» Ἡ Δίκη των ἐμβολίων…» ἀπό τον Κλεάνθη Γρίβα

» Ἡ Δίκη των ἐμβολίων…» ἀπό τον Κλεάνθη Γρίβα

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Dr. STANLEY PLOTKIN.
Στόν παρακάτω σύνδεσμο μπορεῖτε νά διαβάσετε (Α)ὁλόκληρο το ἄρθρο σχετικά με μία δίκη στίς ΗΠΑ ποῦ φανέρωσε ὄχι μόνο το ατελέσφερο των ἐμβολίων μά πιότερο τον κίνδυνο καί ρίσκο ποῦ ἕνας ἄνθρωπος παίρνει ὅταν ἐνστερνίζεται a priori θεσμοθετημένες ἀπόψεις πού δέν χρίζουν λογικῆς ἐντρυφήσεως!
Στόν δεύτερο σύνδεσμο εἶναι ὁλόκληρα τα πρακτικά της ἐν λόγῳ ακροαματικής διαδικασίας.
Ὁ φασισμός πού ἔρχεται, δέν θά ὀνομάζεται πιά φασισμός. Θά ὀνομάζεται «ὁλοκληρωτικό θεραπευτικό κράτος». Καί σύμβολό του δέν θά εἶναι ἡ σβάστικα ἤ το σφυροδρέπανο. Θά εἶναι μία σύριγγα με δηλητήρια πού τρυπάει το κορμάκι ἑνός ἀθώου νεογέννητου παιδιοῦ πού το εἰσάγει βιαίως στό αποσυνθετικό σύμπαν της ἀρρώστιας. Δυστυχῶς, «ἡ Ἱστορία εἶναι κακός δάσκαλος: πρῶτα ἐπιβάλλει την τιμωρία καί ἔπειτα ἀφήνει τον μαθητή νά ἀνακαλύψει το γιατί». (Arthur Koestler)

Τέλος ,θά πρέπει νά γνωρίζετε πώς κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 100 ἄτομα ἐξ αἰτίας πτώσεων καρύδας στα κεφάλια τους…Μήν ἀνησυχεῖτε ὅμως!
Ὑπάρχουν εταιρίες ποῦ ἐργάζονται πυρετωδῶς γιά νά φτιάξουν ἐμβόλιο γιά αὐτό!

Με ἐκτίμηση,

Δρυόκοπος ὁ Ἄρειος

ΠΗΓΕΣ:
1-https://www.zougla.gr/apopseis/article/i-diki-ton-emvolion
2-https://www.docdroid.net/8zJh4…/1-11-18-matheson-plotkin.pdf

» Ποιοί λένε την ἀλήθεια & χαίρουν της ἐμπιστοσύνης σας;! Οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες…

Πάντα η καλύτερη τακτική είναι να λες την αλήθεια, εκτός βέβαια αν είσαι ένας εξαιρετικά καλός ψεύτης.Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν πρόκειται για τα χρήματα αλλά είναι θέμα αρχής, τότε πρόκειται για τα χρήματα.Επειδή οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και τόσο έτοιμοι να υπακούσουν, ώστε ποτέ δεν θα λείψουν τα θύματα σε έναν αχρείο για να κάνει τις απάτες του.

Παρακάτω και με μια μικρή αναφορά, μπορείτε να διαβάσετε ποιές φαρμακοβιομηχανίες έχουν ΕΠΙΣΗΜΩΣ καταδικαστει για ΑΠΑΤΗ ( και όχι μόνο!) στις ΗΠΑ και να εξαγάγετε τα δικά σας συμπέρασματα τόσο για την «επιστήμη & έρευνα»τους , καθώς και για τα αποτέλεσματα αυτών.
Οι διαδικυτακοί ταγοί και γκαιμπελίσκοι ας προφτάσουν να βάλουν ως FAKE και ΗΟΑΧ τα κάτωθι, φανερώνοντας έτσι τους εντολοδόχους τους και το δικό τους «ποιόν» αναφορικά με την έγνοια τους σε σχέση με την προαγωγή της ευεξίας του πλησίον.

 1. GlaxoSmithKline, $3 δισσ.
  Φάρμακα: Paxil, Wellbutrin, Avandia

Η GlaxoSmithKline ἔχει την αμφίβολη διάκριση ότι αναγκάζεται να καταβάλει τον μεγαλύτερο διακανονισμό απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην ιστορία των ΗΠΑ. Το εγκληματικό πρόστιμο ήταν $956.814.400 με απώλεια $43.185.600. $2.000.000.000 πληρώθηκε για να επιλύσει τις αστικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο του νόμου περί ψευδών αξιώσεων.
Οι κυρώσεις σχετίζονται με την παραπλανητική εμπορία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης εκτός ετικέτας και τις μίζες, και την παράλειψη αναφοράς δεδομένων ασφαλείας.

Η GSK συμφώνησε να πληρώσει με βάση:
Προώθωντας το Paxil, Wellbutrin, Advair, Lamictal, και το Zofran για μη καλυπτόμενες χρήσεις, εκτός από την καταβολή από μίζες σε γιατρούς για τη συνταγογράφηση αυτών των φαρμάκων.
Δίνοντας μίζες στους γιατρούς για τη συνταγογράφηση των: Imitrex, Lotronex, Flovent, and Valtrex.
Κάνοντας ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τνν ασφάλεια του Avandia’s.
Ψευδείς αναφορές στο: Medicaid Drug Rebate Program.

 1. Pfizer, $2.3 δισ.
  Φάρμακα: Bextra, Geodon, Zyvox, Lyrica

Το ποινικό πρόστιμο ήταν $1.300.000.000, και το πρόσθετο $1.000.000.000 ήταν για αστικές κατηγορίες βάσει του νόμου περί ψευδών αξιώσεων.Η Pfizer ψευδώς προώθησε το Bextra, το αντιψυχωτικό Geodon,το αντιβιοτικό Zyvox,και το αντιεπιληπτικό Lyrica. Η εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης για την πληρωμή σε μίζες που σχετίζονται με αυτά τα φάρμακα και την υποβολή ψευδών ισχυρισμών σε κυβερνητικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης με βάση χρήσεις που δεν ήταν ιατρικά αποδεκτές.
Το Bextra απομακρύνθηκε από την αγορά το 2005 επειδή κρίθηκε οτι ήταν επισφαλές.

 1. Johnson & Johnson, $2.2 δισ.
  Φάρμακα: Risperdal, Invega, Natrecor

Τα ποινικά πρόστιμα και οι κατασχέσεις ανήλθαν σε $485.000.000 και οι αστικές εγκαταστάσεις ανήλθαν σε $1.720.000.000.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το Risperdal εγκρίθηκε για τη θεραπια της σχιζοφρένειας. Ωστόσο, οι αντιπρόσωποι πωλήσεων της εταιρείας προωθούσαν το φάρμακο στους γιατρούς ως θεραπεία για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια για άγχος, διέγερση, κατάθλιψη, εχθρότητα και σύγχυση! Υπήρχαν επίσης ισχυρισμοί ότι το Risperdal εμπορευόταν για άλλες μη εγκεκριμένες χρήσεις, όπως συνταγή για παιδιά και άτομα με ψυχικές αναπηρίες.
Το Invega και το Natrecor περιλαμβάνονται επίσης σε αυτές τις μηνύσεις ως παρανόμως εμπορεύσιμα για off-label και μη εγκεκριμένες χρήσεις.

