«Καρκίνος:ο Αυτοκράτωρ όλων των ασθενειών..ένας χαμένος φίλος!»

«Καρκίνος:ο Αυτοκράτωρ όλων των ασθενειών..ένας χαμένος φίλος!»

Μόλις ολοκληρώθηκε ένα ακόμη βιβλίο..ένα πόνημα για το μεγάλο «αφεντικό» ολων των ασθενειών…το Καρκίνο!
Ποιά ήταν η ανάγκη για ένα ακόμη βιβλίο(το 12ο στη σειρά) προς το ευρύ κοινό;
«Τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι εκείνα που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας.»Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει.Στην πραγματικότητα, κάθε αναγνώστης είναι, καθώς διαβάζει, αναγνώστης του ίδιου του του εαυτού,είναι καθρέφτες. Βλέπεις μέσα τους μόνο αυτά που ήδη έχεις μέσα σου.
Κανένας άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ένα βαθυστόχαστο βιβλίο μέχρι να έχει δει και να έχει ζήσει τουλάχιστον ένα μέρος από το περιεχόμενό του γιατί,το να διαβάζεις χωρίς να στοχάζεσαι είναι σαν να τρως χωρίς να χωνεύεις.

Αυτός ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο δικός μου αντικειμενικός σκοπός:
ο Στοχασμός για τη Ζωή,το θάνατο,την Υγεία,την ασθένεια μα πιότερο την εκζήτηση της Αλήθειας και Ομορφιάς σε όλα αυτά.Υπάρχουν περισσότεροι θησαυροί σε ενα βιβλίο από ό,τι σ’ ολόκληρη τη λεία των πειρατών στη Νήσο των Θησαυρών.
Τέτοια βιβλία για μένα θεωρούνται σαν να είναι οι μέλισσες που μεταφέρουν τη γύρη της γονιμοποίησης από το ένα μυαλό στο άλλο. Σίγουρα όχι μόνο μια γονιμοποίηση επιστημοσύνης διότι…
Η επιστήμη αυτοκτονεί όποτε υιοθετεί ένα δόγμα έτσι,για μένα προσωπικά..Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανένας.Για αυτό το λόγο…Έρευνα είναι αυτό που κάνω, όταν δεν ξέρω τι κάνω.Η επιστήμη βρίσκει πιο εύκολα θεραπείες παρά απαντήσεις,γι αυτο και είναι το νεκροταφείο των νεκρών ιδεών.

Όταν εγώ θέλω να διαβάσω ένα βιβλίο, ποθώ και γράφω ένα.Θα Είναι καλό λοιπόν αυτό το βιβλίο αν ανοίγεται με λαχτάρα να κλείνεται με ικανοποίηση και κέρδος απο εσάς!.Ο πραγματικός σκοπός της συγγραφής αυτού είναι να παγιδεύσει το μυαλό για να το αναγκάσει να σκεφτεί μόνο του έτσι ώστε να σε αφήσει με το ερώτημα: «Πώς ο συγγραφέας το γνώριζε αυτό για μένα;Τι οφείλω να πράξω εγώ απο τώρα;»

«ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΠΡΑΞΕΤΕ!!» Εμβολιοφροσύνη ή Επιταγή Ελευθερίας..

«Η ιατρική είναι η επιστήμη της αβεβαιότητας και η τέχνη της πιθανότητας και όσο μεγαλύτερη η άγνοια, τόσο μεγαλύτερος ο δογματισμός».
(Sir William Osler, 1849-1919, Καναδός γιατρός, ένας από τους τέσσερεις καθηγητές που ίδρυσαν το Νοσοκομείο John Hopkins)

«ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΠΡΑΞΕΤΕ!!»

Πόσο ασφαλή ΄η επισφαλή είνια οι εμβολιασμοί για την υγεία μας άραγε;
Γιατί μετά απο τον Β Παγκόσμιο πόλεμο έχει αυξηθει ο αριθμός ,συχνότητα και είδη εμβολιών;
Με ποιό ύφος επιστημοσύνης διακυρήσουν οι ειδικοί πως είναι εντελώς «ασφαλή» τα εμβόλια απο τη στιγμή πο
υ τόσο το Ευρωπαικό μα και το Αμερικανικό Κέντρο ελεγχου νοσημάτων (ECDC-CDC),κατατάσσουν αυτά ως «φάρμακα» και κάθε φάρμακοι ενέχει ήπιες, μέτριες εως και σοβαρές για την υγείας, παρενέργειες;!(Διαβαστέ το κείμενο που ακολουθεί στο τέλος!)
Γιατί οταν γονείς, και απλοι άνθρωποι δεν επιθυμούν να εμβολιαστουν η Πολιτεία αντι να τους προστατευσει τους διώκει ως αποδιοπομπαίους τράγους;
Ποιοι βρίσκονται στο παρασκήνιο της επιτακτικής ,υποχρεωτικής επιβολής των εμβολιασμών στις «ευπαθείςομάδες ( παιδιά-πρεσβυτεροι) ,με πρόσχημα την ασφαλή τους υγεία και πλεύση;
Τα εμβόλια είναι φάρμακα. Αυτό που τα διαφοροποιεί από όλα τα άλλα φάρμακα είναι ότι τα φάρμακα χορηγούνται για υπαρκτά νοσήματα, ενώ τα εμβόλια χορηγούνται για πιθανή νόσηση. Όπως κάθε φαρμακευτική ουσία, τα εμβόλια μπορεί να έχουν πιθανά οφέλη και πιθανές παρενέργειες. Τα λοιμώδη νοσήματα της παιδικής ηλικίας, σχεδόν στο σύνολο τους, διαδράμουν οξέως, χωρίς δραματικές επιπτώσεις, αντιμετωπίζονται συμπτωματικά και καταλείπουν ισόβια ανοσία (σύμφωνα με όλα τα εγχειρίδια Παιδιατρικής και Παθολογίας που διδάσκονται σε όλες τις ιατρικές σχολές του πλανήτη). Σε μικρό ποσοστό μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές βλάβες ή και στον θάνατο.
Τα εμβόλια συνήθως δεν εμφανίζουν παρενέργειες. Μπορεί να επιτύχουν ανοσία, μπορεί και όχι. Σε μικρό ποσοστό μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές βλάβες ή και στον θάνατο. (επίσης, σύμφωνα με όλα τα εγχειρίδια Παιδιατρικής και Παθολογίας, που διδάσκονται σε όλες τις ιατρικές σχολές του πλανήτη). Κανένας άνθρωπος (γιατρός, ασθενής ή γονιός) δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα ανήκει στην εξαίρεση ή στον κανόνα. Και μόνο μέσα από την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση, μπορεί καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη της επιλογής.
Επειδή η επιστήμη είναι ταυτισμένη με την έρευνα και την κριτική αμφισβήτηση (και έχει ως εργαλεία της, τη λογική, τον ορθό λόγο και την ανεκτικότητα) και όχι με την άκριτη, και εν πολλοίς ιδιοτελή, διαρκή κατάφαση (που έχει ως εργαλεία της, το ανορθόλογο, το δογματισμό, το σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία), ο πολίτης, ως ασθενής και ως γονιός, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένος για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να πάρει ελεύθερα και ατομικά την ευθύνη της επιλογής του. Και, ιδού, το αποτέλεσμα:
Διάφοροι επαγγελματικοί σύλλογοι και πολλοί γιατροί (έχοντες ή όχι «ίδιον συμφέρον») μπορούν να διακηρύσσουν ότι «τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και δεν έχουν καμιά παρενέργεια» (αυτό είναι επιστημονικό ανέκδοτο), ή κάποιος παιδίατρος να ανακοινώνει στο διαδίκτυο ότι «είναι πολύ πιο ασφαλές να κάνεις ένα εμβόλιο παρά να κυκλοφορείς στον δρόμο ή να μυρίσεις ένα λουλούδι στον αγρό» (αυτό είναι «ποιητικός οίστρος»). Ενώ,
Οι κατασκευάστριες φαρμακευτικές εταιρείες και οργανισμοί (όπως η FDA, τo CDC, η EMA, κ.α.), έχοντας επίγνωση των ποινικών και αστικών ευθυνών τους, παραδέχονται μια διαμετρικά αντίθετη άποψη (προκειμένου να προστατευτούν από εκατομμύρια αγωγές εναντίον τους) και δεν υποστηρίζουν ούτε την πλήρη αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου τους (ισόβια ανοσία), ούτε την ανυπαρξία των παρενεργειών τους. Για αυτό και έχουμε διαρκείς αναθεωρήσεις, τροποποιήσεις ή αποσύρσεις ουσιών.
Προφανώς, το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο τοποθετήσεις μπορεί να «γεφυρωθεί» μόνο σουρεαλιστικώ «δικαίω».
Οι πρακτικές τρομοκράτησης που ταυτίζουν κάθε λοιμώδες νόσημα με δραματικές επιπτώσεις και θανάτους, η παραπλανητική αποσιώπηση των σοβαρών ή θανατηφόρων παρενεργειών οποιασδήποτε φαρμακευτικής παρέμβασης, η αντισυνταγματική επιχείρηση φίμωσης οποιουδήποτε επιστήμονα εκφράζει την άποψή του, επιβεβαιώνουν ότι αυτοί που αδυνατούν να πείσουν τους πολίτες για την άποψή τους με επιχειρήματα, στήνουν «επιχειρήσεις» βασισμένες στον φόβο.

Οταν όμως ενας λαός , γονατισμένος απο την μιζέρια της απωλειας απο Ιδανικά, Ιδεωδή,Αρετή, Αξίες και Σκοπό ζωής ,κάθειται ενώπιον της τηλεοράσης και παρα-ακολουθεί ηλιθίες υποκατανύξεις surviror,master or hellchef,ποδοσφαιρικές ίντρίγκες οπλοφορίας, αιχμαλωσίες και δηλωσίες συνόρων,καθώς και κάθε μορφής διαπομπευμένη ανικανότητα προαγωγής ζωής..τότε ..κάθε φορα που εσεις ανοίγετε τη τηλεόραση, κινητό ή υπολογιστή σας..στη πυρά καιγεται ενα βιβλίο που θα μπορούσατε να διαβάζατε και μελετούσατε ..

Η ελευθερη πτώση προς το κενό της ανυπαρξίας είναι δεδομένη..δυστυχώς πολλοί οι κλητοί..λίγοι οι εκλεκτοί…

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί νόμιμα να ασκείται εξουσία σε οποιοδήποτε μέλος μιας πολιτισμένης κοινωνίας παρά τη θέλησή του, είναι η αποτροπή της ζημιάς των άλλων. Η μόνη δραστηριότητα για την οποία ο άνθρωπος είναι υπόλογος απέναντι στην κοινωνία, είναι αυτή που αφορά τους άλλους. Ως προς τη συμπεριφορά του ατόμου απέναντι στον εαυτό του, η ελευθερία του είναι δικαιωματικά απόλυτη. Σε ό,τι αφορά το κορμί και το μυαλό του, το άτομο είναι κυρίαρχο». John Stuart Mill: Περί Ελευθερίας (1859). Επίκουρος, Αθήνα, 1983

Πριν από 2.5 χιλιάδες χρόνια, σε ένα ακρογωνιαίο βράχο της Ευρώπης, οικοδομήθηκε ένας ανεπανάληπτος πολιτισμός βασισμένος στην απλή διερώτηση «Τις αγορεύειν βούλεται;». Σήμερα, οι απανταχού καθ’ υπόθεση «κληρονόμοι» του, προσπαθούν να οικοδομήσουν το δικό τους οργουελιανό «πολιτισμό», βασισμένο στην εφιαλτική απάντηση «μόνον ημείς αγορεύειν βουλόμεθα», καταργώντας την πρότερη διερώτηση και, μαζί της, την απεριόριστη ελευθερία λόγου, σκέψης, αναζήτησης και αμφισβήτησης που την συνοδεύε
Ερευνήστε και πάρτε την ΕΥΘΥΝΗ της ζωής στα χέρια σας να θυμάστε πως..
«Τον Τιτανικό τον έφτιαξαν οι ειδικοι..βυθίστηκε..την Κιβωτό την δημιουργήσαν οι ερασιτέχνες..άντεξε..»

Κων/νος Μουρούτης

CENTERS OF DISEASE CONTROL AND PREVENTION (CDC)
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm
Το CDC, στην ιστοσελίδα του για τις παρενέργειες όλων των εμβολίων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, γράφει: Οποιοδήποτε εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, αυτές είναι ήπιες (για παράδειγμα, πόνος στο χέρι ή χαμηλός πυρετός) και υποχωρούν υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες. Παρακάτω παρατίθενται εμβόλια που έχουν λάβει άδεια στις ΗΠΑ και οι παρενέργειες που έχουν συσχετιστεί με καθένα από αυτά.
Αδενοϊός
Ανθρακας
DTaP (Διφθερίτιδα, Τέτανος, Κοκκύτης)
Ηπατίτιδα Α – Ηπατίτιδα Β
Hib (Haemophilus influenzae τύπου b)
HPV – Gardasil – Gardasil-9 (Ιός Ανθρωπίνων Κονδυλωμάτων)
Γρίπη (αδρανοποιημένο και ζωντανό εμβόλιο)
Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα (E-Ixiaro)
MMR (Ιλαρά, Παρωτίτιδα, Ερυθρά)
MMRV (Ιλαρά, Παρωτίτιδα, Ερυθρά, Ανεμοβλογιά)
Μηνιγγιτιδόκκος (ACWY)
PCV13 (Πνευμονιοκοκκικό συζευγμένο εμβόλιο)
PPSV23 (Πνευμονιοκοκκικός πολυσακχαρίτης)
IPV (Πολιομυελίτιδα)
Λύσσα
Ροταϊός (γαστρεντερίτιδα)
Έρπης ζωστήρας
Ευλογιά
Td (Τέτανος και Διφθερίτιδα Ενηλίκων)
Tdap (συνδυασμένο Τετάνου, Διφθερίτιδας και Κοκκύτη)
Τυφοειδής πυρετός (αδρανοπιημένο & ζωντανό Εμβόλιο)
Ανεμοβλογιά (chickenpox)
Κίτρινος πυρετός
Τα εμβόλια βρίσκονται σε διαρκή παρακολούθηση για θέματα ασφάλειας. Όπως και κάθε φάρμακο, τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες.
Οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Τέτοιες αντιδράσεις από ένα εμβόλιο είναι πολύ σπάνιες, εκτιμώνται σε περίπου 1 ανά εκατομμύριο δόσεις και θα συμβούν μέσα σε λίγα λεπτά έως μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε φάρμακο, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα το εμβόλιο να προκαλέσει σοβαρή βλάβη ή θάνατο. Η ασφάλεια των εμβολίων είναι υπό διαρκή παρακολούθηση.

