Για κάθε επιπλέον 10 γραμμάρια πρωτεΐνης οι άνθρωποι έτρωγαν, ο κίνδυνος για ανάπτυξη διαβήτη αυξήθηκε κατά 6 τοις εκατό.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει, επίσης, τους κινδύνους που συνδέονται με την ζωική πρωτεΐνη

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English