 1. Abbott, $1.5 δισ.
  Φάρμακο: Depakote

Τα ποινικά πρόστιμα σε αυτή τη δράση ήταν $700.000.000 και οι δημόσιοι διακανονισμοί ήταν $800.000.000. Η Abbott προώθησε το Depakote ως φάρμακο για τον έλεγχο της διέγερσης και της επιθετικότητας σε ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια και για τη σχιζοφρένεια. Ο ΕΟΦ δεν είχε εγκρίνει το φάρμακο για καμία από αυτές τις χρήσεις. Για 8 χρόνια, η εν λόγω εταιρία διένεμε στο εμπόριο τοDepakote για τον τποτιθέμενο σκοπό αυτό σε οίκους ευγηρίας, ακόμα και αν δεν υπήρχαν στοιχεία ότι το φάρμακο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο.

Στην πραγματικότητα, το FDA είχε εγκρίνειτο Depakote για επιληπτικές κρίσεις, διπολική μανία, και τη θεραπείαγια ημικρανία. Η εταιρία είχε πραγματικά διακόψει τις κλινικές δοκιμές του Depakote για θεραπεία με άνοια το 1999 λόγω ανεπιθύμητων συμβάντων, ωστόσο συνέχισαν να το λανσάρουν δημόσια.

 1. Eli Lilly, $1.42 δισ.
  Φάρμακο: Zyprexa (generic: olanzapine)

Η Eli Lilly προωθήσε το αντιψυχωτικό φάρμακο Zyprexa για χρήσεις εκτός της έγκρισης του FDA, η οποία οδήγησε σε ποινικά πρόστιμα $515.000.000 και διακανονισμούς με αστικές ευθύνες του ποσού $800.000.000.
Το FDA ενέκρινε την ολανζαπίνη το 1996 για τη θεραπεία ψυχωτικών διαταραχών. Αργότερα εγκρίθηκε για τη θεραπεία μανιακών επεισοδίων διπολικής διαταραχής, και στη συνέχεια για βραχυπρόθεσμη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Δεν είχε εγκριθεί για τη θεραπεία της άνοιας ή της νόσου του Alzheimer.

Ωστόσο,η Eli Lilly διαφήμιζε το Zyprexa σε ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας, ακόμη και αν δεν ήταν ένα φάρμακο που προορίζονται στην αγορά πρωτογενούς φροντίδας. Ως αποτέλεσμα, οι γιατροί το συνταγογραφούν για ασθενείς όλων των ηλικιών για άγχος, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη, ναυτία, Αλτσχάιμερ, και άλλα θέματα.

 1. Merck, $950 εκκ.
  Φάρμακο: Vioxx (generic: rofecoxib)

Οι επιβληθείσες ποινές που αφορούσαν τις πωλήσεις του Vioxx ήταν $321.636.000 σε ποινικά πρόστιμα, $426.389.000 σε αστικές ευθύνες, και $201.975.000 διανεμήθηκαν στα της Medicaid.
Το εγκληματικό συστατικό στην υπόθεση αφορούσε την Merck που προωθουσε το Vioxx για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας όταν δεν εγκρίθηκε από το FDA για τη χρήση αυτή.

 1. Amgen, $762εκκ.
  Φάρμακο: Aranesp

Amgen εισήγαγε το Aranesp για χρήσεις και σε επίπεδα δοσολογίας που το FDA ειδικά δεν ενέκρινε, επειδή δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να καθορίσει την ασφάλειά του. Η Amgen εισήγαγε το φάρμακο για τους γιατρούς στην ογκολογία και τη νεφρολογία για να συνταγογραφήσει σε ασθενείς με αναιμία από χρόνια νεφρική νόσο ή χημειοθεραπεία. Οι δόσεις ήταν μεγαλύτερες και λιγότερο συχνά χορηγήθηκε από ό, τι το FDA είχε εγκρίνει.
Η Amgen προώθησε επίσης το Aranesp για καρκινοπαθείς με αναιμία, αλλά που δεν λάμβαναν χημειοθεραπεία, η οποία δεν ήταν εγκεκριμένη από το FDA. Στην πραγματικότητα, το FDA είχε διαπιστώσει ότι η χρήση του με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο θανάτου.
Η Amgen κατέβαλε ποινικό πρόστιμο $136.000.000 και ποινική κατάσχεση των $14.000.000. Πλήρωσε $612.000.000 στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και $24.800.000 ως αστικές ευθύνες.

 1. AstraZeneca, $520 εκκ.
  Φάρμακο: Seroquel

Το Seroquel είναι ένα αντιψυχωτικό φάρμακο που κατασκευάζεται από την AstraZeneca που εγκρίθηκε το 1997 από το FDA για τη θεραπεία ψυχωτικών διαταραχών. Το 2000, η έγκριση αυτή προτάθηκε να περιοριστεί σε βραχυπρόθεσμη θεραπεία μόνο της σχιζοφρένειας. Το 2004, περιορίστηκε σε βραχυπρόθεσμη θεραπεία των οξέων μανιακών επεισοδίων που σχετίζονται με διπολική διαταραχή. Αργότερα εγκρίθηκε για διπολική κατάθλιψη.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η παρασκευάστρια εταιρία ήταν σε εμπορία του φαρμάκου για πρόσθετες χρήσεις όπως η θεραπεία της επιθετικότητας, Αλτσχάιμερ, διαχείριση του θυμού, άγχος, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, διπολική συντήρηση, άνοια, κατάθλιψη, διαταραχή της διάθεσης , διαταραχή μετα-τραυματικού στρες, και αϋπνία – παρόλο που το FDA δεν είχε εγκρίνει τo Seroquel για αυτές τις χρήσεις.
Επιπλέον, η AstraZeneca πλήρωσε μίζες σε γιατρούς για τη σύνταξη άρθρων σχετικά με το φάρμακο που χρησιμοποιείται με τρόπους που δεν εγκρίθηκαν.

 1. Actelion, $360 ekk.
  Φάρμακο: Tracleer, Ventavis, Veletri, Opsumit

Κάθε ένα από αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης. Παρά το γεγονός ότι τα φάρμακα είναι ασφαλή για τους ασθενείς να χρησιμοποιούν, η εταιρία διώχθηκε επειδή παραβίασε την πράξη ψευδών αξιώσεων.

 1. Purdue Pharma, $270 εκκ.
  Φάρμακο: OxyContin

Purdue Pharma έχει κατηγορηθεί ότι παίζει κάποιο ρόλο στην αμερικανική επιδημία των οπιοειδών. Ένας πρόσφατος διακανονισμός, ο οποίος ήταν με την πολιτεία της Οκλαχόμα, αναγνωρίζει ότι ο κατασκευαστής δεν προειδοποίησε επαρκώς τους γιατρούς και το κοινό σχετικά με τους κινδύνους να εθιστεί σε OxyContin.