Προβλήματα που θα μπορούσαν να συμβούν μετά από οποιοδήποτε εμβόλιο: Οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Αυτές οι αντιδράσεις από ένα εμβόλιο είναι πολύ σπάνιες, εκτιμώνται σε λιγότερες από 1 ανά 1 εκατομμύριο δόσεις και θα συμβούν μέσα σε λίγα λεπτά έως μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε φάρμακο, υπάρχει μια πολύ σπάνια πιθανότητα να προκαλέσει το εμβόλιο σοβαρή βλάβη ή θάνατο,
Τα μεγαλύτερα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες ενδέχεται επίσης να παρουσιάσουν αυτά τα προβλήματα μετά από οποιοδήποτε εμβόλιο: – Ορισμένοι άνθρωποι λιποθυμούν μερικές φορές μετά από κάποια ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού. – Το να καθίσετε ή να ξαπλώσετε για περίπου 15 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της λιποθυμίας και των τραυματισμών που προκαλούνται από πτώση. – Ενημερώστε τον πάροχο του εμβολίου εάν αισθάνεστε ζάλη ή έχετε αλλαγές στην όραση ή βουητό στα αυτιά. – Μερικοί άνθρωποι νοιώθουν πόνο στον ώμο που μπορεί να είναι πιο σοβαρός και μεγαλύτερης διάρκειας από τον συνήθη πόνο που προκαλούν οι ενέσεις. Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ” ΕΜΒΟΛΙΩΝ
Harrison, Παθολογία, έκδοση 16η
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εμβολίων με DNA (πίν. 107-9)
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Ασφαλή – δεν μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη – σταθερά και θερμοανθεκτικά Δεν υπάρχει ανάγκη έκφρασης ή κάθαρσης αντιγόνων in vitro – δεν απαιτούνται επικουρικά έκδοχα – είναι δυνατόν να παραχθούν γενετικά Φυσιολογική επεξεργασία των γονιδιακών προϊόντων η οποία προσομοιάζει τη φυσική προσαρμογή Παρατεταμένη ενέργεια – επαγωγή μακροχρόνιας ανοσιακής απάντησης Επαγωγή τόσο χυμικής όσο και κυτταρικής ανοσίας, συμπεριλαμβανομένων των Τ κυττάρων Συνήθως ασφαλή για έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς ή βρέφη που διαθέτουν μητρικά αντισώματα
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Πιθανός κίνδυνος ενσωμάτωσης ιικών ογκογονιδίων από τον φορέα Κίνδυνος ανάπτυξης όγκων από την ενσωμάτωση πλησίον πρωτο-ογκογονιδίων ή των ογκατσταλτικών γονιδίων. Πιθανή επαγωγή αντοχής ή αυτοανοσίας, λόγω εμμονής των εμβολίων η οποία προκαλεί επίμονη ανοσιακή απάντηση Πιθανή δράση ισχυρού προαγωγού για την έκφραση γονιδίων του ξενιστή, με δυσμενείς επιπτώσεις.
2. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΑΝΟΣΙΑ
Οι αφοριστικές διατυπώσεις και η στοχοποίηση του ανεμβολίαστου πληθυσμού ως μοναδικού υπαίτιου για τις επιδημίες από λοιμώδη νοσήματα σκόπιμα αφήνει στο απυρόβλητο τις όποιες αστοχίες ή αποτυχίες της αποτελεσματικότητας των εμβολίων. Ζήτημα που απασχολεί τόσο τις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρείες, όσο και τους επαγγελματίες υγείας.
2.1 CDC: ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ
Στην ενημερωτική σελίδα του για τους γονείς, το «Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων» (CDC), γράφει: «Πόσο καλά λειτουργεί το εμβόλιο MMR; Δύο δόσεις εμβολίου MMR είναι αποτελεσματικές 97% κατά της ιλαράς και 88% κατά της Ερυθράς. Μια δόση εμβολίου MMR είναι αποτελεσματική 93% κατά της ιλαράς, 78% κατά της παρωτίτιδας και 97% κατά της ερυθράς.
Μερικοί άνθρωποι που λαμβάνουν δύο δόσεις εμβολίου MMR μπορεί να νοσήσουν από ιλαρά, παρωτίτιδα ή ερυθρά, εάν εκτίθενται στους ιούς που προκαλούν αυτές τις ασθένειες. Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε να έχει ανταποκριθεί στο εμβόλιο. [!]
Περίπου 3 στους 100 ανθρώπους που κάνουν δύο δόσεις εμβολίου MMR θα ασθενήσουν από ιλαρά εάν εκτεθούν στον ιό. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό να ασθενήσουν με ηπιότερο τρόπο και είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους ανθρώπους.
Δύο δόσεις εμβολίου MMR είναι αποτελεσματικές κατά 88% (εύρος 66% έως 95%) στην πρόληψη της παρωτίτιδας. Οι εστίες της παρωτίτιδας μπορούν να εμφανιστούν ακόμη σε ιδιαίτερα εμβολιασμένες κοινότητες των ΗΠΑ, όπου τα άτομα βρίσκονται σε στενότερες επαφές μεταξύ τους (όπως σχολεία, κολέγια και στρατόπεδα). Ωστόσο, η υψηλή κάλυψη εμβολιασμού συμβάλλει στον περιορισμό του μεγέθους, της διάρκειας και της εξάπλωσης της νόσου. Παρόλο που δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές μελέτες, οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν ανταποκρίνονται στο συστατικό της ερυθράς της πρώτης δόσης MMR αναμένεται να ανταποκριθούν στη δεύτερη δόση».
ΣΧΟΛΙΟ της υπογράφουσας: Σύμφωνα με τις παραπάνω Οδηγίες προς τους γονείς από το αμερικανικό «Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης» (CDC) ένα άτομο πλήρως εμβολιασμένο με το εμβόλιο MMR μπορεί να νοσήσει αλλά είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσει τη νόσο. Δηλαδή, ένας πλήρως εμβολιασμένος οργανισμός και μπορεί να νοσήσει και μπορεί να αποτελέσει εστία μετάδοσης ενός λοιμώδους νοσήματος.
2.2 ΠΡΩΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ (1987)

«Αετός εν νεφέλαις δηλονότι..Αετός μυίας ου θηρεύει.»

Ευχαριστήριο εις στα Hoaxes του διαδικτύου..
( και σε όλους εκείνους που ίσως τους πιστεύουν..)

Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν…Κακός είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ντροπιάζει τους άλλους..ΓΙΑΤΙ;!
Οι κακοί ξαφνιάζονται πάντα όταν συναντούν ανθρώπους ικανούς και ταυτόχρονα καλούς..Η κακολογία είναι το ξαλάφρωμα της κακοβουλίας και οι άνθρωποι αυτοί φθονούν και μισούν. Είναι ο δικός τους τρόπος να θαυμάζουν.
Ο κακός μοιάζει με το κάρβουνο, που άμα δε σε κάψει, θα σε μουντζουρώσει…αυτό προσπάθησαν και μέχρι τούδε,πασχίζουν,αδίκως,αγωνιζόμενοι να το καταφέρουν προς εμάς,διότι όταν βλέπουν πως ο λαός,ο απλός πονεμένος κόσμος ,δέχεται το Μήνυμα και αγκαλίαζει το μηνυτή,θυμώνουν, και επειδή ΔΕΝ μπορούν να επιτεθούν στα επιχειρήματα του,ορμούν ως κύνες στον άνθρωπο,μουντζουρώνοντας τον..
Δεν γνώριζαν όμως αυτοι οι μετρημένοι εις τους δακτύλους της μιας χειρός, μαζί με τους δορυφορικούς κεντρομόλους τους , οτι με τη κάλυψη, απόκρυψη και παραλλαγή που μας «μουντζούρωσαν», ΒΟΗΘΟΥΝ στο ¨Εργο που Ο Θεός μας δίδει να κάνουμε!!Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας!!

Όσο πιο ψηλά πετάμε, τόσο πιο μικροί φαινόμαστε σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πετάξουν…

-Ευχαριστώ για τα ψευδή «νέα» περι των διαπιστευτηρίων και επιστημονικών μου σπουδών που αναγγείλατε,
(έχουν κατατεθει στον εισαγγελέα αντίγραφα σπουδών,διατριβών και ερευνών μου ,εδώ και καιρό)….

-Ευχαριστώ για τα αναλήθή στοιχεία περι των ακαδημαικών μου παραστάσεων( έχουν δοθεί στις Αρχές καταθέσεις φοιτητών μου και αντίγραφα των πτυχίων που παρέλαβαν απο τα πανεπιστήμια που δίδαξα)..

-Είμαι ευγνώμων για τα αναξιόπιστα δεδομένα για το ΠΟΥ και ΑΝ εργαζόμουνα τόσα έτη στο εξωτερικό,(κατατέθηκαν στις αρμόδιες Αρχές, τα αποδεικτικά την μισθαποδοσίας στο κέντρο ερευνών που εργαζόμουν 10 έτη,μαζί με τις συστατικές επιστολές για το ηθος και την αξία μας, απο τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του κέντρου Ερευνων-GSI)…

-Αγαλλιάζω απο ευφροσύνη για τους γρύπους και λιβελογραφήματα σας για τη μορφή και βαθμό «απάτης» οικονομικής ,που έπραξα,υποτίθεται, εναντιόν του δημοσίου κοινού
(πραττόντας τέτοια, θελήσατε να κινήσετε τις Νόμιμες Αρχές εναντίον μου..) , η έρευνα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε και ΙΔΟΥ! δεν ευρέθη κάτι μεμπτό-αξιο εννόμων συμφερόντων, δε χρωστώ σε κανέναν και τίποτε και πιοτερό απο όλα..δεν προσπορίστηκα παράνομα κάτι απο κάποιον (σε πέισμα των ορφανών φερεφώνων σας)..

-Σας είμαι αιώνια υποχρεωμένος για τις ΨΕΥΔΕΙΣ δηλώσεις συμμετοχής που ΕΣΕΙΣ κάνατε στην δική μας ιστοσελίδα με σκοπό, να δείξετε πως παρανόμως ,χρηματιζόμεθα χωρίς να έχετε ουδεμία επίγνωση για το πως λειτουργεί μια συμφωνία με τουριστικό φορέα,(ποιός είναι ο ΨΕΥΤΗΣ παρα εκείνος που ενσυνείδητα ΠΡΑΤΤΕΙ το ΨΕΜΜΑ για να δημιουργήσει διαστρεβλωμένη εικόνα για κάποιον;!)..όπως και τις συχνές σας εμβολές -ερωτήσεις με e-mails προσποιούμενοι οτι είστε: άλλοτε δημοσιογραφοι απο τη Βραζιλία, ασθενεις με καρκίνο , οπαδοί μας που μας «θαυμαζετε» ,προσπαθώντας να κλέψετε έστω και μια φράση για να την χρησιμοποιήσετε ( όπως ξέρετε να πράττετε..) εναντίον μας,στρεβλωνοντας το νοημα απο ολοκληρη τη σκέψη..ή απλά στέλνόντας μηνύματ αή τηλεφωνόντας και υβρίζοντας με τέτοιο ανάρμοστο τρόπο που αποκλείεται αυτοι που το έπραξαν να ανήκουν στην τάξη των ανθρώπων…

-Φιλευσπλαχνία γεμάτος θα είμαι εις τους αιώνας για τις απροκάλυπτα,κατάπτυστες και χαμερπές σε ήθος, (δε γνωρίζετε καν την έννοια του όρου τούτου..), συνεντεύξεις σας με τη δόλια τη μάνα της Μαρίας ,χειραγωγούντες το συναισθήματα και βιαζόντας εναν πονεμένο άνθρωπο να βρεί ,αποδιοπομπαίο τράγο ως θύμα τραγικών συνεπειών μιας νόσου..η αιδώ δεν αρμόζει καν στην ύπαρξη σας (είναι στα χερια της Δικαιοσύνης συνομίλιες με τη μακαριστή Μαρία καθως και ΕΝΟΡΚΕΣ καταθέσεις απο ανθρωπους που ηταν στο ΙΔΙΟ πρόγραμμα με τη αποθανούσα και δήλωσαν επακριβως το ΤΙ και ΠΩΣ φέρθηκα και είπα στην φίλτατη Μαρία ..θα χαρώ τα μάλα να γίνει ΑΡΣΗ τηλεφωνικού απορρήτου)…
Τα περι καρκίνου και ιάσεως ,εσει είστε οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να εκφέρουν γνώμη.,..

– Η αγαλλίαση μου φτάνει στο ζενίθ προς εσάς για την στρεβλή και ψευδότατη μεταφορά προς το κοινό οτι, ο υποφαινόμενος είναι ο «ηγέτης» των αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα,(με τις τρομερές συνέπειες για την δημοσία υγεία..μα πόσο τρυφερό να νοιάζεστε για αυτήν! μεριμνήστε πρωτίστως για την ιδική σας και ύστερα δείξτε και το ενδιαφέρον για τους λοιπούς..).Υπάρχουν εμβολιοφρονούντες και πουθενά «αντιεμβολιαστές»..Εσεις δημιουργείτε όρους και στιγματισμούς..και οταν δεν εχετε γνωση δεν εχετε δικαιωμα στη Γνώμη..

– Αέανα θα εγκωμιάζω το ρόλο σας που, ως ερπετά που προσκόλλησαν φτερούγες,τηλεφωνείτε και αποστέλετε χαφίεδικα μηνύματα τρομολαγνείας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς( Ραδιο Ενημέρωση), σε Ιδρύματα (Πανεπιστημιο «ΙΩΝΙΑ»,κο Μπελλέ), και σε ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ οπου το ίχνος των ποδών μου πηγαίνει( στα Χανιά,προσφάτως και ουχί μόνο)..ακολουθείτε στη σκιά, (που αλλού να πάτε ..απο τη στιγμή που δεν έχετε ΦΩΣ μέσα σας;!!),προσπαθώντας να σταματήσετε τη φωνή που βοά…Αλήθεια ΓΙΑΤΙ τόσο μένος και μίσος;! ( ίσως είναι φόβος και θρυμματισμένος θαυμασμός..)

-Υποκλίνομαι στην ανυπέρβλητη εγωπάθεια σας στο να βάζετε καρικατούρες( mad scientist etc) στο μάτριξ του διαδικτύου για να χλευαζουν και να σπιλώνουν τα λεγόμενα μας..Εμείς τουλάχιστον έχουμε κατι να προσφέρουμε στο κόσμο και μιλούμε ανοιχτα και ΦΑΝΕΡΑ…Ποια είναι η δική σας αρωγή;!Νομίζετε οτι θα σας θυμάται ως ωφελος η ιστορία ή μαλλον ως εφιάλτες της κοινωνίας;

-Γονυπετής ασπάζομια τη αβρότητα σας καθώς και εκέινου του οργάνου της «τάξεως» που , με τόσο ζήλο και αγωνία ,νοιαζεται για το κοινό καλό έτσι ώστε ορμωμενος απο καθαρά,αμιγή και άδολα κίνητρα προεβει σε «μηνυση» διοτι ο ιδος μη γνωριζοντας προσωπικα τον υποφαινομενο ( αλλά πολυ καλά εσάς..) θεώρήσε οτι είναι ο terminator της διαφθορας και απατης και ως νεος «αδιαφθόρος» αγωνίζεται να καθαρισει τη κοινωνια απο μιάσματα όπως ημείς..Sanctas Simplicitas!

– Πως να μην θέλω να σας ασπαστώ εκ βάθους καρδίας για τη σπορά του φόβου περι μύησης σε «αιρετικές» ,παραθρησκευτικές οργανώσεις και συνασπισμούς( οχι της Αριστεράς!). Πως γίνεται ,οι ίδιοι εκείνοι που ,υποτιθέμενα, προσπαθώ να μυήσω τον «αφελή» κόσμακη στην αιρεση τους..με αποτάσσουν και με αποκυρήσσουν( οι ίδιοι τους δυστυχώς,έρμαια των περιστάσεων)..Μάλλον νοιάζεστε και εδω για την Πίστη του Ελληνα..εσεις οι ιδιοι α-θρησκοι,α-θεοι,γελιωποιούντες τον Χριστό και μη έχοντας καμμία πίστη μα αυτη μονάχα του μαμμωνά ,αργυρώνητοι και εκμαυλισμένοι απο χαμερπές ηδονές….φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι ,εχοντες μορφή ευσέβειας ,αρνούμενοι τη Δυναμη αυτής..

Απο τη στιγμή που όλα έχουν πάρει την Οδό της Δικαιοσύνης ,ησυχάστε,έχετε Πίστη,(μάλλον η έννοια αυτή εκπίπτει απο τους μετωπιαιούς λοβούς υμών..) στις Νόμιμες Αρχές και ,εν ευθέτω χρόνω ..θα συναντηθούμε (ΑΜΗΝ!) ίσως Κάπου, Κάπως Κάποτε..εντός των εδράνων..Θα χαρώ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σας δω δια ζώσης και να σας σφίξω το χέρι απο ευγνωμοσύνη!!

Εν κατακλείδι..ΠΟΙΟΣ είναι αληθινά ο λόγος που κοπτέσθε για τη «δράση » μας στην Ελλάδα;!Γιατί φοβάστε τόσο πολύ;! Γιατί τόσο περίτεχνα φτιάξατε ενα τέτοιο διαθλασμένο πρίσμα έτσι ώστε , να κάνετε δυσχερές στον απλό κόσμο να έχει πρόσβαση στην διακίνηση των Ιδεών ,μα απώτερο σκοπό και στόχο τη προβολή έκεινων των «ειδήσεων» που είναι συμφέρουσες σε σας ( και σε εκείνους που τοσό πιστά υπηρετείτε με γλείωδη τρόπο)..Προσπαθήσατε να χλευάσετε το έργο μας-ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!Αγωνιστήκάτε να αντιταχτείτε στη διακονία μας-ΧΑΣΑΤΕ! Τώρα το μόνο που σας μένει είναι να αποδεχτείτε την ΗΤΤΑ σας-Αργά ή γρήγορα θα το πράξετε..Περιμένουμε!
Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.