Καλοί μου φίλοι…
Απο εσάς έγκειται πλέον σε ΠΟΙΟΝ παραδίδετε την εμπιστοσύνη σας για ητν υγεία και ορθή σας ευεξία..Ο καθείς εις τα λόγια του και ο καθείς εις τα όπλα του!
«Δεν ξέρεις καημένε τη λαϊκή ψυχή.
Οι λαοί πιστεύουν πιότερο τ’ αυτιά τους, παρά τα μάτια τους.
Πιότερο το μύθο παρά τα γεγονότα.
Πιότερο τη φαντασία τους από τη κρίση τους…»

Με εκτίμηση,

Δρυόκοπος ό Άρειος

ΠΗΓΗ
via: https://www.enjuris.com/…/largest-pharmaceutical-settlemen…/

«Ἀφοῦ ἔκαμες την ἐκκλησιά, κάμε καί τ’ ἅγιο βῆμα!»

Υπήρξε μία ἐποχή πού ὅλοι οι ἄνθρωποι πίστευαν στό Θεό καί ἡ Ἐκκλησία κυβερνοῦσε τον κόσμο. Ἡ ἐποχή αὐτή ὀνομάζεται Μεσαίωνας ἔτσι λοιπόν Ἰσχυρίζομαι ὅτι μία ἐκκλησία με ἀλεξικέραυνο στή στέγη, δηλώνει ἔλλειψη πίστης!
Ὅπως ὁ φυλακισμένος ἔχει γυρισμένα τὰ μάτια του κατὰ τὴ στενὴ θυρίδα τῆς φυλακῆς του γιὰ νὰ πάρει λίγη ἐλπίδα ἀπὸ μία μικρὴ ἀχτίδα τοῦ ἥλιου, ἔτσι κι ἐμεῖς φέτος, με τὴ βαρυχειμωνιά, μὲ τὶς παγωνιές, μὲ τὰ χιόνια, μὲ τὶς βροχές, μὲ τὰ μαῦρα σύννεφα ποὺ καταπλακώνουν ἀκόμα τὴν ἀτμόσφαιρα καὶ σφίγγουνε τὴν ψυχή μας, περιμένουμε ἀνυπόμονα νὰ δοῦνε τὰ μάτια μας λίγον γαλανὸ οὐρανό, καὶ νὰ χαρεῖ ἡ καρδιά μας τὸ χρυσὸ φῶς τοῦ ἥλιου.
Μὰ ἐκεῖνα τὰ σύννεφα στοιβάζονται τὅνα ἀπάνω στ᾿ ἄλλο, ἑκατομμύρια σύννεφα, ἴδια μὲ βαρειοὺς βράχους, καὶ ἐμποδίζουνε μὲ πεῖσμα τὸν ἥλιο νὰ μᾶς δείξει τὸ χαροποιὸ πρόσωπό του, λὲς καὶ εἶναι κακὰ καὶ ζηλόφθονα δαιμόνια
Μὰ περνᾶνε οἱ μέρες καὶ δὲν ἀλλάζει τίποτα. Τὰ ἄσπλαχνα σύννεφα, σκεπάζουνε ἀδιάκοπα τὸν οὐρανό, μέρα – νύχτα, σὰν τὰ παπλώματα, ποὺ σκεπάζουνε τὸν ἄρρωστο ποὺ δὲν ἔχει ἐλπίδα νὰ δεῖ τὴν ὑγειά του καὶ νὰ τὰ πετάξει ἀπὸ πάνω του.
Χάσαμε τὴν παρηγοριὰ ποὺ μᾶς χάριζε ὁ χαρούμενος οὐρανός μας. Ἔγινε κι αὐτὸς βαρὺς καὶ καραμουτζωμένος, γιὰ νὰ εἶναι σύμφωνος μὲ ὅλη τὴν κατάσταση τοῦ κόσμου, μὲ τὴν ἄχαρη ζωή μας ποὺ τὴ μασᾶνε καὶ τὴν κομματιάζουνε οἱ ἄγριες μασέλες τῆς μηχανῆς, μὲ τὴ σαστιμάρα καὶ μὲ τὴν ταραχὴ ποὺ ἔχει τὸ μυαλό μας, μὲ τὴν ἀγωνία ποὺ ἔχει ἡ καρδιά μας.

Φαγώθηκε ὁ ἄνθρωπος μὲ τὴν καινούργια θρησκεία του, καὶ τώρα ἀπολαμβάνει τὰ καλά της, κι ἀπὸ μέσα του κι ἀπ᾿ ἔξω του.

Ἡ πολιτικὴ κατάσταση εἶναι μαύρη καὶ σκοτεινή, ἡ γνώση, ἡ ἐπιστήμη κι οἱ διάφορες θεωρίες τοὺς εἶναι κι αὐτὲς σὰν βραχνᾶδες, τὸ ἴδιο καὶ χειρότερο εἶναι καὶ ἡ θρησκεία, ποὺ ἤτανε ἡ τελευταία ἐλπίδα καὶ παρηγοριὰ γιὰ τὸν ἄνθρωπο. Καμαρώσετε τί «ἔργα» παρουσιάζουν οἱ «θρησκεῖες» σήμερα. Εἶναι νὰ φράζει κανένας τὰ μάτια του. Ὅλα αὐτὰ τὰ πασαλείμματα ἀπάνω στοὺς τηλεοπτικούς φακούς, ποὺ λέγονται «ἔργα», σὲ κάνουν ὄχι μονάχα νὰ ἀηδιάσεις γιὰ τὸ κατάντημά μας, ἀλλὰ καὶ νὰ θυμώσεις γιὰ τὴν ἀδιαντροπιὰ ποὺ φανερώνουν αὐτὰ τὰ τερατουργήματα.
Γιατὶ, ἕνα χαρακτηριστικὸ τοῦ καιροῦ μας, ποὺ ὑπάρχει μέσα σὲ ὅλα, εἶναι ἡ ἀδιαντροπιά. Μπορεῖ κανένας πολὺ σωστὰ νὰ πεῖ γιὰ τὴν ἐποχή μας πὼς εἶναι ἡ ἐποχὴ τῆς τρέλλας καὶ τῆς ἀδιαντροπιᾶς. Γιατὶ, ἂν δὲν εἶναι κανένας ἀδιάντροπος, πῶς θὰ κάνει τέτοια «ἔργα», σὰν κι αὐτὰ;
Σὲ τέτοιο δυσθεώρητο ὕψος δὲν ἔφταξε ποτὲ ἡ ἀνοησία,νά χαίρονται καί νά προσεύχονται οι «χριστιανοί» για να πετύχουν τα «ἀδέλφια « τους καλύτερη θέση σε τηλεοπτικές χαμαιτυπίες πού, λόγῳ ποιητικῆς ἀηδίας ,ἐπονομάζονται «Χ-Factor» καί ἄλλες λοιπές γελοιότητες.
Οἱ ἄνθρωποι καταντήσανε σὰν ἄδειες κανάτες, καὶ προσπαθοῦν νὰ γεμίσουν τὸν ἑαυτό τους, ρίχνοντας μέσα ἕνα σωρὸ σκουπίδια, ἐκθέσεις μὲ τερατουργήματα, ὁμιλίες καὶ ἀερολογίες, κηρύγματα ἀπό τον ἄμβωνα, καλλιστεῖα, ποὺ μετριέται ἡ ὀμορφιὰ μὲ τὴ μουτζούρα, καλοβαλμένους ἠλίθιους, συλλόγους λογῆς-λογῆς μὲ γεύματα καὶ μὲ σοβαρὲς συζητήσεις γιὰ τὸν ἴσκιο τοῦ γαιδάρου, συνδέσμους ἀφιερωμένους στοὺς ἀποθεωμένους ἄνδρας τῆς Εὐρώπης κι ἕνα σωρὸ ἀλλὰ τέτοια.