De minimis non curat praetor…Ο αντίλογος μ’ ανάθρεψε, με πότισε το μίσος…

Έχω μάθει στη ζωή μου ότι είναι οι αδύναμοι που είναι ανελέητοι και πως την ευγένεια θα πρέπει να την περιμένουμε μόνο από τους δυνατούς.Οι μεγάλες ψυχές δεν είναι εκείνες που έχουν λιγότερα πάθη και περισσότερες αρετές από τις κοινές ψυχές, αλλά εκείνες που έχουν μεγάλoυς στόχους.
Υπάρχουν μόνο τρία πλάσματα άξια σεβασμού: ο ιερέας, ο πολεμιστής, ο ποιητής. Να γνωρίζεις, να σκοτώνεις, να δημιουργείς…εσεις ακόμη δεν ανήκετε σε καμμία απο αυτές τις θέσεις..ουτε γνωριζετε ,ουτε μπορειτε να σκοτωσετε κατι, μα ουτε και να δημιουργησετε μπορείτε!!
Να μπω στη φυλακή ποθείτε;Να πεθάνω θέλετε; Θα έλεγα όχι, αγαπητοί μου. Κανένας Μουρούτης και δη ο Κωνσταντίνος του Νικολάου δεν θα επέτρεπε να συμβεί κάτι τόσο τετριμμένο στον εαυτό του!

Οι φάροι δεν τρέχουν στις ακτές ψάχνοντας ποιο καράβι να σώσουν, απλά στέκονται και φωτίζουν…η διακονία μου σε αυτή τη γή και όσο Εκείνος με προστάζει,είναι απλά τουτη:
Να εμφυσήσω ΑΝΘΡΩΠΙΑ σε θέματα που τα έχουμε ρίξει στη λάσπη και πάσχουμε απο επιλεκτική αμνησία..
Πόσο νοιάζεστε για το τόπο τούτο ,τη Πατρίδα και τον Ελληνα,φαίνεται ήδη..
«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν πέρασαν,θα ‘ρθουν, θα περάσουν.Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί.»

«Ακούστε. Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμ’ εγώ κι ο κτίστης,ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης.»

Ο Επίγειος σκοπός της ύπαρξης μου είναι να κάνω το ΘΕΟ να χαμογελά..και εσείς με βοηθήσατε σε αυτό,θαυμάστε πόσο κόσμος έρχεται κοντά μας ,εξαιτίας σας!!..Σας ευχαριστώ!!Δεν μπορείτε να το σταματήσετε! Μην Γίνεσθε Θεομάχοι..
Με εκτίμηση σε εκείνους που με μισούν,εχθρεύονται,χλευάζουν και καθυβρίζουν..

«Ό,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα,Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα.»
Γνώρισα την Αγάπη Του,σ’ έζησα πια, Ζωή!

«Λάβετε λοιπόν φάγετε,τουτο εστί το σώμα & το αίμα μου, το Σώμα και το Αίμα του Κωνσταντίνου Μουρούτη,ενος απλού,Πελλοπονήσιου φτωχόπαιδου απο τη Μακεδονία..που εμάθε στη Μεγάλη Σχολή του Αγώνα μονάχα τούτα τα γράμματα:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!»
(εμπνευσμένο απο το Ρίτσο τιμής ένεκεν για τον ήρωα Γ.Αυξεντίου)

«A Hellenic HOAX?»Ο δεκάλογος και πλεον της διαφθοράς των φαρμακοβιομηχανιών..( και όχι μόνο..)

«A Hellenic HOAX?»
Ο δεκάλογος και πλεον της διαφθοράς των φαρμακοβιομηχανιών..( και όχι μόνο..)
Inline image 1
Αυτές τις μέρες και αμέσως μετά τα 2 συλλαλητήρια( έρχονται και άλλα..) ήρθε επιτέλους στην επι-φάνεια η μεγάλη δολοπλοκία της Novartis με πολιτικούς ,γιατρούς και λοιπούς γνωστούς -αγνώστους,κουκουλοφόρους,δορυφόρους του εκάστοτε συστεμικού παρα-κράτους,κυβερνητικού ,αντιπολιτευτικού και γενικευμενου κοινοβολευτικού σχήματος..
Βέβαιο είναι οτι ΟΛΟΙ εστιάζουν στο ΠΟΙΟΣ πήρε ΠΟΣΑ..Ουδεις ομως ενδιαφέρεται ( και δη η Δικαιοσύνη..) ΓΙΑΤΙ γίνεται αυτο..και δυστυχως θα συνεχιζει να γινεται και να αυξάνει με μαθηματική πρόοδο.
Η απληστία, εγωκεντρισμός,πλήρης απουσία ηθικών και ανώτερων αρχών και αξιών,η προσωπική αυταρεσκεία -αυτο προβολή, δίψα για εξουσία,λαγνεία για επιβολή,εξαφάνιση προσωπικής ελευθερίας και δικαιωμάτων,επικυριαρχία στο οικονομικό και πολιτικό process,ιδεοκαταναγκασμοί και επιβεβλημένες πρακτικές επιτασσόμενες «άνωθεν»( βλέπε 4 μνημόνια..) καθώς επίσης και η άναρχη υστεροβουλική υστεροφήμία,αποτελούν μερικές απο τις αιτίες που τέτοια γεγονότα και πρακτικές συνεχίζουν εως συντέλειας αιώνος..
Αυτό που συμβαίνει ειναι η κορυφή του παγόβουνου..το κύριο μέρος δε πρόκειται ποτέ να αποκαλύφθει και δη απο αυτους τους ανθρώπους που ξεπουλούν κάθε έννοια εθνικής και θρησκευτικής ενότητας και ταυτότητας( αρθ.16 ΕΣ).
Σας παραθέτουμε 10 + 5 τρόπους που η σύνχρονη φαρμακοβιομηχανία διαφθείρει τα μάλα.. τα πάντα επι πάσει..
15- Οι τιμές των φαρμάκων «αυξομειώνονται κατά τη διάρκεια του έτους..αυξηση εως και 1000% σε σχέση κόστους -αγοράς!
14- Ο ιατρός μπορέι να σας δώσει φάρμακα που..δε τα χρειάζεστε!
Και αυτο γινεται διότι πίσω απο τη συνταγογράφηση βρίσκεται η βιομηχανία φαρμάκων έτοιμη να «βραβεύσει» τον εξαίρετο επιστήμονα για το ήθος του..
13- Οι φαρμακοβιομηχανίες υπερκέραζουν την έρευνα με το marketing! Το κόστος για διαφήμιση-προώθηση ενος φαρμάκου ειναι πολλάκις μεγαλύτερο απο εκείνο της έρευνας του,Γιατί;!
12- Πολλές φαρμακοβιομηχανίες εχουν ΗΔΗ επι,- και καταδικαστεί γαι εξαπάτηση,διαθορά και χρηματισμό απο αρκετά δικαστήρια.Η AstraZeneca έλαβε πρόστιμο $340 δολλάρια γιατι «διδάσκε» τους ιατρούς ΠΩΣ να εξαπατούν το σύστημα υγείας( medicare).
11- Οι 5 πρώτες βιομηχανίες φαρμάκων έχουν ΑΕΠ μεγαλύτερο απο αρκετές χώρες! Οι 5 πρωτες (Johnson & Johnson, Roche, Pfizer, Novartis and Merck) , καταλαμβάνουν τέτοια ποσά που..αληθινά σε πιάνει πονοκέφαλος!( δειτε γράφημα).Ισως η κυβέρνηση μας τώρα, με τους αδιάθορους ,εντιμότατους πολιτικούς να το τελειώσει αυτο το ζήτημα εδω στην Ελλάδα..
Inline image 2
10-Η δύση ξοδεύει περισσότερα για την υγεία απ’οτι όλοι οι άλλοι μαζί.Το 2002 μονο στις ΗΠΑ ξοδεύτηκαν πάνω απο $200 δισ δολλάρια για αυτά τα θέματα!
9- Πολλά απο τα «νέα» φάρμακα δεν είναι καθόλου «καινούργια»!
Ενα καλό παράδειγμα είναι το σκευάσμα Nortriptyline.Εξαρχής πωλείτο ως αντικαταθλιπτικό αλλά επειδή δεν απέφερε σε πωλήσεις το δίδουν ως φάρμακο γαι ημικρανίες!
8- Εκμεταλεύονται τις υποανάπτυκτες χώρες..Γιατί;! Επειδή τόσο οι κυβερνήσεις αυτών δεν ενδιαφέρονται για το λαό τους
(σας θυμίζει κάτι αυτο;) και επειδή εκει μπορούν να τρέχουν τα πειραμάτα τους χωρίς νομικές συνέπειες..
7- Η Δύση καταναλώνει τα περισσότερα φάρμακα!
Στις ΗΠΑ το 70% των πολιτών ειναι υπο ενα τουλάχιστον σκεύασμα ενω το 20% βρίσκονται με 4 ή 5 φάρμακα! Η Ελλάδα ακολουθεί ..
6- Η αλλαγή της εμφάνισης του φαρμάκου σε κάνει να πιστεύεις πως είναι «νέο»!
Το αντικαταθλιπτικό Prozac έχει «αλλάξει» όνομα και χρώμα και λανσάρεται ως Sarafem απο την Eli Lilly ως σκεύασμα σε νεαρά κορίτσια για το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο!Αυτη είναι η «έγκριτη» επιστήμη!
5- Μια ενοχλητική ματιά στους αριθμούς..
Στις ΗΠΑ το 2016 η φαρμακοβιομηχανία δήλωσε κέρδη ύψους $374 δολλαρίων.Οταν το διαλύεις αυτό το νούμερο, σημαίνει πως για κάθε Αμερικανό είναι $1240 ετησιώς και για τη φαρμακοβιομηχανία ανα μήνα $103 κατα κεφαλή!Ο κάθε Αμερικανός χώνει στη τσέπη της βιομηχανίας καθε μέρα $3.50 δολλάρια..Εδω στην χώρα μας..κάντε τα μαθηματικά..οταν και ΑΝ βγουν τα ποσά ..υπάρχει και ο νομος περι ευθύνης υπουργών..αρθρο 86..το ψηφισαν ΟΛΟΙ τους..
4- Οι φαρμακοβιομηχίες δείχνουν στους πωλητές τους πως να λένε ψέμματα..
Οι γιατροί διαβάζουν ( αν το κάνουν και αυτό..) ιατρικές εφημερίδες και περιοδικά..δεν έχουν το ΧΡΟΝΟ να μελετήσουν προσωπικά..δέχονται δια «πίστεως» οτι γράφεται εκει..Ακούγεται λογικό,φαίνεται λογικό ,μάλλον θα είναι λογικό..Οχι δεν είναι!!
3- Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σκοτώνουν!
Μόνο εδώ στην Ελλάδα οι πλείστοι των ιατρών δεν κάθονται να ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ στους ασθενείς οτι κάθε φάρμακο έχει επένεργειες ήπιες ( πολύ συχνά),σοβαρές( συχνά) και θανατηφόρες( σπάνια) ,οπως το CDC & ECDC και η λοιπή επιστημονική κοινότητα λέει…Τα εμβόλια μάλιστα είναι ΦΑΡΜΑΚΟ ..άρα έχει ολες τις παραπάνω επενέργειες!Αυτό δεν λέγεται ,ουτε ακούγεται πουθενά..
2- Ασύστολη δωροδοκία..
Αν πιστεύετε πως οι πολιτικοί δεν λαμβάνουν χρήματα,έχετε σίγουρα «διαταραχή πολιτικής ορθότητας»! Η εταιρία GlaxoSmithKline έδωσε $500 δολλάρια(!) μονο σε δωροδοκίες!!Μονάχα εκεί!Σε ποια χώρα; Στη Κίνα με πολιτικούς,γιατρούς, ειδικούς υγείας και άλλους ταγούς για να μπορέσει να «σπασει’ το GalaxySwitchPine και να έχει μεγαλύτερο κομμάτι στη πίτα της αγοράς!Εδώ στην Ελλάδα ..οι πολιτικοί μας είναι υπερανω υποψίας..οπως και η ιατρική κοινότητα..
1- Ο αριθμός των αντικαταθλιπτικών είναι..Καταθλιπτικότατος!!
Παγκοσμιώς τα τελευταια 20 χρόνια εχει εκτοξευτεί ο αριθμός,ποσότητα και συχνότητα ψυχικών «διαταραχών»,με την ίδια αυξηση εμφάνισης φαρμάκων και επιπλοκών αυτων( δείτε ποσοστά αυτοκτονιών..).Ο ετήσιως τζίρος απο ψυχότροπα φάρμακα είναι περίπου $400 δις.δολλάρια!
Καθόλου παράξενο πως ο κόσμος παέι απο το κακό στο χειρότερο..
Ίσως γίνει πιο κατανοητό γιατί υφίσταται όλη αυτή η μενόμενη διωκτική, μανία αποσίωπησης φωνών που κόντρα σε τούτο το διεφθαρμένο σύστημα,στέκονται απλά,ταπεινά και με ειλικρίνεια και λαλούν την Αλήθεια με Αγάπη..
Δύο πράγματα γεμίζουν την ψυχή μου θαυμασμό κι’ ευλάβεια πάντοτε καινούργια και μεγάλη…ο έναστρος ουρανός παν’ από μένα κι’ ο ηθικός νόμος μέσα μου. Αυτά τα δύο πράγματα…τα βλέπω μπροστά μου και τα συνδέω άμεσα με τη συνείδηση της ύπαρξής μου..
Ιδού ίσταμαι ..δε μπορώ να πράξω άλλο τί..Είθε ο Θεος να με ελεήσει να συνεχίζω μέχρι τέλους πιστός και ταμμένος..
Για ένα πράγμα σίγουρα εγω δεν έπραξα ποτέ..να εξαπατήσω συνάνθρωπο μου για να προσπορίσω προσωικό ,οικονομικό ή άλλο ώφελος..πολύ περίσσότερο να βλάψω ξένη περιουσία ανθρώπου..ΠΩΠΟΤΕ!!
Τη ψυχή μου στο Θεό τη δίδω ..τη φωνή της ύπαρξης μου στο Λαό τούτο χαρίζω..
Με σεβασμό,
Dr.Κων/νος Μουρούτης

Ασθένειες,Έρευνα και διαφθορά..

Η Διευθύντρια του CDC (Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ) παραιτείται,αλλά τα αντικρουόμενα συμφέροντα του CDC είναι εκτος ελέγχου!
Πηγή:https://worldmercuryproject.org/…/cdc-director-resigns-but…/

Τα ΜΜΕ ανακοίνωσαν την αιφνίδια παραίτηση(31/01) της Δρ. Brenda Fitzgerald, της ιατρού που απο τον Ιούλιο του 2017 ανέλαβε τη διεύθυνση του Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Η παραίτηση επήλθε μετα απο αποκαλύψεις οτι η εν λόγω «επιστήμων» είχε αντικρουόμενα συμφέροντα με μεγαλο πακτωλό χρημάτων προς αυτήν απο καπνοβιομηχανίες ,φαρμακοβιομηχανίες και μετοχές στα του συστήματος υγείας.

ΑΝ και τα ΜΜΕ εστίασαν στην υποκριτικότατη στάση της σε σχέση
(οικονομική) με τις καπνοβιομηχανίες,( θεωρητικά το πόστο της Fitzgerald λειτουργεί αντιθετικά προς τις βιομηχανίες αυτές!!),η ίδια κατείχε συνάμα μεγάλες επενδύσεις(μετοχές) με τους γίγαντες της φαρμακοβιομηχανίας όπως οι Merck & Bayer,!!
Το CDC έχει μακρά ιστορία διαφθοράς και σήψης ενω, θεωρητικά οφείλει να αποτελεί τον φορέα που θωρακίζει & προστατευει τον αθώο πολίτη!(Ποιόν να εμπιστευτείς τελικά;!)

Τόσο η Merck και η Bayer έχουν μεγάλη πείρα να δημιουργούν κόλαφο στην υγεία ενω ταυτόχρονα γίνονται ειδήμονες στο να θάβουν τις αποδείξεις.Η Merck με το Gardasil και τις στατιστικές τους ακροβασίες απέκρυψαν τους κινδυνους του ενώ, η Bayer κατέχει πρωτευουσα θέση στην απάτη έχοντας πληρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για ιατρικές εξαπατησεις υπερχρεώνοντας στις τιμές φαρμακών όπως π.χ για το αντιβιοτικό Cipro. Η ίδια εταιρία πλήρωσε δεκάδες εκ. δολλάρια ως καταδίκη για την χορήγηση μολύσμένου αίματος σε αιμοφιλιακούς ασθενείς.
Η Julie Gerberding, η ιατρός που ηγείτο στο CDC απο το 2002 εώς 2009
(την ίδια ακριβώς περίοδο που το FDA ενέκρινε το Gardasil της Merck!),έφυγε απο το CDC για να γίνει πρόεδρος στο τμήμα εμβολίων της Merck και μετέπειτα αντιπρόεδρος της ιδιας εταιρίας γαι την Παγκόσμια στρατηγική επικοινωνία!!

Να είστε βέβαιοι πως αυτα ειναι η κορυφή του παγόβουνου και όλοι μας το γνωρίζουμε καλά..Οπότε ..
ΠΟΙΟΣ είναι ο «απατεώνας» ; Ποιός είναι ο «επικίνδυνος » για τη δημόσια υγεία του απλού πολίτη;!Ποιός εξαπατά με πλήρη επίγνωση τον κοινό νού, Ποιός πληρεί πλεόν τα κριτήρια να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση με διάθεση μαφίας;!
Εκείνοι μάλλον που, φανερώνουν με τα έργα τους οτι οχι μονο δεν νοιάζονται για την ευεξία σας αλλά αντιθέτως καταστρατηγούν κάθε έννοια νομιμότητας, ήθους, δικαιοσύνης και αλήθειας στον βωμό του Μολώχ του κέρδους;!
Ως ακόλουθοι ,υποτελικοί είναι και ολοι εκείνοι οι «επιστήμονες» με τις περίτρανες περγαμηνές & διαπιστευτήρια,αγοράσμένα με αίμα αθώων,με ιδρώτα βασανισμένων και με την αδικία την κατάφωρη των ασθενών..

Πλέον,όσοι πραγματικά θελουν να κάνουν Βήματα για τη ζωή τους σίγουρα δε θα πιστέυουν μερικούς ψυχοπαθείς,εγωπαθείς Μακιαβελιστές της φτηνής προπαγάνδας του διαδικτύου αλλά θα ερευνούν απο μόνοι τους και θα εξετάζουν επιμελώς για το ΑΝ εκείνα που τους δίδονται απο το κραταιό σύστημα,προάγουν την υγεία, την ενότητα, Εθνότητα και Θρησκευτική όπως και Πολιτισμική ταυτότητα( Αρθρο 16 Ε.Σ).

Ολοκληρωνούμε και ως επίλογο παραθέτουμε ενα άρθρο του ψυχιάτρου Κ.Γρίβα για το τι συνέβη με τη γρίπη των χοίρων και με τα διπλά εμβόλια στη Γερμανία..
Να είστε στις επάλξεις! Θα σας δούμε στο 3ημερο για τον Καρκίνο!

Κων/νος Μουρούτης

ΥΓ.
«Η δήθεν επιδημία της γρίπης των χοίρων ..Μια Πράξη Υποκρισίας Και Απάτης!»

ΑΛΛΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΛΙΤ»(Celvapan)ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΛΕΜΠΑ» (Pandemrix)
Ποιοι κοροϊδεύουν ποιούς;
Η σκόπιμη διάδοση της φήμης περί «επιδημίας της γρίπης των χοίρων το 2009 (που ποτέ δεν εκδηλώθηκε), στην οποία συνέργησε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βασικό εργαλείο στο δίκτυο των οργανισμών Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, προκάλεσε αφενός την εκπληκτική αύξηση των κυβερνητικών παραγγελιών τεράστιων ποσοτήτων από τα σχετικά εμβόλια (που αποδείχθηκαν, τελικά, άχρηστα, διότι η «επιδημία» δεν εκδηλώθηκε) και αφετέρου την ένταση των πιέσεων για εφαρμογή μαζικών εμβολιασμών σε όλο των κόσμο, με μοναδικό αποτέλεσμα την εκτόξευση των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών που παρασκευάζουν εμβόλια σε βάρος των απανταχού φορολογούμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2009, στη Γερμανία πυροδοτήθηκε καθολική οργή όταν διέρρευσε στον τύπο ένα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που αποκάλυπτε ότι οι κυβερνητικές, πολιτικές, στρατιωτικές και «επιστημονικές» «ελίτ» (ή αλήτ) είχαν παραγγείλει για τον εαυτό τους ένα εμβόλιο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από εκείνο που είχαν παραγγείλει για τον υπόλοιπο πληθυσμό:
Η αλήτ παράγγειλε για τον πληθυσμό 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pandemrix της εταιρείας GlaxoSmithKline, το οποίο περιείχε σκουαλένιο, ένα ανοσο¬ενισχυτικά έκδοχο, που οι παρενέργειες του δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστές, αλλά συνδέεται βάσιμα που συνδέεται με σοβαρές νευρολογικές διαταραχές, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο ερυθηματώδης λύκος, με νεφροπάθειες,με το διαβόητο Σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου και άλλες εκφυλιστι¬κές διαταραχές. (επισήμανση: Η χρήση του έκδοχου επιτρέπει στην κατασκευάστρια εταιρεία να παράγει γρήγορα περισσότερες δόσεις του εμβολίου, αυξάνοντας τα κέρδη της),
Ενώ, για τον εαυτό της παράγγειλε 200.000 δόσεις του εμβολίου Celvapan της εταιρείας BaxterInternational, το οποίο δεν περιείχε το επίμαχο έκδοχο και συνδεόταν με λιγότερες παρενέργειες. Μεταξύ των «προνομιούχων» που θα κάνουν το εμβόλιο με τις «λιγότερες παρενέργειες» είναι και τα μέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου Paul Ehrlich που αποφάσισαν να εφοδιαστεί ο πληθυσμός με το εμβόλιο Pandemrix της εταιρείας GlaxoSmithKline, το οποίο δεν θα κάνουν οι ίδιοι.
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες του κοινού, ο UlrichWilhelm, εκπρόσωπος της καγκελαρίου AngelaMerkel, δήλωσε ότι: «η γερμανίδα καγκελάριος θα συμβουλευτεί τον γιατρό της τις επόμενες ημέρες και, εάν αποφασίσει να κάνει εμβόλιο, θα πάρει το Pandemrix». (!!!)
Προφανώς, η Καγκελάριος ΆνγκελαΜέρκελ, ορισμένοι πολιτικοί, στρατιωτικοί και άτο¬μα που κατείχαν νευραλγικές θέσεις σε δημόσιους φορείς (όπως το προσωπικό του PaulEhrlichInstitute, του ινστι¬τούτου ιατρικών ερευνών, που είναι αρμόδιο για την έγκριση εμβολίων), είχαν περισσότερα προνόμια από τον υπόλοιπο πληθυσμό.Απο τον Κλεάνθη Γρίβα.

Εξέλιξη ή Δημιουργία;!

Το παρακάτω απόσπάσμα είναι το πρώτο μέρος απο τον Ά τόμο του ομότιτλου βιβλίου μας

ΜΕΡΟΣ Α’ 

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η φυσική επιλογή συχνά αναφέρεται ως η επιβίωση του επιτηδειότερου, ή σύμφωνα με έναν πιο πρόσφατο όρο ως η αναπαραγωγική ικανότητα του επιτηδειότερου. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση σε σχέση με αυτή, νομίζοντας ότι η ένδειξη για τη φυσική επιλογή, συνιστά ταυτόχρονα και απόδειξη για την άποψη πως το φάσμα της ζωής προήλθε από απλά μόρια μέσω διαρκούς εξελίξεως, χωρίς την παρέμβαση μιας ιδιοφυούς νοημοσύνης. Τα περισσότερα άρθρα για την θεωρία της εξέλιξης τείνουν να καθιστούν τη σύγχυση αυτή ακόμη περισσότερη, επειδή αποτυγχάνουν να καταδείξουν ότι η φυσική επιλογή είναι υπεύθυνη μόνο για περιορισμένες μεταβολές στους γονότυπους και συνεπώς δεν παράγει μεγάλες εξελικτικές μεταβολές.

Αντιγραφέας ο Δαρβίνος;

Ένας δημιουργιστής, ο χημικός-ζωολόγος Edward Blyth (1810-1873), έγραψε σχετικά με τη φυσική επιλογή το 1835-1837, πριν τον Δαρβίνο, ο οποίος πολύ πιθανόν δανείστηκε την ιδέα από τον Blyth.

Ένας οργανισμός μπορεί να έχει ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό το οποίο σε ένα δεδομένο περιβάλλον, δίνει στον οργανισμό αυτό ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο να μεταδώσει τα γονίδιά του στην επόμενη γενιά, από οργανισμούς που στερούνται αυτό το πλεονέκτημα. ΄Ετσι μετά από διαδοχικές γενιές, το χαρακτηριστικό αυτό γίνεται κυρίαρχο στον πληθυσμό. Μια τέτοια βελτιωμένη ευκαιρία για αναπαραγωγική επιτυχία, μπορεί να αποκτηθεί με πολλούς τρόπους.

  1. A) Μεγαλύτερη ευκαιρία επιβίωσης

Ο οργανισμός είναι περισσότερο προσαρμοστικός ως προς την επιβίωση. Αυτό εννοούμε με τον όρο «επιβίωση του επιτηδειότερου». Δεν έχει να κάνει πάντα με τη φυσική προσαρμοστικότητα ενός οργανισμού όπως πολλές φορές νομίζεται. Αν ένας οργανισμός έχει μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσει στο περιβάλλον, τότε συνεπάγεται αυτό και μια μεγάλη πιθανότητα να μεταδώσει τα γονίδιά του στους απογόνους του. Για παράδειγμα, κάποια γονίδια τα οποία είναι υπεύθυνα για ένα μακρύτερο τρίχωμα θα βελτιώσουν τις πιθανότητες επιβίωσης ενός οργανισμού σε ψυχρά κλίματα. Επίσης γονίδια για λευκό τρίχωμα θα βελτιώσουν το καμουφλάρισμα μιας πολικής αρκούδας στους πάγους. Το καμουφλάρισμα δεν βοηθά απλά έναν οργανισμό να ξεφύγει από τους διώκτες του, αλλά επίσης είναι χρήσιμο σε ένα αρπακτικό είδος, επειδή χάρη σ’ αυτό μπορεί να γίνεται λιγότερο αντιληπτό από τη λεία τους.

  1. B) Μεγαλύτερη ευκαιρία για ζευγάρωμα

Αν για παράδειγμα, τα θηλυκά ενός είδους ψαριού έχουν προτίμηση για αρσενικά με μακρύτερη ουρά, τότε τα αρσενικά που φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό, θα έχουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ζευγαρώσουν και κατά συνέπεια τα γονίδιά τους που προκαλούν αυτό το χαρακτηριστικό  να κληρονομηθούν από τους απογόνους. Κατά αυτό τον τρόπο, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα γίνει κοινό σ’ αυτό τον πληθυσμό.

Γ) Κάθε άλλος τρόπος για την αύξηση της αναπαραγωγής

Εξετάστε ένα φυτό, οι σπόροι του οποίου σκορπίζονται απ’ τον άνεμο. Εάν αυτό έχει γονίδια που δίνουν στους σπόρους του ένα σχήμα που μεταδίδει σ’ αυτούς ελαφρά καλύτερη αεροδυναμική απ’ ότι οι σπόροι των ομοίων του, τότε τα γονίδια για εκείνη τη συγκεκριμένη ιδιότητα (και έτσι η ίδια η ιδιότητα) θα ευνοηθούν, δηλ. θα «επιλεγούν» με αυτό το «φυσικό» τρόπο, γι’ αυτό και ο όρος ‘φυσική επιλογή’.

Αντιστρόφως, εάν εκείνο το είδος φυτού συμβεί να βρίσκεται σε ένα μικρό νησί, οι σπόροι που θα ταξιδέψουν μακριά, είναι περισσότερο πιθανόν να χαθούν στην θάλασσα. Γι’ αυτό, τα γονίδια που δίνουν λιγότερη «ανύψωση» θα ευνοηθούν. Προϋποθέτοντας ότι τα γονίδια για σπόρους που ταξιδεύουν κοντινές ή μακρινές αποστάσεις είναι διαθέσιμα, αυτό το απλό αποτέλεσμα θα εξασφαλίσει ότι όλα τα μέλη ενός πληθυσμού τέτοιων φυτών σε ένα νησί, θα παρήγαγε τελικά μόνο σπόρους «σύντομων πτήσεων»? γονίδια για σπόρους «μακρινών πτήσεων» θα εξαφανίζονταν.

Δ)Προσαρμογή στο περιβάλλον

Κατά αυτό τον τρόπο οι οργανισμοί μπορούν να προσαρμοστούν πιο ικανοποιητικά στο περιβάλλον που βρίσκονται. Ας υποθέσουμε ότι ένας πληθυσμός φυτών έχει έναν αριθμό γονιδίων που καθορίζουν το μέγεθος στις ρίζες τους. Εάν εκτεθούν επί πολύ μακρό χρονικό διάστημα σε ξηρό περιβάλλον, το αποτέλεσμα θα είναι να επιβιώσουν όσα θα έχουν μακρύτερες ρίζες που θα τους επιτρέπουν να απορροφούν ικανοποιητικότερα νερό και άλατα. Συνεπώς, τα γονίδια που ευθύνονται για μικρότερες ρίζες έχουν λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν και να κληρονομηθούν. Στην πορεία του χρόνου, κανένα από αυτά τα φυτά δεν θα έχει γονίδια για μικρές ρίζες, μιας και θα επιβιώσουν όσα έχουν μεγαλύτερες ρίζες.

 

Οι πεποιθήσεις του Δαρβίνου

Αυτού του είδους η προσαρμογή στο περιβάλλον, θεωρήθηκε από τον Κάρολο Δαρβίνο σαν μια διαδικασία η οποία υφίσταται απεριόριστα και είναι υπεύθυνη για μεγάλες μεταβολές στους ζωντανούς οργανισμούς. Αν δηλαδή, νέες ποικιλίες μπορούσαν να εμφανιστούν σε μια σύντομη περίοδο, τότε σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, της τάξεως των εκατομμυρίων ετών, θα μπορούσαν να εμφανιστούν καινούργιες ταξινομικές ομάδες ειδών. Για παράδειγμα, κατ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να προκύψουν τα πτηνά από τα ερπετά, ή τα αμφίβια από τα ψάρια. Ο Δαρβίνος βέβαια δεν γνώριζε τους μηχανισμούς της κληρονομικότητας. Δεν γνώριζε για παράδειγμα, ότι αυτό που μεταδίδει ένας οργανισμός στους απογόνους του μέσω της αναπαραγωγής, είναι βασικά ένα πακέτο πληροφοριών (γονίδια) ή αλλιώς κωδικοποιημένες εντολές. Είναι απαραίτητο να τονίσουμε πως αυτό που κάνει η φυσική επιλογή στην πάροδο του χρόνου, είναι να «ξεφορτώνεται» τη γενετική πληροφορία. Δεν μπορεί δηλαδή να δημιουργήσει νέα γενετική πληροφορία, αλλά απλώς τροποποιεί την ήδη υπάρχουσα. Στο προαναφερθέν παράδειγμα με τα φυτά, είδαμε πως έγιναν πιο ικανά να προσαρμόζονται σε ένα ξηρό περιβάλλον, επειδή έχάσαν ένα μέρος της γενετικής πληροφορίας που είχαν τα προγονικά τους είδη. Η πληροφορία για μακρύτερες ρίζες ήταν ήδη παρούσα στα γονίδια του προγονικού πληθυσμού. Η φυσική επιλογή δεν προκάλεσε, ούτε πρόσθεσε καινούργια πληροφορία. Βέβαια, το τίμημα για την προσαρμογή είναι η μόνιμη απώλεια πληροφορίας σ’ αυτά τα φυτά. Αν το περιβάλλον γίνονταν υγρό, έτσι ώστε οι μικρότερες ρίζες να είναι απαραίτητες για την επιβίωση, η πληροφορία (δηλ. τα γονίδια) για μικρότερες ρίζες δεν θα επανεμφανιζόταν, και έτσι ο πληθυσμός δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στη νέα αυτή συνθήκη. Ο μόνος εφικτός τρόπος για μια ποικιλία φυτών με μικρότερες ρίζες, θα ήταν μόνο αν είχαμε τον αρχικό πληθυσμό φυτών στον οποίο και οι δύο τύποι γονιδίων ήταν παρόντες.