Το δόγμα της τυφλῆς ὑπακοής καί της ἀδιάκριτης καθυποταγῇς σε ὁποιαδήποτε ἀνθρώπινη ἐξουσία —εἴτε πολιτική εἴτε ἐκκλησιαστική— εἶναι το δόγμα του δεσποτισμοῦ καί δέν ἔχει θέση ἀνάμεσα σε δημοκράτες καί χριστιανούς.
Ὁ πολιτισμός ποτέ δέ θά φτάσει στήν τελειότητα, ἄν ἡ τελευταία πέτρα της τελευταίας ἐκκλησίας δέν πέσει πάνω στό κεφάλι του τελευταίου ἱερέα ἢ «πάστορα»( γιά τους προτεστάντες του πιστοῦ ὑπολοίπου!)
Σκέψου νά ἔχετε διαλέξει τον λάθος θεό. Κάθε φορά πού πάτε ἐκκλησία(ἀκόμη καί την ὀρθή ἡμέρα!), ἁπλά τον κάνετε ὅλο καί πιό ἔξαλλο!
Κάθε μέρα ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού ξεστρατίζουν ἀπό την Ἐκκλησία καί ἐπιστρέφουν στόν Θεό.

Αὐτή, μὲ μιὰ ματιά, εἶναι ἡ εἰκόνα τῆς ἀνθρωπότητας σήμερα, ποῦ νὰ μὴν βασκανθεῖ! Ποῦ νὰ βρεῖ κανένας καταφύγιο;
Ἐκείνους τοὺς λίγους ποὺ δὲν εἶναι ἐνθουσιασμένοι ἀπὸ «τὰ θαύματα τῆς ἐποχῆς μας», οἱ ἄλλοι, αὐτὴ ἡ μυρμήγκια ποὺ ἔκανε αὐτὸν τὸν παράδεισο καὶ ποὺ τὸν χαίρεται, τοὺς λέγει τρελλούς, ὅπως θὰ λέγανε παλαβοὺς κάποιους ἀνθρώπους μὲ σωστὰ μυαλὰ οἱ ἄρρωστοί του φρενοκομείου, βλέποντας τοὺς ἀνάμεσά τους.
Δόξα στὸν Θεό, ποὺ ὑπάρχει ἀκόμα κάποιο καταφύγιο γιὰ μᾶς ποὺ δὲν εἴμαστε σὲ θέση νὰ νοιώσουμε «τὸ μεγαλεῖο της ἐποχῆς μας». Δόξα στὸν Θεὸ ποὺ ὑπάρχουν ἀκόμα βουνά, χωράφια καὶ κάποιοι τόποι ποὺ δὲν τοὺς ἐξήρανε αὐτὴ ἡ φυλλοξήρα ποὺ λέγεται πολιτισμός.

Τράβα, λοιπόν, μακρυὰ ἀπὸ τὶς σφηγκοφωλιὲς ποὺ τὶς λένε ἐκκλησίες, γιὰ νὰ γλυτώσεις ἀπὸ τὸ μαράζι, γιὰ νὰ νοιώσεις ἀπάνω σου τὴ ζωογόνα πνοὴ τοῦ Θεοῦ. Ἀλλά, αὐτὸ δὲν φτάνει. Πρέπει νὰ ἔχεις μάτια ἁγνὰ γιὰ νὰ βλέπεις, αὐτιὰ ἁγνὰ γιὰ ν᾿ ἀκοῦς, καρδιὰ ἁγνὴ γιὰ νὰ αἰσθάνεσαι, κι ὄχι χαλασμένη. Γιατὶ ἀπὸ τὶς ἐκκλησίες τρέχουνε γιὰ νὰ φύγουνε, ὅποτε μπορέσουνε, κι ἐκεῖνοι ποὺ καυχιοῦνται πῶς ἡ ἐποχή μας εἶναι θαυμάσια, μά, φεύγοντας ἀπὸ τὶς σφηγκοφωλιές, κουβαλᾶνε μαζί τους καὶ τὴν παραμορφωμένη ψυχή τους.
Γι᾿ αὐτὸ δὲν εἶναι σὲ θέση νὰ νοιώθουνε τὴν ἐμορφιὰ ἑνὸς βουνοῦ, μ᾿ ἄλλα λόγια δὲν νοιώθουνε τίποτα, μήτε ἕνα δέντρο εἶναι σὲ θέση νὰ χαροῦνε, μήτε τὸ μυστήριο ποὺ ἔχει τὸ κῦμα, μήτε τὸ θρησκευτικὸ πανηγύρι τῶν λουλουδιῶν. Κι αὐτὴ εἶναι ἡ αἰτία ποὺ τρέχουνε σὰν τρελλοὶ μὲ τ᾿ αὐτοκίνητα γιὰ νὰ μὴ δοῦνε τίποτα, νὰ μὴν αἰσθανθοῦνε τίποτα, νὰ μὴν ἀγαπήσουνε τίποτα. Αὐτὸ τὸ λένε «φυσιολατρία»! Ὅπως καταντήσανε τὰ πάντα, οἱ ἰδέες, οἱ θρησκεῖες, ἔτσι κατάντησε κι ἡ φυσιολατρία.

Ἐμεῖς ὅμως «οἱ καθυστερημένοι», περπατᾶμε καὶ χαιρόμαστε σὰν βλέπουμε ἕνα κομμάτι γαλανὸν οὐρανό, ἀνάμεσα στὰ σύννεφα, καὶ κανένα χελιδόνι ποὺ πετᾶ ἀπὸ πάνω μας καὶ ποὺ θαρρεῖς πῶς θὰ τρυπώσει μέσα στὸ γαλάζιο ἐκεῖνο παραθύρι.
Νοιώθουμε τὴ μυρουδιὰ ποὺ βγάζουνε τ᾿ ἀγριολούλουδα καὶ τ᾿ ἁγιασμένα χορτάρια, καθὼς καὶ τὸ χῶμα τῆς εὐλογημένης γῆς μας.
Ἀνασταινόμαστε ἀπὸ τ᾿ ἀγεράκι ποὺ φυσᾶ, σὰν νὰ μαστε βαρυποινῖτες ποὺ δραπετεύσαμε ἀπὸ τὴ φυλακή, καὶ δοξάζουμε τὸν Κύριο ποὺ δὲν εἴμαστε σὲ θέση νὰ νοιώσουμε τὴν ἐξαίσια ἐποχή μας καὶ τὰ καλά της…

Με σεβασμό,

Δρ.Κωνσταντῖνος Μουρούτης
-Δρυόκόπος ὁ Ἄρειος-

Βράδιαζε..