Γενετικά όρια στην ποικιλία

Σε μια διαδικασία απώλειας της γενετικής πληροφορίας, υπάρχει αυτόματα ένα όριο στην ποικιλία, καθώς οι αρχικές γονιδιακές δεξαμενές δεν μπορούν να χάνουν πληροφορία απεριόριστα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα πειράματα διασταύρωσης ειδών, τα οποία αποτελούν ένα είδος επιλογής (τεχνητή επιλογή). Ας δούμε για παράδειγμα τις ποικιλίες αλόγων. Οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να παράγουν πολλές ποικιλίες αλόγων μέσω τεχνητής επιλογής από άγρια άλογα (όπως τα πόνυ, τα Αραβικά άλογα, τα Κλάϊντελσντέιλ και τα άλογα για γεωργικές εργασίες), αλλά πολύ σύντομα τα γενετικά περιθώρια εξαντλούνται, επειδή η επιλογή μπορεί να επεξεργαστεί μόνο την υπάρχουσα πληροφορία. Αυτό γίνεται, γιατί η κάθε νέα ποικιλία έχει μέσα της λιγότερη γενετική πληροφορία απ’ ότι υπήρχε στο αρχικό προγονικό είδος αλόγου, απ’ το οποίο προήλθαν οι σύγχρονες ποικιλίες. Δεν μπορεί κανείς να ξεκινήσει με μικρά πόνυ και να αναπαράγει μεγάλα άλογα της ράτσας Κλάϊντεσντέιλ, επειδή δεν υπάρχει στο πόνυ η απαραίτητη πληροφορία. Έτσι, όσο περισσότερες και πιο εξειδικευμένες ποικιλίες δημιουργούνται, τόσο λιγοστεύει η γενετική πληροφορία και στενεύουν τα όρια. Αυτά τα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα πως η φυσική επιλογή, δεν είναι μια «ανοδική» δημιουργική διαδικασία χωρίς όρια, όπως φαντάστηκε ο Δαρβίνος.

Φυσικά, οι θεωρητικοί της εξέλιξης το γνωρίζουν αυτό. Ξέρουν πως πρέπει να επικαλεστούν μια άλλη διαδικασία, η οποία να μπορεί να δημιουργήσει νέα πληροφορία, έτσι όπως απαιτεί η θεωρία της εξέλιξης. Ισχυρίζονται πως κάποτε υπήρχαν ζωντανοί οργανισμοί χωρίς πνεύμονες. Αργότερα με κάποιο τρόπο εμφανίστηκε η πληροφορία για τα πνευμόνια. Κατά τον ίδιο τρόπο, πλάσματα με φτερά προήλθαν από μη φτερωτά πλάσματα μέσω της προσθήκης νέας πληροφορίας. Το γεγονός όμως είναι πως η φυσική επιλογή δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, παρά μόνο να τροποποιεί την ήδη υπάρχουσα πληροφορία.

 

Πώς εξηγούν οι εξελικτικοί την εμφάνιση νέας πληροφορίας;

Μιας και η φυσική επιλογή μπορεί μόνο να τροποποιεί ήδη υπάρχοντες οργανισμούς, οι θεωρητικοί της εξέλιξης επικαλούνται τις μεταλλάξεις (τυχαία αντιγραφικά σφάλματα στο γενετικό υλικό) ως το υλικό πάνω στο οποίο επιδρά η φυσική επιλογή για τη δημιουργία νέας πληροφορίας. Τα εργαστηριακά πειράματα όμως έχουν δείξει πως οι μεταλλάξεις δεν προσθέτουν πληροφορία. Ένας από τους πιο φημισμένους επιστήμονες πάνω στη γενετική πληροφορία, ο Dr.Werner Gitt, του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας (Federal Institute of Physics and Technology) λέει πως « Δεν υπάρχει κάποιος γνωστός  φυσικός νόμος μέσω του οποίου να εμφανίζεται η πληροφορία, ούτε και επαρκεί κάποιο φυσικό φαινόμενο για να γίνει κάτι τέτοιο».

Ακόμη και οι μεταλλάξεις, οι οποίες φαίνεται να παρέχουν κάποιο γενετικό πλεονέκτημα σε έναν πληθυσμό ειδών, δεν αποτελούν παρά ένδειξη απώλειας γενετικής πληροφορίας και όχι προσθήκης.

 

Η «Γοητεία» του επιστημονικού μύθου

Στα πλαίσια μιας μαζικής ανορθόλογης επανάκαμψης της θρησκείας, μετά την πτώση του υλιστικού ορθολογισμού, ο μύθος επαναεπιβεβαιώνει τη δύναμή του στη σύγχρονη επιστημονική σκέψη. Γιατί ζούμε την εποχή και των επιστημονικών μύθων, ενώ σύγχρονα το πνεύμα μας δεσμεύεται μέσα σε μια τεχνοκρατική βίωση που συντηρεί την εξηρτημένη ανία μας χωρίς να έχουμε διάθεση απαγκίστρωσης. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάληξη του γεγονότος ότι επί σειρές δεκαετιών γενιές καθηγητών και φοιτητών οδηγήθηκαν (και οδηγούνται ακόμα) τελείως αβασάνιστα στην αποδοχή και τελικά παγίωση μιας υπόθεσης σαν αδιάψευστης επιστημονικής θεωρίας. Της θεωρίας της εξέλιξης! Συμπορεύονται οι αβασάνιστες αποδοχές των επιστημόνων με τις συναισθηματικές φορτίσεις, που οι εκλαϊκεύσεις των υποθέσεων γεννούν στην πληροφόρηση του ανίδεου και δύσμοιρου αναγνωστικού κοινού. Σήμερα όλοι έχουμε γνώμη για τη βιολογία, τη γενετική, όπως παλιότερα για την ατομική ενέργεια, γιατί έτσι αυτοεπιβεβαιωνόμαστε σαν άνθρωποι γνώσης και μόρφωσης επί παντός επιστητού.
Ο μύθος της εξέλιξης – ανέλιξης έχει ένα ψυχολογικό βάθος στις περιπτώσεις των υποστηρικτών του, την υποσυνείδητη νοσταλγία ανάκτησης του «απολεσθέντος παραδείσου», που λογικά την εκφράζει με την επαγωγική μέθοδο σκέψης από το μερικό σε γενικό, από το απλό στο σύνθετο, και την προβάλλει στα φυσικά και βιολογικά φαινόμενα σαν μοναδικό μοχλό ερμηνείας τους.

Η επαγωγική μέθοδος σκέψης μας (από το απλό στο σύνθετο, που προβάλλεται στα φυσικά και βιολογικά φαινόμενα) δεν είναι ο μόνος τρόπος προσέγγισης της πραγματικότητας. A priori αρχές, «πιστεύω», ο απαγωγικός τρόπος σκέψης που μορφοποιεί διαφορετικές απόψεις πάνω σε φυσικά φαινόμενα, παραδόσεις επιστημονικές (θυμηθείτε τον περίφημο «αιθέρα» και το «φλογιστόν»), αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω σε αντικειμενικά και πειραματικά δεδομένα, συγκροτούν την σχετικότητα της επιστήμης κάθε εποχής, όπως η ιστορία αποδεικνύει και όπως δέχεται το ενδεχόμενο διαψευσιμότητας των επιστημών ο μεγάλος φιλόσοφος Καρλ Πόππερ.
Όταν όμως μια υπόθεση τελείως αναπόδεικτα και χωρίς κανένα δεδομένο από τις παρατηρήσεις και ιδίως κανένα επιβεβαιούμενο από το πείραμα (μιλάμε πάντα για τη μετάβαση από είδος σε είδος – αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του μύθου –), παγιοποιείται με αποκλεισμό κάθε άλλης άποψης που δεν θέλει να τοποθετηθεί στο εξελικτικό – ανελικτικό πλαίσιο ερμηνείας, τότε η υπόθεση καταλήγει σε λαϊκίστικη επιστημονική προπαγάνδα. Προπαγάνδα που με δυσκολία κρύβει το ιδεολογικό βάθος του κρυπτόμενου «πνευματικού» της ολοκληρωτισμού.
Και το λέμε αυτό γιατί, ειδικά στο χώρο της παλαιοντολογίας, έχουμε συνεχώς νέες ανακαλύψεις, χρονικές αναθεωρήσεις, εκ των υστέρων διαψεύσεις και επιστημονικές απάτες με αποκορύφωμα την περιβόητη απάτη του ανθρώπου του Πιλντάουν παλαιότερα και τη σύγχρονη, που δυστυχώς πέρασε σε «ψιλά» στις εφημερίδες.
«Διάσημο απολίθωμα αποδείχθηκε πλαστό. ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ. Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν με άρθρο τους στο «Nature» πως κατασκευάστηκε το απολίθωμα του Archaeraptor, που είχε θεωρηθεί ο χαμένος κρίκος της εξέλιξης των πτηνών από τους δεινόσαυρους. Όπως αναφέρει το BBC, οι ερευνητές του Τέξας εξέτασαν το εύρημα με αξονική τομογραφία και διαπίστωσαν ότι ο σκελετός του Archaeraptor ήταν ουσιαστικά ένα «μωσαϊκό» που συναρμολογήθηκε με δύο έως πέντε διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους απολιθώματα!»
(«ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ» της 30/03/01)

Αναφέραμε δύο παραδείγματα για να δείξουμε ότι η «επιστήμη» της εξέλιξης, σε αντίθεση με ευρήματα και πειραματικά δεδομένα, προκειμένου να διατηρείται στις παθητικές συνειδήσεις, χρησιμοποιεί κατά καιρούς και επιστημονικές απάτες προς δόξαν ενός προπαγανδιστικού, ολοκληρωτικού μηχανισμού, κάθε άλλο παρά επιστημονικού.
Είναι σκόπιμο να αμφισβητούμε τα κατά καιρούς «επιστημονικά» συμπεράσματα – με έκδηλο μάλιστα το προπαγανδιστικό στοιχείο – που δογματικά μας επιβάλουν και μονοσήμαντα συντηρούν οι ποικιλώνυμοι εξελικτικοί. Ας έχουμε υπόψη μας ότι οι εξελικτικές υποθέσεις δαρβινιστών, νεοδαρβινιστών και λοιπόν – γιατί δεν πρόκειται για μια θεωρία κοινά αποδεκτή – έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό την επαγωγική λογική, όπως προαναφέρθηκε.
Η επαγωγική λογική είναι χρήσιμη σαν μέθοδος σκέψης αλλά είναι απαραίτητο στη φυσική επιστήμη για να γίνει απόδειξη να συνδέεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό παρατηρήσεων και πειραμάτων. Και καμιά παρατήρηση και κανένα πείραμα δεν αιτιολόγησαν επαρκώς τους απίθανους εξελικτικούς χρόνους των εκατομμυρίων ετών, ούτε τη μετάβαση ενός είδος προς ένα άλλο (γιατί αυτό είναι το ζητούμενο).
Η υπόθεση, από την άλλη πλευρά, του DNA με το οποίο σήμερα ασχολούνται τόσοι ειδικοί, είναι τεράστιας σημασίας και δυσκολίας επιστημονικό θέμα, ώστε να εξαπλουστεύεται αβασάνιστα και να εκλαϊκεύεται προπαγανδιστικά, σαν η λύση απόδειξης του εξελικτισμού. Το κοινό περίπου γονιδιακό υλικό ανθρώπων, πιθήκων, ποντικών και η ομοιότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου με του χιμπατζή ή του δελφινιού μας βάζουν σε ερωτήματα αναφορικά με την μεγάλη διαφορά των αντίστοιχων βιολογικών φαινοτύπων, αλλά και το χάος που χωρίζει τον άνθρωπο από βιολογικά είδη με παρόμοιο εγκέφαλο και κοινό περίπου γονιδίωμα

Είναι πλέον σκόπιμο να επανατοποθετηθούν οι σκέψεις μας. Να ξεφύγουν από την αποστεωμένη πια αντίληψη της εξέλιξης του ενός είδους από το άλλο με τις απίθανες και άπειρες μεταλλάξεις και την προέλευση από τη φανταστική αρχική αμοιβάδα και να στραφούν στο ενδεχόμενο ύπαρξης παρόμοιου και παγκόσμιου βιολογικού μηχανισμού, που δεν αποδείχνει τις εξελικτικές υποθέσεις, αλλά προϋποθέτει μάλλον ενιαίο σχεδιαστή και κατασκευαστή. Η υπόθεση εξ’ άλλου, του DNA δεν είναι ζήτημα μόνο δομικής «ομοιότητας» των γονιδίων των διαφόρων οργανισμών (ποντικού, ανθρώπου, πιθήκου κλπ.) αλλά κύρια ζήτημα των λειτουργικών και ρυθμιστικών εκφράσεών του.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι βιολόγοι, παγκόσμια, πόσο δύσκολη είναι η γνώση και ερμηνεία των λειτουργικών και ρυθμιστικών μηχανισμών του DNA, όπως και η «λογική» της έκφρασής του, λογική μηχανισμού περίπλοκου, την αιτιολογία και τη σκοπιμότητα του οποίου η σοβαρή επιστήμη συνεχώς ερευνά και αποφεύγει τις δογματικές και προπαγανδιστικές τοποθετήσεις. Τα ερωτήματα στην εξαπλουστευμένη και δογματική τοποθέτηση περί φυσικής επιλογής και μετάλλαξης των νεοδαρβινιστών είναι πολλά και αδυσώπητα.

Γιατί η εξελικτική θεωρία πρέπει σώνει και καλά να είναι ανέλιξη και κατέλιξη; Γιατί ο άνθρωπος να προέρχεται από ανέλιξη πιθήκου και όχι το ανάστροφο; (δηλαδή ο πίθηκος να αποτελεί είδος εκφυλισμένου ανθρωποειδούς, αφού έχουν παρόμοιο γενετικό υλικό;)

Για να μη θεωρηθεί ότι κάνουμε προπαγάνδα ενάντια στη θεωρία της εξέλιξης απλά θα αναφέρουμε ενδεικτικά το αντίστοιχο άρθρο της εγκυκλοπαίδειας «ΠΑΠΥΡΟΣ – ΛΑΡΟΥΣ – ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ» όπου μετά από δέκα περίπου μεγάλες σελίδες, όπου αναπτύσσονται διεξοδικά όλα όσα πιστεύουν οι διάφοροι εξελικτικοί συγγραφείς, ακολουθεί η τελευταία σελίδα (301) της εγκυκλοπαίδειας με μικρά γράμματα, που έχει τον τίτλο «Σύγχρονες εξελικτικές θεωρίες και αμφισβητήσεις».
Εάν κανείς συγκρίνει τη σελίδα αυτή με τις προηγούμενες, θα καταλήξει σε θλιβερά συμπεράσματα αναφορικά με την περιβόητη θεωρία (ή μάλλον θεωρίες) που επιμορφώνει, υπό μορφής πλύσεως εγκεφάλου, τους αντίστοιχους επιστήμονες. Μεταφέρουμε μερικές αξιοσημείωτες προτάσεις, για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τη σύγχυση του σύγχρονου βιολογικού επιστημονισμού:
«Η ερμηνεία όμως των εξελικτικών φαινομένων και η ανακάλυψη των βασικών μηχανισμών που τα διέπουν, αποτελούν αντικείμενο θεωριών και υποθέσεων, για τις οποίες η αποδοχή των βιολόγων πολύ απέχει από του να είναι ομόφωνη».

Οι κυριότερες όμως αμφισβητήσεις της κλασικής θεωρίας προέρχονται από πρώην οπαδούς της, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τους ανακαινιστές του «νεοδαρβινισμού». Χωρίς να απορρίπτουν ολοκληρωτικά τη γενετική βάση της εξέλιξης και τον θεμελιώδη μηχανισμό της φυσικής επιλογής, αναζητούν νέα πλαίσια για την ερμηνεία φαινομένων, όπως είναι ο πολυμορφισμός, η δημιουργία νέων ειδών (ειδογένεση) η ασυνέχεια των παλαιοντολογικών σειρών κ.α. Τα μαθηματικά μοντέλα της γενετικής των πληθυσμών, από ακρογωνιαίοι λίθοι της εξελικτικής θεωρίας, θεωρούνται ως «θεωρητικές ασκήσεις της λογικής, χωρίς καμιά σχέση με τη βιολογική πραγματικότητα».
«Η ριζική αλλαγή του κλειστού αυτού συστήματος, με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέου είδους, είναι δυνατή μόνο με ένα άλμα, ως συνέπεια τυχαίων και καταστροφικών γεγονότων, που εκφεύγουν από τη λογική της φυσικής επιλογής».

Δυστυχώς, είναι επώδυνη η διαδικασία της αμφιβολίας, που μόνο αυτή επιτρέπει στους ανθρώπους να θεωρήσουν απροκατάληπτα την πραγματικότητα, πέρα από παγιωμένες αντιλήψεις, ώστε να απελευθερωθεί η σκέψη τους, από τους καταναγκασμούς που τους επιβάλλουν οι καθιερωμένες δογματικές θέσεις της εξέλιξης – ανέλιξης. Γιατί, η επιστημονική προσέγγιση των πραγμάτων πρέπει να θέλει να είναι ελεύθερη από προκαταλήψεις και να διαπνέεται από την ετοιμότητα της αμφισβήτησης….

Όσον αφορά τη θέση μας ως πιστών του Ιησού Χριστού της Βίβλου, αυτή είναι ανάλογη με εκείνη του Αυγουστίνου, του Γαλιλαίου κ.α. που δεχόντουσαν ότι ο Θεός έγραψε δυο μεγάλα βιβλία: τη Βίβλο που είναι το ταμιευτήριο ή η αποθήκη του λόγου του, και το βιβλίο της φύσης, που είναι ο εκτελεστής της βούλησής του. Το βιβλίο της φύσης – το σύμπαν – στέκει αιώνια ανοιχτό μπροστά στα μάτια μας, γραμμένα στη μαθηματική γλώσσα, που πρέπει συνεχώς να κατανοούμε, και να διατυπώνουμε τα πορίσματα των μελετών μας σε φυσικές θεωρίες (που αυτές μόνο εξελίσσονται) ενώ η Βίβλος έχει γραφεί σε μεγάλο μέρος της σε συμβολική γλώσσα, και οι αναφορές της δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν επιστημονικές αποδείξεις, με περιεχόμενο να μας υποδείξει «το ηθικό μας πεπρωμένο» μπροστά στην αιωνιότητα. Η Βίβλος εξαγγέλλει τη μεγάλη σωτηρία που είναι η επανασύνδεση του οντολογικά (βιολογικά και πνευματικά) ξεπεσμένου «Homo Sapiens» με τον Δημιουργό του, τον ενιαίο κατασκευαστή του παντός και πληροφοριοδότη της βιολογικής ύλης, μέσω του Λόγου του, που τον εισάγει στο χωροχρόνο και στην ξεπεσμένη γήινη κατέλιξη για να πάρει σώμα, προκειμένου να πεθάνει για το πλάσμα. Τώρα, εάν το δημιούργημα πεισματικά αρνείται την επανασύνδεσή του με τον Δημιουργό του με το να αναπτύσσει συνεχώς επιστημονικές φαντασιώσεις, δεν μπορεί να αποφύγει τον ενδόμυχο σκόπελο της προσωπικής ευθύνης. Απλά η συνεχής καθήλωση της σκέψης – πίστης στον ανελικτικό μύθο καταγωγής μας από σκουλήκια, δικαιώνει το γραφικό «…ο άνθρωπος, ο εν τιμή, δεν διαμένει, ωμοιώθη με τα κτήνη τα φθειρόμενα» (Ψαλμός 49:12).

Η χάρη όμως και η αγάπη του Θεού περιμένει να σώσει όλους μας που έρπουμε σαν σκώληκες, πάνω στο χώμα μιας γης που συνεχώς καταστρέφουμε.
Και είναι τέτοια η αγάπη Του, που, βαθιά ταπεινωμένος, ο θείος Λόγος χαρακτηρίζει στην περίοδο του δραματικού του πάθους, τον Εαυτό Του «σκώληκα και ουχί άνθρωπο» (Ψαλμός 22:6). Και μέσα στην πράξη του ηθελημένου ευτελισμού του προσώπου Του πάνω από τ’ άστρα της αιωνιότητας. Και αυτό, κατά χάρη! Μόνο με την πίστη!
Αλλά, αν ο άνθρωπος επιμένει να πιστεύει ότι προέρχεται από τους σκώληκες και να φέρεται σαν σκώληκας, τότε επηρεάζει το μέλλον του και οδηγεί τον εαυτό του σ’ έναν τόπο, όπου «ο σκώληξ δεν τελευτά…».

Γιατί, σε όλους μας γίνεται «κατά την πίστη μας» και αυτός είναι νόμος αιώνιος και όχι εξελικτικός.

 

Συνοψίζοντας:

α) Η φυσική επιλογή δεν προσθέτει πληροφορία, αλλά τροποποιεί μόνο την υπάρχουσα.

β) Η εξέλιξη απαιτεί έναν τρόπο προσθήκης νέας πληροφορίας.

γ) Οι μεταλλάξεις είναι το υποτιθέμενο υλικό για να εξηγηθεί η καινούργια πληροφορία.

δ) Οι μεταλλάξεις φαίνεται να αποτελούν παραδείγματα απώλειας της πληροφορίας και όχι προσθήκης.

ε) Είναι εντελώς αθέμιτο να χρησιμοποιούνται περιστατικά στα οποία η φυσική επιλογή συνέβη ( περιορίζοντας την πληροφορία σε πληθυσμούς) σαν παραδείγματα «εξελικτικού συμβάντος».

στ) Η φυσική επιλογή η οποία επιδρά στη γονιδιακή πληροφορία μπορεί να εξηγηθεί καλύτερα αν επικαλεστούμε την πτώση του ανθρώπου που αναφέρει η Αγία Γραφή στο 3ο κεφάλαιο της Γένεσης. Μπορεί να εξηγηθεί ως μια διαδικασία μέσω της οποίας οι οργανισμοί προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ έναν κόσμο που βρίσκεται σε πτώση και φθορά.

΄Ισως εάν οι «γνήσιοι πιστοί» της εξέλιξης είχαν αληθινά πειστική απόδειξη για μια δημιουργική διαδικασία, δεν θα αισθάνονταν υποχρεωμένοι να θολώνουν τα νερά τόσο συχνά με το να παρουσιάζουν την διαδικασία της φυσικής επιλογής σαν αυτή να διακήρυττε την πίστη τους στην εξέλιξη του κυττάρου σε άνθρωπο.

Επίκειται μεγάλη ανάγκη να πούμε στον σύγχρονο άνθρωπο, πως τα γεγονότα του βιολογικού κόσμου μπορούν να εξηγηθούν επαρκέστερα αν δεχθούμε την βιβλική εκδοχή για την προέλευση των πάντων, βοηθώντας τους έτσι να κατανοήσουν και να δεχθούν το Ευαγγέλιο του Χριστού, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αληθινή προέλευση του κόσμου από έναν Θεό άπειρης σοφίας και νοημοσύνης.

 

Βιβλιογραφία
1. Άρθρο: «ΕΞΕΛΙΞΗ της Εγκυκλοπαίδειας ΠΑΠΥΡΟΣ – ΛΑΡΟΥΣ – ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ, Αθήνα τόμος 23, σελ. 301, «Σύγχρονες εξελικτικές θεωρίες και αμφισβητήσεις».
2. Πιέρ – Πωλ Γκρασσέ: «Εσύ ο μικρούλης Θεός» εκδ. Ράππα, Αθήνα 1971.
3. Dr. Willen J. Ouweneel: «Δημιουργία ή εξέλιξη» Ελεύθερες Εκδόσεις, Πειραιάς 1983.
4. Dr. E.H. Andrews: «Τι είναι άνθρωπος;» Εκδ. Επιστήμη και πίστη, Αθήνα
5. Dr. E.H. Andrews: «ΘΕΣΕΙΣ – ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΘΕΩΡΙΕΣ», Εκδόσεις Πέργαμος, Αθήνα 1983.
6. Dr. Gary Parker: «Κύριοι, έκανα λάθος! » εκδόσεις Κοινωνία, Αθήνα 1983.
7. Dr. W.A. Criswell: «Το μεγάλο ψέμα», Ελεύθερες Εκδόσεις, Πειραιάς 1979.
8. Νικ. Π. Βασιλειάδη: Ο Δαρβίνος και η θεωρία της εξελίξεως», εκδ. Αδελφότης Θεολόγων «Ο Σωτήρ» Αθήνα 1985.
9. Dr. Duane T. Eish: «ΕΞΕΛΙΞΗ, ΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ! », εκδόσεις Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, Πρέβεζα 1985.
10. Αποστ. Παπαδημητρίου: «ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ», Θεσσαλονίκη 1984 (9ος τόμος) και 1990 (2ος τόμος).
11. Αποστ. Φράγκου: «Από τον πίθηκο», εκδ. αδελφότης «Σταυρός», Αθήνα 1985.
12. Dr. A.E. Wilder – Smith: «ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ», εκδ. Πέργαμος, Αθήνα 1991.
13. Richard Milton: «Ο μύθος του Δαρβινισμού», εκδ. Δίαυλος, Αθήνα 1996.

Vincit qui se vinci-(κυριαρχεί αυτός που κυριαρχεί στον εαυτό του)

Οι πιο ένδοξες στιγμές της ζωής δεν είναι οι λεγόμενες μέρες επιτυχίας, αλλά, περισσότερο, οι μέρες εκείνες που, μετά από απόρριψη και απελπισία, αισθάνεσαι να μεγαλώνει μέσα σου η θέληση για ζωή και η υπόσχεση για μελλοντικά επιτεύγματα…Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα σου το επιτρέψει, αλλά ποιος θα σε σταματήσει…

«Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό» είχε πεί κάποτε ο Φρήντριχ Νίτσε.

Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους. Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις. Ποιες, άραγε είναι οι δικές σου επιθυμίες και στόχοι για το επερχόμενο έτος;!Τι θα ήθελες να πετύχεις και ΓΙΑΤΙ;!

Οι άνθρωποι είναι δυνατοί μόνο όσο εκφράζουν μια δυνατή ιδέα. Γίνονται αδύναμοι, όταν της αντιτίθενται. Μπορείς να κάνεις τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο, αν είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες…και .. Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που λένε στο Θεό «γενηθήτω το θέλημά σου» και αυτοί που τους λέει ο Θεός «καλά, κάνε ό,τι νομίζεις». Ζήτα αυτό που θέλεις λοιπόν και να είσαι προετοιμασμένος να το αποκτήσεις. Η προσωπικότητά μας είναι κήπος, ενώ η θέλησή μας είναι ο κηπουρός, εσύ λοιπόν και εγώ σε τούτη τη κοινωνία οφείλουμε να παραδώσουμε κάτι που, ίσως ..μεταμορφώσει τον κόσμο ολάκερο! Δεν υπάρχει αυτό που λένε μεγάλο ταλέντο χωρίς μεγάλη δύναμη θέλησης.

Βάλε τη σιδερένια σου πυγμή μέσα σε ένα βελούδινο γάντι!Μην αποκάμεις για το αύριο ,όσο σκληρό και να τούτο φαίνεται.. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο δύσκολα παραδίνεσαι, για αυτό τον λόγο, Μη ρωτάς τι θέλει ο κόσμος. Ρώτα τι είναι αυτό που σε ζωντανεύει και κάν’ το. Γιατί αυτό που θέλει ο κόσμος, είναι ζωντανούς ανθρώπους. Να ενεργείς σαν να είναι αδύνατο να αποτύχεις. Η δύναμη δεν προκύπτει από τις νίκες. Οι μάχες που δίνεις είναι αυτό που μεγαλώνει τη δύναμή σου. Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες και αποφασίζεις να μην παραδοθείς, αυτό είναι δύναμη. Μόνο η δύναμη μπορεί να συνεργαστεί. Η αδυναμία μπορεί μόνο να ικετεύσει.

Η δύναμή σου έχει τη δύναμη δέκα ανθρώπων όταν μονάχα η καρδιά σου είναι αγνή, και αυτό είναι το καθήκον μας, να προχωρήσουμε σαν να μην υπάρχουν όρια για τις δυνατότητές μας. Πιάσε την αστραπή στο δρόμο σου, άνθρωπε· δώσε της διάρκεια· μπορείς! Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη!

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον…Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε! Κάνε πάντα αυτό που φοβάσαι να κάνεις! Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή. Να αρχίζεις ό,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις. Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη.

Η αληθινή εξουσία δίνεται μόνο σε αυτούς που τολμούν και σκύβουν για να την πάρουν. Μόνο ένα πράγμα έχει σημασία: να είσαι ικανός για να τολμήσεις. Η τύχη φοβάται και τρέμει τους γενναίους, αλλά τρομοκρατεί και ποδοπατεί τους δειλούς γιατί, μερικές φορές, ακόμα και το να ζεις είναι μια θαρραλέα πράξη. Να θυμάσαι λοιπόν πως, το θάρρος δεν είναι απλά μια από τις αρετές, αλλά η μορφή κάθε αρετής στο σημείο αντοχής της και η φαντασία είναι η φωνή της τόλμης. Ένας άνθρωπος με θάρρος είναι πλειοψηφία, όμως το πραγματικό θάρρος είναι σιωπηλό, δεν επιδεικνύεται.

«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε.
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα ,παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!»(Ελύτης)

Να ενεργείς με τόλμη και αόρατες δυνάμεις θα προστρέξουν για να βοηθήσουν. Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου σε τούτη τη ζωή, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο παιδί σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας. Το έθνος τούτο πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές. Κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του..

Εμείς οι Έλληνες είμαστε τρελλοί, αλλά έχουμε Θεόν φρόνιμο και ,αν υπάρχει οτιδήποτε θεϊκό στο Θεό είναι αυτό: τόλμησε να φανταστεί τα πάντα.Εσύ;!

Με σεβασμό & εκτίμηση σε όλους εσάς τους πραγματικούς «μαχητές»!

Δρ.Κων/νος Μουρούτης

«Όλες οι μέθοδοι αντισύληψης δια ορμονολογικού ελέγχου,συνδέονται με ΑΥΞΗΣΗ του κινδύνου καρκίνου του μαστού»

«Όλες οι μέθοδοι αντισύληψης δια ορμονολογικού ελέγχου,συνδέονται με ΑΥΞΗΣΗ του κινδύνου καρκίνου του μαστού»,δηλώνει αυτή η έρευνα.
MIKE MCRAE-8 DEC 2017

Νέα έρευνα έρχεται να επιστέγασει τον μεγάλο ήδη, σωρό δεδομένων οτι τα ορμονικά αντισυληπτικά ένεχουν σοβαρό συσχετισμό με τον καρκίνο του μαστού.

Την έρευνα επιμελήθηκε το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης με δεδομένα σχεδόν αυτά του 1.8 εκ. γυναικών ηλικίας 15 και 50.Τα δεδομένα πάρθηκαν απο το National Register of Medicinal Product Statistics.

Για τις γυναίκες που λάμβαναν καποια μορφή ορμονικής αντισύληψης,είτε δια στοματος,αυτοκ.επίθεματος,ενδοκολπικό εμφυτευμα ή σπιράλ,..το ρίσκο για δημιουργία καρκίνου του μαστού αυξάνει.Ο κίνδυνος υπεραυξάνει αναλογικά με το χρόνο προσληψης αυτης της αντισύληψης,δηλ. οταν ήταν λιγοτερο απο χρόνο κυμαίνοταν στο 9% ενώ, οταν η χρήση ήταν στη δεκαετία τότε, έφτανε στο 38%!!

Προηγούμενες έρευνες φανέρωναν μια επίμονη σχέση στον κίνδυνο αυτο ,εμποτίζοντας με περισσότερη ανάγκη γαι ορθότερη έρευνα.

Ίσως θα πρέπει να ανα-θεωρήσουμε τόσο τους λόγους αλλά και την αιτία ΓΙΑΤΙ προχωρούμε σε μια διαπροσωπική σχέση και το ΤΙ επιθυμούμε αληθινά να ¨»κερδίσουμε» ή «χάσουμε» απο αυτήν..

Να είστε αληθινά καλά και πραγματικά ευτυχισμένοι!

Με εκτίμηση,

Κων/νος Μουρούτης

Study Link
http://www.sciencealert.com/large-study-hormonal-contracept…

This research was published in The New England Journal of Medicine.

«Θεον επιορκών μη δοκεί λεληθέναι..»

«Ουκ ανδρός όρκοι πίστις, αλλ’ όρκων ανήρ…δηλονότι..
Θεόν επιορκών μη δόκει λεληθέναι.»

«Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα.» Αυτή ήταν η ρήση ενος πρωθυπουργού κατά την αναλήψη της κυβερνήσης προς το λαό του.Σε ένα ηγεμόνα δεν λείπουν ποτέ οι νόμιμοι λόγοι για να παραβεί μια υπόσχεση..
Εμείς όμως τι πράττουμε;
Pacta sunt servanta.μτφρ: οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται..
Πάντοτε; Υπο ΟΛΕΣ τις συνθήκες και συνιστώσες; Αν οχι ,τ΄τοε πότε και που οφείλουν να..άρονται;!!

Μεγάλα ερωτήματα που χρίζουν σοβαρότερας ίσως σκέψης & εντρύφησης..
Στον έρωτα πχ., η γυναίκα αρχίζει να δίνει χωρίς καμιά υπόσχεση και στο τέλος τα δίνει όλα. Ο άντρας αρχίζει υποσχόμενος τα πάντα και τελικά δεν δίνει τίποτα.Γιατί;
Η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος.
Ετσι λοιπόν..Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να δίνεις βάση στα λόγια κάποιου που είναι είτε ερωτευμένος είτε μεθυσμένος είτε υποψήφιος σε εκλογές..