Ἄνοιξα το παράθυρο καί ἀφουγκράστηκα μακριά το αἰώνιο παράπονο του κόσμου…Γιατί ἀπ’ ὅλους τους χειμῶνες είν’ ἕνας τόσο μεγάλος πού, ἄν τον ξεπεράσεις, ἡ καρδιά σου στό ἐξῆς ὅλα θά τα ἀντέχει.Βαρύς ὁ κόσμος νά τον ζήσεις,ὅμως γιά λίγη περηφάνια το ἄξιζε.
«Δεκέμβρης μήνας, ὅλο φωτάκια ζαλισμένα «γιατί»,κουρδιστά ἀνθρωπάκια,
Ἄν στήν καρδιά σου, ζεῖ ἡ ἀγχόνη,μία ἀπ’ τα ἰδία! Το ψέμα,σκοτώνει!
Δεκέμβρης μήνας, καρδιά βουρκωμένη.Αὐτό πού σου λείπει, ζωή μοιρασμέν.
,Δεκέμβρης μήνας, καί γιά φαντάσου αυτό πού ποθείς, νά το ἔχεις κοντά σου!»
Καθώς περνοῦν τα χρόνια καί κουβεντιάζεις με λιγότερες φωνές, βλέπεις τον ἥλιο μ’ ἀλλά μάτια.»

Ἀδέρφια μου. Φυλάξτε τα ἑλληνικά συνήθεια μας, γιορτᾶστε ὅπως γιορτάζανε οι πατεράδες σας, καί μή ξεγελιόσαστε με τα ξένα κι ἄνοστα πυροτεχνήματα…Αὐτά τα Χριστούγεννα, τα Φῶτα, ἡ Πρωτοχρονιά, γιά πολλούς ἀνθρώπους δέν θά εἶναι καθόλου γιορτές καί χαρούμενες μέρες, ἀλλά μέρες πού φέρνουνε θλίψη καί δοκιμασία. Δοκιμάζονται οι ψυχές κείνων πού δέν εἶναι σε θέση νά χαροῦνε, σε καιρό πού οι ἄλλοι χαίρονται.
Πολλοί ἀπ’ αὐτούς μπορεῖ νά μή δίνουνε σημασία στή δική τους εὐτυχία, μά γίνονται ζητιάνοι γιά νά δώσουνε τή χαρά στά παιδιά τους καί στ’ ἀλλά πρόσωπα πού κρέμονται απ’ αὐτούς.
Ίσα-ίσα αὐτές τις ἁγιασμένες μέρες πού ἔπρεπε νά σμίξουνε πιό κοντά οι ἄνθρωποι ἀναμεταξύ τους, «νά περιπτυχθῶσιν ἀλλήλους», ἴσια ἴσια αὐτές τις μέρες ἀποξενώνονται περισσότερο ὁ ἕνας ἀπό τον ἄλλον, χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα ὁλότελα ξένα νότα στ’ ἄλλο, σχεδόν ἐχθρικά. Ἀπό τή μία μεριά εἶναι οι εὐτυχισμένοι οι ὑπερκερασμένοι, οι καλότυχοι, κι ἀπό την ἄλλη μεριά εἶναι οι δυστυχισμένοι κι οι παρατεταμένοι. Ἀνάμεσα τους «χάσμα μέγα ἐστήρικται» κατά τις γιορτές.
Σ’ αὐτές τις ψευτογιορτές ξαμολιοῦνται ὅλα τα βάρβαρα καί ἐγωιστικά πάθη του ἀνθρώπου, πού κοιτάζει μονάχα την εὐχαρίστηση της σάρκας. Ἐνῷ οι δικές μας γιορτές, ἐπειδή, ὅπως εἶπα, ἔχουνε τη ρίζα τους στή θρησκεία, ἤτανε σεμνές, πνευματικές, ὥστε νά μή σκανδαλίζουνε τους φτωχούς, ὅσο εἶναι μπορετό σε σαρκικούς ἀνθρώπους.
Ναί, ἀδερφοί μου Ἕλληνες, χαίρετε μαζί με κείνους πού χαίρονται καί κλαῖτε μαζί με κείνους πού κλαῖνε, καί σ’ αὐτή μονάχα θά βρῆτε ἀνακούφιση. Δίνετε στούς ἄλλους ἀπ’ ὁ,τι ἔχετε. Το παραπάνω ἀπ’ ὅτι ἔχει κανένας ἀνάγκη, το κλέβει ἀπό τον ἄλλον.
«Μακάριον το διδόναι μᾶλλον, ή λαμβάνειν».
Πολλοί ἀπό σας θα’χουνε ἴσως περισσότερο ἀπό μένα το δικαίωμα νά μου ποῦνε αὐτά πού λέγω ἐγώ σε σας. Δέν εἶμαι «ὁ ποιήσας καί διδάξας», ἀλλοίμονό μου!
Μά γιά νά μή σκανδαλισθῆ κανένας πῶς τα λόγια μου εἶναι ὁλότελα κούφια, στενεύομε νά πῶ πὼς προσπαθῶ νὰ μήν εἶμαι ὁλότελα «ὁ δάσκαλος πού δίδασκε καὶ νόμο δέν ἐκράτει».
Εὐτυχισμένος είμ’ ἐγώ ποὺ ἀγαπῶ κι ἀγάπη ἔχω.
Εἶμαι εὐγνώμων, πού ἔχω αὐτό, πού οι ἄλλοι ὀνειρεύονται…
Ὅσο καὶ νὰ στολίζεις το σπίτι καὶ τον ἑαυτό σου, ἂν δὲν στολίσεις τὴ ψυχή σου με φῶς Χριστοῦ, μὴν περιμένεις νὰ λάμψεις….

Με σεβασμό,

Δρ.Κωνσταντῖνος Μουρούτης
-Δρυόκοπος ὁ Ἄρειος-

«Ἡ ἀλήθεια ὑπάρχει. Το ψέμα πρέπει νά ἐφευρεθεῖ.»

Πιστέψτε κείνους πού ψάχνουν την ἀλήθεια καί ἀμφισβητήσατε ἐκείνους πού τὴ βρῆκαν.Το νά γνωρίζεις ὅμως την ἀλήθεια εἶναι εὔκολο. Το νά την ἐπακολουθεῖς εἶναι δύσκολο.
Οἱ υπεύθυνοι γονεῖς βρίσκουν το χρόνο καί τα μέσα γιά νά ἀποκτήσουν Γνώση καί Παιδεία γι την Υγεία των παιδίων τους καί δέν ἐπαναπαύονται στίς πεποιθήσεις των ειδικών μονάχα( δεῖτε στή φωτογραφία τις παρενέργειες των ἐμβολίων πού ὑπάρχουν στίς συσκευασίες αὐτῶν!)
Αὐτοί πού θέλουν νά ἀναζητήσουν την ἀλήθεια θά πρέπει νά προσέχουν, γιατί μπορεῖ νά τή βροῦν καί, ὅταν τή βροῦν, νά τρομάξουν.