Πολλές υποσχέσεις όμως μειώνουν την εμπιστοσύνη.Σωστά;
Για αυτο φίλε μου..Να υπόσχεσαι μόνο όσα μπορείς να πραγματοποιήσεις. Να πραγματοποιείς, όμως, περισσότερα απ’ όσα υποσχέθηκες.Το τραγελαφικό όμως είναι το γεγονός πως..Υποσχόμαστε ανάλογα με τις ελπίδες μας και εκτελούμε ανάλογα με τους φόβους μας.
Αφετέρου δε..Είναι και θα ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΣΑΕΙ φτωχός πραγματικά αυτός που δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα!Το τάμα γίνεται στην καταιγίδα και ξεχνιέται στην ηρεμία.
Μιλώντας επι προσωπικού..Πολλούς «νόμους», πολλές «εντολές» έχω παραβεί, αλλά ποτέ το Λόγο μου…διότι δεν ανήκω σε εκείνους τους …Κάποιους άνθρωπους που δίνουν υποσχέσεις μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση να τις παραβαίνουν.Οχι!

Τιμιότητα είναι να κρατάς το λόγο που έδωσες και φρόνηση είναι να μην τον δίνεις ποτέ.Αυτούς που θα καταστρέψουν οι θεοί, τους αποκαλούν πρώτα «πολλά υποσχόμενους».

Ως υστερόγραφο ,σας αφήνω με μερικές υποσχέσεις απο το Λογο του Θεού για ολους εσας..Τις συνέταξε ο φίλος Γιώργος Τζιφής απο την Αθήνα..
Όσο ο θεος ζει και είναι Αγάπη…εμείς αγωνιζόμεθα να φανερωσουμε και να καταδειξουμε λογο & εργο τον δικο Του Χαρακτήρα και Υποσταση επι της γης..Εκεινος δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ!

Για συνέχιση του Αγώνα ,υποσχόμενος εως τέλους..

Κων/νος Μουρούτης

– ‘Επειδή, ήλιος και ασπίδα είναι ο Κύριος ο Θεός, χάρη και δόξα θα δώσει ο Κύριος, δεν θα στερήσει από κανένα αγαθό αυτούς που περπατούν με ακακία.’
-Ψαλμοί 84:11

– ‘Ο Κύριος διαφυλάττει τους απλούς, ταλαιπωρήθηκα και με έσωσε.’
-Ψαλμοί 116:6

– ‘Στον Θεό θα αινέσω τον Λόγο του, στον Κύριο θα αινέσω τον Λόγο του.
Θα ελπίζω στον Θεό, δεν θα φοβηθώ, τι θα μου κάνει ο άνθρωπος? ‘
-Ψαλμοί 56:10-11

– ‘Με τον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας διαμέσου του οποίου έχουμε την παρρησία και την είσοδο με πεποίθηση διαμέσου της πίστης σε αυτόν.’
-Προς Εφεσίους 3:12
-‘Επειδή εγώ γνωρίζω τις βουλές που βουλεύομαι για σας, λέει ο Κύριος, βουλές ειρήνης και όχι κακού, για να σας δώσω το προσδοκόμενο τέλος’
-Ιερεμίας 29:11
-‘Πείτε στον δίκαιο ότι σ’αυτόν θα υπάρχει καλό επειδή θα φάει τον καρπό των έργων του’
-Ησαίας 3:10
-‘Επειδή ο δίκαιος πέφτει εφτά φορές και σηκωνεται ξανά’
-Παροιμίες 24:16
-‘Αγαθός είναι ο Κύριος σ’εκείνους που τον προσμένουν, στην ψυχή που τον εκζητεί’
-Θρήνοι 3:25
-‘Και θα λατρεύετε τον Κύριο τον Θεό σας, και αυτός θα ευλογεί το ψωμί σου και το νερό σου, και θα απομακρύνει κάθε αρρώστεια από ανάμεσά σου’
-Έξοδος 23:25
-‘Πιστέψτε στον Κύριο τον Θεό μας και θα στερεωθείτε , πιστέψτε στους προφήτες του και θα ευοδωθείτε’
-Β’ Χρονικών 20:20
-‘Λοιπόν αδερφοί, να χαίρεστε, να καταρτίζεστε, να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, να φρονείτε το ίδιο, να ειρηνεύετε και ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης θα είναι μαζί σας’
-Προς Κορινθίους Β’ 13:11
-‘Μάλιστα να μη λησμονείτε την αγαθοεργία και τη μεταδοτικότητα επειδή σε τέτοιες θυσίες ευαρεστείται ο Θεός’
-Προς Εβραίους 13:16
-Εγώ όμως θα στρέψω τα μάτια μου στον Κύριο, θα προσμείνω τον Θεό της σωτηρίας μου, ο Θεός θα με εισακούσει’
-Μιχαίας 7:7
-‘Αλλά να μάθετε ότι ο Κύριος έκλεξε τον όσιο του, ο Κύριος θα ακούσει όταν κράζω σ’αυτόν’
-Ψαλμοί 4:3
-‘Αν υπομένουμε θα βασιλεύσουμε και μαζί του’
-Προς Τιμόθεον Β’ 2:12
-Όποιος φυλάττει το στόμα του και τη γλώσσα του, φυλάττει την ψυχή του από στεναχώριες’
-Παροιμίες 21:23
-‘Πολλές οι θλίψεις του δικαίου, αλλά από όλες αυτές ο Κύριος θα τον ελευθερώσει’
-Ψαλμοί 34:19
-‘Ο Κύριος λυτρώνει την ψυχή των δούλων του, και δεν θα χαθούν όλοι εκείνοι που ελπίζουν σε αυτόν’
-Ψαλμοί 34:22
-‘Και αφου έγινε τέλειος, καταστάθηκε αίτιος αιώνιος σωτηρίας σε όλους αυτους που τον υπακούν’
-Προς Εβραίους 5:9
-Όσοι όμως τον δέχτηκαν, σ’αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, σ’αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του’
-Κατά Ιωάννη 1:12
-Ήμουν νέος και ήδη γέρασα και δεν είδα δίκαιον εγκαταλειμμένον ούτε το σπέρμα του να ζητάει ψωμί. Όλη την ημέρα ελεεί και δανείζει και το σπέρμα του είναι σε ευλογία’
-Ψαλμοί 37:25-26
-‘Γιαυτό αφού ανασηκώσετε τις οσφυές της διάνοιάς σας, να εγκρατεύεστε και να έχετε τέλεια ελπίδα στη χάρη η οποία έρχεται σε σας, όταν αποκαλυφθεί ο Ιησούς Χριστός’
-Πέτρου ‘Α 1:13
-‘μη φοβάσαι επειδή εγώ είμαι μαζί σου’
-Ησαίας 41:10
-‘Και καθένας που έχει αυτή την ελπίδα επάνω σ’αυτόν, αγνίζει τον εαυτό του, όπως εκείνος είναι αγνός’
-Ιωάννη ‘Α 3:3
-Ο Κύριος είναι η δύναμή μου και το τραγούδι μου’
-Έξοδος 15:2
-Αρκεί σε σένα η χάρη μου, επειδή μέσα σε αδυναμία, η δύναμή μου φανερώνεται τέλεια’
-Προς Κορινθίους ΄Β 12:9
-‘Ο Κύριος ο Θεός σου, που είναι στο μέσον σου, ο δυνατός, θα σε σώσει, θα ευφρανθεί σε σένα με χαρά, θα αναπαύεται στην αγάπη του, θα ευφραίνεται σε σένα με άσματα’
-Σοφονίας 3:17
-Μακάριος ο άνθρωπος που φοβάται τον Κύριο, που στις εντολές του βρίσκει υπερβολική ευχαρίστηση’
-Ψαλμοί 112:1
-Η γλυκιά απόκριση καταπραύνει θυμό αλλά ο λυπηρός λόγος διεγείρει οργή.
Η γλώσσα που υγιαίνει είναι δένδρο ζωής, όμως η διεστραμμένη είναι σύντριψη στο πνεύμα.
Ο οξύθυμος άνθρωπος διεγείρει μάχες, ενώ ο μακρόθυμος σταματάει φιλονικίες.
-Παροιμίες 15:1,4,18
-‘κρίνοντας τον ονειδισμό χάρη του Χριστού μεγαλύτερο πλούτο παρά τους θησαυρούς της Αιγύπτου, επειδή απέβλεπε στν μισθαποδοσία’
-Προς Εβραίους 11:26
-‘Κάθε κλήμα σε μένα το οποίο δεν φέρνει καρπό το αποκόπτει, και καθένα το οποίο φέρνει καρπό το καθαρίζει για να φέρει περισσότερο καρπό. Εγώ είμαι η άμπελος εσείς τα κλήματα, εκείνος που μένει ενωμένος μαζί μου και εγώ μαζί του, αυτός φέρνει πολύ καρπό επειδή χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα’
-Κατά Ιωάννη 15:2,5
-Αν μείνετε ενωμένοι μαζί μου και τα λόγια μου μείνουν μέσα σας, θα ζητάτε ότι αν θέλετε και θα γίνει σε σας’
-Κατά Ιωάννη 15:7
-Μακάριος εκείνος που επιβλέπει στον φτωχό, σε ημέρα θλίψης θα τον ελευθερώσει ο Κύριος’
-Ψαλμοί 41:1
-Ο φόβος του ανθρώπου στήνει παγίδα, ενώ αυτός που εμπιστεύεται στον Κύριο θα είναι σε ασφάλεια’
-Παροιμίες 29:25
-Επειδή ο Θεός του τον μαθαίνει να διακρίνει και τον διδάσκει’
-Ησαίας 28:26
-‘Δεν είναι όλοι τους λειτουργικά πνεύματα που αποστέλλονται προς υπηρεσία, για εκείνους που πρόκειται να κληρονομήσουν σωτηρία?’
-Προς Εβραίους 1:14
-‘Εκείνοι που σπέρνουν με δάκρυα, θα θερίσουν με αγαλλίαση. Όποιος βγαίνει και κλαίει βαστάζοντας πολύτιμο σπόρο, αυτός σίγουρα θα επιστρέψει με αγαλλίαση βαστάζοντας τα χειρόβολά του’
-Ψαλμοί 126:5-6
-‘Μακάριοι αυτοί που πράττουν τις εντολές του, για να έχουν εξουσία επάνω στο δέντρο της ζωής, και να μπούν διαμέσου των πυλώνων μέσα στην πόλη’
-Αποκάλυψη 22:14
-Οι κακοί άνθρωποι δεν θα εννοήσουν κρίση, αυτοί όμως που ζητούν τον Θεό θα καταλάβουν τα πάντα’
-Παροιμίες 28:5
-Επειδή είμαι βέβαιος ακριβώς σε τούτο, ότι εκείνος που άρχισε σε σας ένα καλό έργο, θα το αποτελιώσει μέχρι την ημέρα του Ιησού Χριστού’
-Προς Φιλιππησίους 1:6
-‘Και θα τους δώσω μία καρδιά για να με γνωρίζουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος και θα είναι λαός μου και εγώ θα είμαι Θεός τους, επειδή θα επιστρέψουν σε μένα με όλη τους την καρδιά’
-Ιερεμίας 24:7
-‘Γίνε σε μένα οχυρός τόπος για να καταφεύγω πάντοτε, εσύ διέταξες να με σώσεις, επειδή είσαι πέτρα μου και φρούριό μου’
-Ψαλμοί 71:3
-‘Τότε βοούν στον Κύριο μέσα στη θλίψη τους, και τους σώζει από τις ανάγκες τους’
-Ψαλμοί 107:19
-‘Σαυτόν όμως που μπορεί να σας φυλάξει άπταιστους και να σας στήσει μπροστά στην δόξα του, χωρίς ψεγάδι με αγαλλίαση’
-Ιούδα 24
-‘Αλλά τους πρόσταξα αυτό τον λόγο λέγοντας: Ακούστε την φωνή μου και θα είμαι Θεός σας και εσείς θα είστε λαός μου, και περπατάτε σε όλους τους δρόμους που διόρισα σε εσάς για να ευημερείτε’
-Ιερεμίας 7:23
-‘Αν όμως προσέχεις να υπακούς στη φωνή του και εκτελείς όλα όσα λέω, τότε εγώ θα είμαι εχθρός των εχθρών σου και ενάντιος στους εναντίους σου’
-Έξοδος 23:22
-‘Και πολλοί λαοί θα πάνε και θα πούν: Ελάτε και ας ανέβουμε στο βουνό του Κυρίου στον οίκο του Θεού του Ιακώβ, και θα μας διδάξει τους δρόμους του και θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του. Επειδή από τη Σιών θα βγεί νόμος και λόγος Κυρίου από την Ιερουσαλήμ’
-Ησαίας 2:3
-‘Αλλά καθώς είναι γραμμένο: ‘Εκείνα που μάτι δεν είδε και αυτί δεν άκουσε, και σε καρδιά ανθρώπου δεν ανέβηκαν, τα οποία ο Θεός ετοίμασε γι’αυτούς που τον αγαπούν’
-Προς Κορινθίους Ά 2:9
-‘Μάλιστα όλοι οι γιοί σου θα είναι διδακτοί από τον Κύριο, και η ειρήνη των γιών σου θα είναι μεγάλη’
-Ησαίας 54:13
-‘Το απόρρητο του Κυρίου είναι μαζί με εκείνους που τον φοβούνται, και σε αυτούς θα φανερώσει την διαθήκη του’
-Ψαλμοί 25:14
-‘Επειδή σωθήκαμε με την ελπίδα’
-Προς Ρωμαίους 8:24
-Επειδή αυτός ο Θεός είναι ο Θεός μας στον αιώνα του αιώνα, αυτός θα μας οδηγεί μέχρι τον θάνατο’
-Ψαλμοί 48:14
-‘Επειδή όσο είναι το ύψος του ουρανού επάνω από τη γη, τόσο μεγάλο είναι το έλεός του σ’αυτούς που τον φοβούνται’
-Ψαλμοί 103:11
-‘Η ακεραιότητα των ευθέων θα τους οδηγεί, ενώ η υπουλότητα των στρεβλών θα τους καταστρέψει.
Η δικαιοσύνη των ευθέων θα τους ελευθερώσει, ενώ οι παραβάτες θα συλληφθούν στην κακία τους.
Οι διεστραμμένοι στην καρδιά είναι βδέλυγμα στον Κύριο, όμως οι άμεμπτοι στον δρόμο είναι σ’αυτόν δεκτοί’
-Παροιμίες 11:3,6,20
-‘Ο οποίος φυλάττει έλεος σε χιλιάδες, συγχωρεί ανομία και παράβαση και αμαρτία’
-Έξοδος 34:7
-‘Ο Θεός δεν ντρέπεται να λέγεται Θεός τους, επειδή ετοίμασε γι’αυτούς πόλη’
-Προς Εβραίους 11:16
-‘Όταν οι φτωχοί και οι ενδεείς ζητήσουν νερό και δεν υπάρχει, και η γλώσσα τους θα ξεραίνεται από την δίψα, εγώ ο Κύριος θα τους εισακούσω, ο Θεός του Ισραήλ δεν θα τους εγκαταλείψω’
-Ησαίας 41:17
-‘Γι’αυτό βγείτε έξω από ανάμεσά τους και αποχωριστείτε λέει ο Κύριος και να μην αγγίξετε τίποτα ακάθαρτο και εγώ θα σας δεχθώ’
-Προς Κορινθίους Β’ 6:17
-Άν κάποιος με αγαπάει θα φυλάξει τον λόγο μου, και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει, και θάρθουμε σ’αυτόν και θα κατοικήσουμε μέσα σ’αυτόν’
-Κατά Ιωάννη 14:23
-‘Ο φόβος του Κυρίου είναι διδασκαλία σοφίας και η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας’
-Παροιμίες 15:33
-Και ο Θεος θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον επειδή τα πρώτα παρήλθαν’
-Αποκάλυψη 21:4
-‘Μακάριος ο άνθρωπος που δεν περπάτησε σε θέλημα ασεβών, και σε δρόμο αμαρτωλών δεν στάθηκε, και σε καθέδρα χλευαστών δεν κάθησε’
-Ψαλμοί 1:1
-‘Πολλή ειρήνη έχουν εκείνοι που αγαπούν τον νόμο σου, και σε αυτούς δεν υπάρχει πρόσκομμα’
-Ψαλμοί 119:165
-‘Είναι αγαθό το να δοξολογεί κάποιος τον Κύριο και να ψαλμωδεί στο όνομά σου Ύψιστε, να αναγγέλλει το πρωί το έλεος σου και την αλήθεια σου κάθε νύχτα’
-Ψαλμοί 92:1,2
-‘Αυτός που προσέρχεται στον Θεό πρέπει να πιστέψει, ότι είναι, και γίνεται μισθαποδότης σ’αυτούς που τον εκζητούν’
-Προς Εβραίους 11:6
-‘Σε όλες τις θλίψεις τους θλιβόταν, και ο άγγελος της παρουσίας του τους έσωσε, στην αγάπη του και στην ευσπλαχνία του αυτός τους λύτρωσε, και τους σήκωσε και τους βάσταξε όλες τις ημέρες του αιώνα’
-Ησαίας 63:9
-‘Ο δε Θεός μου θα εκπληρώσει κάθε ανάγκη σας, σύμφωνα με τον πλούτο του, με δόξα, διαμέσου του Ιησού Χριστού’
-Προς Φιλιππησίους 4:19
-‘Επειδή σ’αυτόν θα ευφρανθεί η καρδιά μας, μια και στο όνομά του το άγιο ελπίσαμε’
-Ψαλμοί 33:21
-‘Οι πράοι όμως θα κληρονομήσουν τη γη και θα απολαμβάνουν πληρότητα ζωης με πολλή ειρήνη’
-Ψαλμοί 37:11
-‘Αν φυλάξετε τις εντολές μου, θα μείνετε στην αγάπη μου’
-Κατά Ιωάννη 15:10
-‘Για τον λόγο ότι το φρόνημα της σάρκας είναι θάνατος, ενώ το φρόνημα του Πνεύματος, ζωή και ειρήνη’
-Προς Ρωμαίους 8:6
-‘Με ποιόν τρόπο θα καθαρίζει ο νέος τον δρόμο του; Τηρώντας τα λόγια σου’
-Ψαλμοί 119:9
-‘Ο δίκαιος τρώει μέχρι χορτασμού της ψυχής του’
-Παροιμίες 13:25
-‘Λαοί ευλογείτε τον Θεό μας και κάντε να ακουστεί η φωνή της αίνεσής του. Ο οποίος διαφυλάττει την ψυχή μας σε ζωή, και δεν αφήνει να κλονίζονται τα πόδια μας’
-Ψαλμοί 66:8,9
-‘Οι θλιμμένοι θα φάνε και θα χορτάσουν, θα δοξολογήσουν τον Κύριο όσοι τον εκζητούν, η καρδιά σας θα ζεί στον αιώνα’
-Ψαλμοί 22:26
-‘Αυτόν που μας θυμήθηκε στην ταπείνωσή μας, επειδή το έλεός του παραμένει στον αιώνα’
-Ψαλμοί 136:23
-‘Επειδή ο Κύριος ο Θεός σας είναι αυτός που προπορεύεται μαζί σας, για να πολεμήσει για σας ενάντια στους εχθρούς σας, για να σας σώσει’
-Δευτερονόμιο 20:4
-‘Με τον Θεό θα κάνουμε ανδραγαθήματα, και αυτός θα καταπατήσει τους εχθρούς μας’
-Ψαλμοί 60:12
-‘Καλύτερο το λίγο που έχει ο δίκαιος, παρά ο πλούτος που έχουν πολλοί ασεβείς’
-Ψαλμοί 37:16
-‘Σε εμάς όμως ο Θεός τα αποκάλυψε διαμέσου του Πνεύματός του, δεδομένου ότι, το Πνεύμα ερευνάει τα πάντα, και τα βάθη του Θεού’
-Προς Κορινθίους ‘Α 2:10
-‘Μέσα στην πείνα θα σε λυτρώσει από θάνατο, και σε πόλεμο από χέρια ρομφαίας’
-Ιώβ 5:20
-‘Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου και μάθετε από μένα, επειδή είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας’
-Κατά Ματθαίον 11:29
-‘Πιστός ο λόγος και άξιος κάθε αποδοχής, ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς’
-Προς Τιμόθεον Ά 1:15
-‘Ο αγαπημένος του Κυρίου θα κατοικεί κοντά του σε ασφάλεια, ο Κύριος θα τον περισκεπάζει όλες τις ημέρες και θα αναπαύεται ανάμεσα στους ώμους του’
-Δευτερονόμιο 33:12
-‘Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε εμάς τις αμαρτίες και να μας καθαρίσει από καθε αδικία’
-Ιωάννη Ά 1:9
-‘Το όνομά του Κυρίου είναι πύργος οχυρός, ο δίκαιος καταφεύγοντας σε αυτόν είναι σε ασφάλεια’
-Παροιμίες 18:10
-‘Ω όλοι εσείς που διψάτε ελάτε στα νερά, και όσοι δεν έχετε ασήμι ελάτε αγοράστε, και φάτε, ναι, ελάτε, αγοράστε κρασί και γάλα, χωρίς ασήμι και χωρίς τιμή’
-Ησαίας 55:1
-‘Επειδή Αυτός θα σώσει τον λαό του από τις αμαρτίες τους’
-Κατά Ματθαίον 1:21
-‘Να ελπίζεις στον Κύριο και να πράττεις το αγαθό, να κατοικείς την γη και να καρπώνεσαι την αλήθεια’
-Ψαλμοί 37:3
-‘Σε όλους τους δρόμους σου να γνωρίζεις αυτόν, και αυτός θα διευθύνει τα βήματά σου’
-Παροιμίες 3:6
-‘Ο Κύριος όμως λέει: Και οι αιχμάλωτοι του ισχυρού θα αφαιρεθούν, και το λάφυρο του τρομερού θα αποσπαστεί, επειδή εγώ θα δώσω τη μάχη απέναντι σε αυτούς που μάχονται εναντίον σου, και εγώ θα σώσω τα παιδιά σου’
-Ησαίας 49:25
-‘Στο φόβο του Κυρίου υπάρχει ισχυρή ελπίδα και στα παιδιά του θα υπάρχει καταφύγειο. Ο φόβος του Κυρίου είναι πηγή ζωής, που απομακρύνει από παγίδες θανάτου’
-Παροιμίες 14:26,27
-‘Θα φυλάξεις σε τέλεια ειρήνη το πνεύμα που επιστηρίζεται επάνω σε σένα, επειδή σε σένα έχει το θάρρος του. Να έχετε το θάρρος σας στον Κύριο, πάντοτε για τον λόγο ότι στον Κύριο τον Θεό υπάρχει αιώνια δύναμη’
-Ησαίας 26:3,4
-‘Η ευλογία του Κυρίου πλουτίζει, και λύπη δεν θα προστεθεί σ’αυτή’
-Παροιμίες 10:22
-‘Ο Κύριος είναι κοντά σε εκείνους που είναι συντριμμένοι στην καρδιά, και σώζει τους ταπεινούς στο πνεύμα’
-Ψαλμοί 34:18
-‘Δέστε, οι δούλοι μου θα αλαλάζουν με ευθυμία’
-Ησαίας 65:14
-‘Άνδρες, αδελφοί, γιοί του γένους του Αβραάμ, και εκείνοι ανάμεσά σας που φοβούνται τον Θεό, σε εσάς στάλθηκε ο λόγος αυτής της σωτηρίας’
-Πράξεις των Αποστόλων 13:26
-‘Και όποιος υψώσει τον εαυτό του θα ταπεινωθεί, όποιος όμως ταπεινώσει τον εαυτό του θα υψωθεί’
-Κατά Ματθαίον 23:12
-‘Αλλά όταν έρθει εκείνος, το Πνεύμα της αλήθειας, θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια’
-Κατά Ιωάννη 16:13
-‘Να ζητάτε τον Κύριο, όλοι οι πράοι της γης εσείς που εκτελέσατε τις κρίσεις του, να ζητάτε δικαιοσύνη, να ζητάτε πραότητα, ίσως σκεπαστείτε κατά την ημέρα της οργής του Κυρίου’
-Σοφονίας 2:3
-‘Με τον οποίο έχουμε την απολύτρωση διαμέσου του αίματός του, την άφεση των αμαρτημάτων σύμφωνα με τον πλούτο της χάρης του’
-Προς Εφεσίους 1:7
-Εμείς όμως δεν λάβαμε το πνεύμα του κόσμου, αλλά το Πνεύμα που προέρχεται από τον Θεό, για να γνωρίσουμε εκείνα που χαρίστηκαν σε μας από τον Θεό’
-Προς Κορινθίους Ά 2:12
-‘Εγώ ήρθα για να έχουν ζωή, και να την έχουν σε αφθονία’
-Κατά Ιωάννη 10:10
-‘Ο Κύριος βρίσκει ευχαρίστηση σ’εκείνους που τον φοβούνται’
-Ψαλμοί 147:11
-‘Όμως θα σε σώσω κατά την ημέρα εκείνη λέει ο Κύριος, και δεν θα παραδοθείς στο χέρι των ανθρώπων των οποίων το πρόσωπο εσύ φοβάσαι, επειδή θα σε σώσω οπωσδήποτε, και δεν θα πέσεις με μάχαιρα, αλλά η ζωή σου θα είναι σε σένα σαν λάφυρο, επειδή στηρίχθηκες με εμπιστοσύνη σε μένα, λέει ο Κύριος’
-Ιερεμίας 39:17,18
-‘Όμως σύμφωνα με την υπόσχεσή του, καινούριους ουρανούς και καινούρια γη προσμένουμε, στους οποίους δικαιοσύνη κατοικεί’
-Πέτρου ΄Β 3:13
-‘Με τον φόβο του Κυρίου οι άνθρωποι ξεκλίνουν από το κακό’
-Παροιμίες 16:6
-‘Επειδή ο Κύριος ευδοκεί στον λαό του, θα δοξάσει τους πράους με σωτηρία’
-Ψαλμοί 149:4
-‘Επειδή οι πονηρευόμενοι θα εξολοθρευτούν, εκείνοι όμως που θα προσμένουν τον Κύριο, αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη’
-Ψαλμοί 37:9
-‘Ο Κύριος φυλάττει όλους εκείνους που τον αγαπούν, θα εξολοθρεύσει δε όλους τους ασεβείς’
-Ψαλμοί 145:20
-‘Μακάριος καθένας που φοβάται τον Κύριο, που περπατάει στους δρόμους του’
-Ψαλμοί 128:1
-‘Θα είναι καλό σ’εκείνους που φοβούνται τον Θεό, εκείνοι που φοβούνται από το πρόσωπό του’
-Εκκλησιαστής 8:12
-‘Και ότι και αν ζητάμε το παίρνουμε απ’αυτόν, επειδή τηρούμε τις εντολές του και πράττουμε τα αρεστά μπροστά του’
-Ιωάννη Ά 3:22
-‘Εισάκουσες Κύριε την επιθυμία των πενήτων, θα στηρίξεις την καρδιά τους, θα κάνεις το αυτί σου προσεκτικό’
-Ψαλμοί 10:17
-‘Τα χείλη όμως των σοφών θα τους διαφυλάττουν’
-Παροιμίες 14:3
-‘Ο μακρόθυμος έχει μεγάλη φρόνηση’
-Παροιμίες 14:29
-‘Μακάριοι οι πράοι, επειδή αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη’
-Κατά Ματθαίον 5:5
-‘Γίνε πιστός μέχρι θανάτου, και θα σου δώσω το στεφάνι της ζωής’
-Αποκάλυψη 2:10
-‘Και το έλεός του είναι σε γενεές γενεών επάνω σ’εκείνους που τον φοβούνται’
-Κατά Λουκά 1:50
-‘Αν κάποιος αγαπάει τον Θεό, αυτός γνωρίζεται απ’αυτόν’
-Προς Κορινθίους Ά 8:3
-‘Και θα σε αγαπήσει, και θα σε ευλογήσει, και θα σε πληθύνει, και θα ευλογήσει τον καρπό της κοιλίας σου’
-Δευτερονόμιο 7:13
-‘Όταν διαβαίνεις μέσα από τα νερά, θα είμαι μαζί σου, και όταν περνάς μέσα απο τα ποτάμια, δεν θα πλημμυρίζουν επάνω σου’
-Ησαίας 43:2,3

Δύσκολοι καιροί για τους..»πρίγκιπες»!!!

Δύσκολοι καιροί για τους..»πρίγκιπες!!!

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν επώδυνη για την αγροτο-βιομηχανία και δη για τον μεγαλύτερο μοχλό αυτής ,τη Μονσάντο.Αν και η Ε.Ε με ψηφίσμα της είχε επικύρωσει ενα απο τα πιο προσοδοφόρα της προιόντα το Roundup, η σθεναρή αντίδραση και μαζική αντίσταση απο τις Βρυξέλλες( πάμε εκεί αυτή την εβδομάδα για ομιλίες έναντι στο πείσμα καποιων..), μέχρι και το Αρκασνάς των ΗΠΑ έφερε ..καρπούς!
Τη Πέμπτη δόθηκε εντολή για τον επαναπροδσιορισμό ή μη, σε βαθος δεκαετίας εντος της Ε.Ε του ζιζανιοκτόνου αυτού που, ως κύριο έκδοχο του έχει το Glyposhate ενα πλεον ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ( σε πείσμα και παλι καποιων «ειδικών -ανήθικων» για το αντίθετο..).
Η έρευνα απο το 2015 του International Agency for Research on Cancer, part of the World Health Organization, το είχε δηλωσει ως «πιθανό καρκινογόνο¨ με το πανεπιστήμιο της California San Diego School of Medicine και δημοσιευμενο στο Journal of the American Medical Association να φανερωνει την αυξηση της ουσιας αυτής στα ουρα κατα 500%!!.
Την ίδια στιγμη που η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ΗΔΗ χαρακτηρίσει το συγκεκριμενο έκδοχο ως καρκινογόνο,η πολιτεία του Αρκανσας με τη νομοθετική της βαλιστική, απαγορέψε τη χρήση ενος άλλου ,»εναλλακτικού» προς το Roundup, φαρμάκου του Dicamba το οποιο κυκλοφορει για 10ετίες στην αγορά.. με νεες του εκφάνσεις απο τις εταιρίες BASF & DuPont ( αλήθεια ..γνωριζει καποιος τι ήταν αυτές οι εταιριες προτου τον Β Π.πόλεμο και τι παρήγαγαν;!).

Η σκέψη αναφύεται a priorι πλέον…
Ποιος ο ρόλος των «νομοθετών» αιρετών και εκλεγμένων;Ποιος αληθινά είναι ο σκοπός εκείνων που εκπροσωπούν εμάς στη Βουλή,τι κάνουν οι ημέτεροι αιρετοί εκει που φοιτούν;Οι νόμοι-ανομοι που αρκετές φορές ψηφίζόνται ( δείτε Μνημόνια, Τροικα, καταλυση Συνταγματος..) ,είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν..
Ο μηδέν αδικών ουδενός δείται νόμου…Το «νόμιμο» για να είναι Νόμιμο οφείλει να εινια ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ ,ΑΡΕΣΤΟ και ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ..αλλιώς άρεται η «νομιμότητα» του ακόμη και αν έχει γίνει ..με «ψήφισμα» του «κρατους..
Επειδή για να τηρηθει ο νομος απαιτείται το ότι..»Ου γαρ τοις ψηφίσµασιν αλλά τοις ήθεσιν καλώς οικείσθαι τας πόλεις.»

Ευνομία πειθαρχία νόμων σπουδαίων..αλλιώς..Νόμος πονηρός ανομίαν παρεισφέρει…Νόμος εστί θεός, Tούτον αεί πάντοτε τίμα.Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη…Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν.( Τακιτος)

Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις Εξουσίες θα ‘τανε αληθινή σωτηρία.Να θυμαστε πως.. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πως φτιάχνονται δυο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα!
Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Μην ξεχνάτε ότι όλα όσα έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία ήταν σύμφωνα με το νόμο…
Δεν πρέπει να περιμένουμε από τους ανθρώπους να έχουν σεβασμό στο νόμο και στην τάξη, μέχρι να διδάξουμε σεβασμό σ’ αυτούς που έχουμε εμπιστευθεί να εφαρμόσουν το νόμο.
Όταν ο νόμος και η ηθική συγκρούονται μεταξύ τους, ο πολίτης έχει τη σκληρή επιλογή είτε να χάσει το αντίληψή του περί ηθικής είτε να χάσει το σεβασμό του προς τους νόμους.

Με κάθε έννομη Ηθική προς εσάς όλους ,

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English