» Το πιό ἀσφαλές ἐμβόλιο εἶναι ἐκεῖνο πού δέν κάνει κάποιος ποτέ». Dr.James Shannon-πρώην διευθυντής στό Ἐθνικό ἵδρυμα Ὑγείας των Η.Π.Α (NIH)

Ὁ ὑπουργός ὑγείας μας δήλωσε πώς, ἀπό το νέο ἔτος θά περάσει με ἀπόφαση τον «ὑποχρεωτικό » ἐμβολιασμό σε παιδιά κάτω των 4 ἐτῶν .
Ἤ ἀπόφαση του μπορεῖ νά καταστεῖ «νόμιμη» ( καί τα 4 μνημόνια «νόμιμα» ἦταν, καί ἡ καταπάτηση του Συντάγματος, Ἡ «συμφωνία των Πρεσπῶν,ὁ ἐξανεμισμός των προσωπικῶν ελευθεριών, της ἔκφρασης σκέψης καί πράξης ἐπίσης!) ἀλλά σίγουρα ὄχι δίκαιη,ἠθική καί ἐπιστημονικά ὀρθή de facto & de juri.Ὁ χωρίς σκέψη σεβασμός πρός την ἐξουσία εἶναι ὁ μεγαλύτερος ἐχθρός της ἀλήθειας.
Θά ἦταν δόκιμο λοιπόν, οι αλλαχού «εἰδικοί» στίς καταρρίψεις ψευδῶν εἰδήσεων καί οι φερόμενοι 4 ὡς ἱππότες ἀποκαλύψεων ψεύδους ,νά προτρέξουν στόν ὑπουργό ( καί στούς οἰκείους τους μισθοδότες) ,καί νά τους δείξουν τα ἐπικυρούμενα του Κώδικα της Νυρεμβέργης,τα του Κώδικα Βιοηθικῆς,τα του Ελληνικού Συντάγματος γραφόμενα,νομικῶν ἐλευθεριῶν της Ε.Ε καί τα περί προσωπικῆς ,θρησκευτικῆς ἐλευθεριᾶς…ἔπειτα ἄς θέσουν ἐντός της ἡμικρανιακής τους κοιλότητας Νοῦ καί Γνώση καί ἴσως μπορέσουν νά σκεφτοῦν λογικά!
Ἄς τους ἀφήσουμε νά μηρυκάζουν την ἀθλιότητά τους, δέν εἶναι ἄξιοι μᾶλλον νά τους κηρύξουμε την ἀλήθεια.Οἱ ἐπιστήμονες σπάνια λένε ψέματα, ἀλλά καί με κανέναν τρόπο δέν σου λένε την ἀλήθεια.Ἐπειδή,τα μισά ἀπό τα ψέματα πού λένε, δέν εἶναι ἀλήθεια!
Κάποτε ἦταν ἐπιστήμονες πού διαβεβαίωναν ὅτι το κάπνισμα ἦταν ἀσφαλές, ἡ θαλιδομίδη, ὁ ἄσβεστος, ἡ βενζίνη με μόλυβδο,το BP, DDT,τα σφραγίσματα,ἡ ἀναγκαιότητα της κρεοφαγίας καί πολλά ἀλλά…
Ὁποιοσδήποτε ἀνόητος( ὅπως ὁ συγγραφέας του ἄρθρου τούτου!) μπορεῖ νά πεῖ την ἀλήθεια. Χρειάζονται προσόντα γιά νά πεῖς ψέματα.Ὅλη ἡ προπαγάνδα εἶναι ψέματα, ἀκόμα κι ὅταν λέει την ἀλήθεια.

Στήν Αὐστραλία ἔγινε μία κλινική ἔρευνα με 4 κατηγορίες βρεφῶν(Dr.Mayer Eisenstein-δείτε στήν ἐν λόγῳ εἰκόνα):
1-Θηλάζοντα & ανεβμολίαστα
2-Θηλάζοντα & ἐμβολιαζόμενα
3-Εμβολιασμένα & σιτιζόμενα με μπιμπερό
4-Ανεμβολίαστα & σιτιζόμενα με μπιμπερό
Τα χαμηλότερα ποσοστά σε ἀναπνευστικές παθήσεις εἶχαν τα θηλάζοντα * ανεμβολίαστα!

Αὐτός πού θέλει νά διακρίνει την ἀλήθεια ἀπό το ψέμα πρέπει νά ξέρει ἀρκετά καλά τι εἶναι ἀλήθεια καί τι εἶναι ψέμα.Ὅταν προσθέτεις κάτι στήν ἀλήθεια, ἀφαιρείτω ἀπό αὐτήν.Πολλοί λένε την ἀλήθεια, ὅταν ἰσχυρίζονται ὅτι ἀπεχθάνονται τα πλούτη. Ἐννοούντων τα πλούτη των ἄλλων.
«Εἶναι πολλά τα λεφτά Ἄρη» ἀκούσαμε σε κείνη την ταινία …καί ἡ ζωή μας δέν ἀπέχει ἀπό αὐτήν! Δεῖτε τα ἐτήσια κέρδη των golden boys ἀπό μερικές φαρμακοβιομηχανίες καί ,ἐξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα γιά το ΠΩΣ καί με ΠΟΙΟΝ τρόπο ,γίνονται οι ἔγκριτες» ἔρευνες καί ὑπάρχουν «ἀποδείξεις» γιά την( ἀν)ασφάλεια των φαρμάκων( μήν ἠγνοήκειτε πως τα εμβολια εἶναι φάρμακα καί ὥς τέτοια ,ἔχουν ΠΑΝΤΑ ἐπενέργειες).
Ἡ ἀλήθεια ἑνός ἀνθρώπου εἶναι κυρίως αὐτό πού κρύβει.Εἶναι γιά αὐτό το λόγο,δύσκολο νά πιστέψεις ὅτι κάποιος λέει την ἀλήθεια, ὅταν ξέρεις ὅτι ἐσύ στή θέση του θά ἔλεγες ψέματα.

Ὅταν λέω την ἀλήθεια, δέν το κάνω γιά νά πείσω κείνους πού δέν τή γνωρίζουν, ἀλλά γιά νά ὑπερασπιστῶ αὐτούς πού τή γνωρίζουν.Διότι φίλε μου ,ἕνα λάθος δέν γίνεται ἀλήθεια ἐπειδή εἶναι εὐρέως διαδεδομένο, οὔτε ἡ ἀλήθεια γίνεται λάθος ἐπειδή δέν τή βλέπει κανείς.Αὐτή εἶναι τόσο σπάνια, πού εἶναι ὑπέροχο νά τή λές ἐπειδή ,ποτέ δέν βλάπτει ἕναν σκοπό πού εἶναι δίκαιος.Το φῶς της ἀλήθειας συχνά καίει το χέρι κείνου πού την υψώνει.Γι αὐτὸ,ή «ἁπλή καί καθαρή ἀλήθεια» εἶναι σπάνια καθαρή καί ποτέ ἁπλή.
Εἶναι πάντα τα ψεύτικα πού σε κάνουν νά ὑποφέρεις: οι ψεύτικοι φόβοι καί ἐπιθυμίες, οι ψεύτικες ἀξίες καί ἰδέες, οι ψεύτικες ἀνθρώπινες σχέσεις. Παράτα τα ψεύτικα καί θά ἀπελευθερωθείς ἀπό τον πόνο.
Ἡ ἀλήθεια φέρνει την εὐτυχία, ἡ ἀλήθεια ἀπελευθερώνει.Ὅταν ἡ ἀλήθεια δέν εἶναι ἐλεύθερη, ἡ ἐλευθερία δέν εἶναι ἀληθινή.

Νά περάσετε ὄμορφα καί ἀληθινά αὐτές τις ἑορτές,

Με ἐκτίμηση,

Δρ.Κωνσταντῖνος Μουρούτης
-Δρυόκοπος ὁ Ἄρειος-

Ἡ βλακεία τῆς τρομοκρατίας!

Πῶς θά καταπολεμηθεῖ ἡ τρομοκρατία; Ἀπαντῶ: Μέ λιγότερη βλακεία.

Ὅλη ἡ πολιτική Εὐρώπης καί Ἀμερικῆς, ἦταν ἕνα Ἔβερεστ βλακείας.Ὅλοι προβληματίζονται πώς νά σταματήσουμε την τρομοκρατία. Ὑπάρχει ὅμως ἕνας πραγματικά εὔκολος τρόπος: νά σταματήσουμε νά εἴμαστε μέρος της.
Ἡ βλακεία των ἄλλων εἶναι μία ἀπειλή γιά τή δική μου ὅμως!
Ὁ ἰμπεριαλισμός καί ἡ τρομοκρατία εἶναι δύο δεινόσαυροι πού στό ἄμεσο μέλλον θά ἀναμετρηθοῦν, με τραγικές συνέπειες γιά την ἀνθρωπότητα.

Οἱ Τοῦρκοι θαρροῦν ὅτι ὁ πλανήτης φτιάχτηκε γιά νά τους φιλοξενήσει. Κι ὅταν ἀντιμετωπίζουν κρίσεις, καταφεύγουν στίς προκλήσεις. Αὐτό δέν πρέπει καθόλου νά μας ἐκπλήσσει. Εἶναι παλαιά τακτική.Το νά ξέρεις νά προκαλεῖς, δέν σημαίνει ὅτι ξέρεις καί νά ἀρέσεις.Ἡ σταθερότητα στίς ἀποφάσεις τους εἶναι συχνά ἁπλό δεῖγμα βλακείας. Δείχνει ἀνικανότητα νά σκεφθοῦν το ἴδιο πρᾶγμα δυό φορές.
Παρά τις προσπάθειες πού ἔγιναν -κυρίως ἀπό τή μεριά Ἑλλήνων πολιτικῶν- γιά ἕνα εἰρηνικό modus vivendi, ποτέ δέν ἔλειψαν ἀπό μέρους τους οι τριβές καί οι προκλήσεις. Οἱ καθημερινές σχεδόν παραβιάσεις του ελληνικού ἐναέριου χώρου καί ἡ προώθηση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων καί λαθρομεταναστῶν πρός τα νησιά μας συνιστοῦν ἰσχυρή ἐπιβεβαίωση.
Ἡ ΕΛΛΑΣ, κατά την παροῦσα στιγμή, δέν ἐπιθυμεῖ καμία τριβή με τή γείτονα. Οὔτε, ἄλλωστε, ἐπιθυμοῦσε στό παρελθόν.Θά ἔλθουν καί γιά τις δύο χῶρες δύσκολοι στό ἐγγύς μέλλον καιροί. Θά χρειασθεῖ οι δύο λαοί νά εἶναι ἀλληλέγγυοι. Νά μήν ὑποσκάπτει ὁ ἕνας τή θέση του ἀλλοῦ. Ἡ Ἑλλάς το πράττει. Συχνά ταπεινωτικά. Ἡ Τουρκία ὄχι, συχνά ὑπεροπτικά. Αὐτό θά τή βλάψει μελλοντικά. Ὡστόσο, ὁ ἑλληνικός λαός, πάντα μεγάθυμος, ξέρει να συγχωρεῖ καί νά συμπαρίσταται.
Ἡ παγκοσμιοποίηση ὅμως ἔφερε τήν κυριαρχία τῆς Κίνας στήν οἰκονομία καί ἡ πολιτική τῶν ἀνοιχτῶν συνόρων δημιούργησε τό μεταναστευτικό «τσουνάμι» στήν Εὐρώπη. Τώρα, μετά τά νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, ἔντρομοι οἱ Εὐρωπαῖοι πολιτικοί προσπαθοῦν νά ὑψώσουν γύρω τους Καβαφικά τείχη. Ἀλλά ἡ τύχη τῆς Εὐρώπης εἶναι βεβαία.

Ὅλα δείχνουν ὅτι προμηνύεται καταιγίδα. Καί εἶναι θλιβερό νά βλέπουμε σάν κωμωδία την πιό μεγάλη τραγωδία της νεώτερης ἑλληνικής ἱστορίας: το γενικό μαρασμό του Γένους, πού ἔβγαζε ρίζες καὶ κλαδιά σαν το περίφημο κυπαρίσσι του Μυστρᾶ καί στὰ πιὸ μαῦρα χρόνια της τουρκικῆς σκλαβιᾶς.

Ἐνῶ οι δεῖκτες των ἀξιῶν πέφτουν κατακόρυφα χρόνο με το χρόνο, ἀντίθετα ἀνεβαίνουν στόν τόπο μας αλματωδώς οι δεῖκτες της κακότητας καί της ἐγκληματικότητας. Ἕνας ἄνεμος δολοφονικῆς ψυχαγωγίας σάν «χαμσίνι» σαρώνει ἀπ’ ἄκρη ἧς ἄκρην την ἔρμη πατρίδα.
Ἄνθρωποι, πτώματα πολιτικά καί ἠθικά, «καναλοκρατοῦν» τή ζωή μας. Μαστιγώνουν ἀλύπητα μία ὄντως κακή πολιτική γιά τήν ὁποία ἔν τινι μέτρω ὑπεύθυνοι ἦσαν κι αὐτοί, μιά πολιτική, πού τούς ἐξέθρεψε καί τούς ἔθρεψε καλά καί περίκαλλα, καί μᾶς ὑπόσχονται «μάννα ἐξ οὐρανοῦ», γιά νά πάρουν τό δικό μας «μάννα», δηλαδή τήν ψῆφο μας, πού εἶναι γι᾽ αὐτούς νάμα, ἅγια κοινωνία γιά νά εἰσέλθουν στόν κάποτε ἱερό ναό τῆς δημοκρατίας, γιά νά συνεχίσουν ἀμετανοήτως –καί συχνά ἀνοήτως– τό ἀνίερο ἔργο, πού μετέτρεψε τήν ἑλληνική πολιτεία σέ ἀθλιοκρατία. Ἰδού ὁ μέγας ἄθλος τους!

Ἀλλά τώρα νομίζω δέν εἶναι καιρός γιά ἀστεῖα. Λυπᾶμαι πού τό γράφω ἀλλά τόσο καιρό, παρά τόν λεκτικό ταλανισμό, δέν ἄκουσα πρόταση σωτηρίας. Κι αὐτό γιατί λείπει ἡ ἰδεολογία τῆς σκληρῆς ἐργασίας καί τῆς ἐπιχειρηματικῆς αὐτενεργείας.
Ἡ στυγνή τρομοκρατία της διαφθοράς, σήψεως πνευματικῆς καί ἠθικῆς , ἀποχαλίνωση της ἀρετῆς καί απίσχανση κάθε ἐννοίας γιά ἰδανικά,,ἔχουν γίνει το μέρος του μένους του θηρίου τούτου! Πώς μπορεῖς να κάνεις πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ὅταν ὁ ἴδιος ὁ πόλεμος εἶναι τρομοκρατία;

Ἡ παρακμή τῆς Δύσεως, πού εἶχαν προβλέψει ὁ Σπένγκλερ μέ τό ὁμώνυμο ἔργο του καί ὁ Καβάφης μέ τό «Περιμένοντας τούς Βαρβάρους» ἦλθε. Ἡ Εὐρώπη σέ λίγα χρόνια θά μεταβληθεῖ πληθυσμιακά σέ Νοτιοαφρικανική Ἕνωση. Καί τό κακό εἶναι ὅτι ἀνάμεσα στούς νέους πληθυσμιακά κυριάρχους δέν φαίνεται νά ὑπάρχει κάποιος Νέλσον Μαντέλα.

«Γιατί ἐνύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δέν ἦλθαν.
Καί μερικοί ἔφθασαν ἀπ’ τα σύνορα,
καί εἴπανε πῶς βάρβαροι πιά δέν ὑπάρχουν.
Καί τώρα τι θά γίνουμε χωρίς βαρβάρους.
Οἱ ἄνθρωποι αὐτοί ἦσαν μιά κάποια λύσις.»

Ἄν λάβουμε ὑπόψη ὅτι ὁ Θεός περιόρισε την ἀνθρώπινη εὐφυΐα, φαίνεται ἄδικο πού δέν περιόρισε καί την ἀνθρώπινη βλακεία.Ποτέ ὁ σοφός δέν θά μπορέσει νά μιλήσει τόσο σοφά γιά τή σοφία, ὅσο βλακωδῶς ὁ βλάκας γιά τή βλακεία.
Ὁ Θεός ἀπέστρεψε το βλέμμα ἀφ’ ἡμῶν. Ψάλλουμε κάθε ἡμέρα: «Κύριε, Κύριε, ἐπίβλεψον καί ἴδε». Μὰ τι νά δεῖ; Τα χαλιά καί τα χάλια μας;

Με ἐκτίμηση,

Δρ. Κωνσταντῖνος Μουρούτης
-Δρυόκοπος ὁ Ἄρειος-

Νεότητα ή Αθλιότητα;Ανικανότητα για Ανωτερότητα..

Η «εθνική » εορτή πέρασε και μαζί με αυτήν και εκείνοι που …παρέλασαν χωρίς να μπορέσουν να βαδίσουν «ορθά» με τον ρυθμό της μπάντας…Είναι τόδο δύσκολο να σταθεί όρθιο ένα άδειο σακί.Και το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι αργότερα μιλάνε.Μα ,οποιος είναι καλός στις δικαιολογίες σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο!

ΩΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ του ’90 είχα το ακουστικό σθένος να παρακολουθώ την νεανική μουσική και συχνά να εμπνέομαι από αυτή. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι τωρινοί νέοι είναι έξω από τον κύκλο των μουσικών ενδιαφερόντων της τότε εποχής. Κι όμως τα τότε τραγούδια είναι τόσο σύγχρονα!
Ιδού ένα δείγμα από κάποιο κάποτε μοντέρνο τραγούδι:

«Τα χέρια μου είναι δεμένα. Απ’ όλα όσα είδα, άλλαξα γνώμη. Kι όμως οι πόλεμοι συνεχίζονται όσο περνούν τα χρόνια κι όλα τα όνειρα σκορπίστηκαν. Η Ιστορία θάβει τις πληγές του δικού μας πολέμου».

Προαιώνιο ήταν το αίτημα για τερματισμό των πολέμων. Ιδιαίτερα στα χρόνια τα δικά μας, όπου η ζωή μας είναι διαρκώς εντοιχισμένη σ’ έναν αόρατο τάφο. Όπου νέοι Αττίλες προετοιμάζουν το μέλλον μας. Πάντα υποστήριζα ότι απαιτείται μια παγκόσμια σταυροφορία ειρήνης, μια παγκόσμια πολιτική ειρήνης, αλλ’ όχι με λόγια.
Εφόσον στον πλανήτη μας θα υπάρχουν πεινασμένοι, βομβαρδισμένοι, ξεσπιτωμένοι, ποτέ ειρήνη στον κόσμο δεν θα δούμε. Τότε ίσως γινόταν απόλυτα νοητός και αποδεκτός ο στίχος του ποιητή Γ. Ρίτσου: «Αδέρφια, μες στην ειρήνη διάπλατα ανασαίνει όλος ο κόσμος με τα όνειρά μας».

Δυστυχώς σε καμμιά χρονική περίοδο του ανθρώπινου βίου τα παιδιά δεν γαλακτοτροφούνταν από τη βρεφική τους ηλικία με τόσες ισχυρές ποσότητες βίας.Το κυριώτερο έδεσμα των παιδιών είναι η όπτικη και η ακουστική φρίκη. Και ο,τι δεν είναι φρικτό, είναι σαχλό. Φρίκη και γελοιότητα κυριαρχούν στον παρόντα καιρό. Έτσι, οι πράξεις βίας που θα έλθουν με τον καιρό, θεωρούνται άσκηση δικαιωμάτων. Ποιος τους μίλησε για άσκηση καθήκοντος; Οι υποχρεώσεις πέρασαν στη δικαιοδοσία του σκουπιδοφάγου.

Τους νέους, για να τους κερδίσεις, δεν πρέπει να τους θωπεύεις, πρέπει να τους εμπνέεις.Από το γελοίο όμως στο μεγαλείο είναι ένα μόνο βήμα.
Η νεότητα αρχίζει να σπανίζει στη χώρα μας.Ο λόγος απλός: Στις κηδείες πηγαίνουν περισσότεροι απ’ όσοι στις βαπτίσεις. Μειώθηκαν στο ελάχιστο οι γεννήσεις. Κι ακόμη πάμπολλοι νέοι παίρνουν το δρόμο του εξωτερικού. Δεν είναι τόσο η ανεργία όσο είναι η αδικία. Στα δικά τους μάτια η συντριβή του δικαίου αποδεικνύει την εσαεί υπεροχή της αδικίας.
Και λόγω αυτής της υπεροχής ο Εφιάλτης και ο Ιούδας ξαναγεννιούνται κάθε ημέρα. Ποιος στο σχολείο ή στο σπίτι τους δίδαξε το ηθικό μεγαλείο των Θερμοπυλομάχων; Φοβάμαι ότι το ποίημα «Θερμοπύλες» του Καβάφη θα έχει απαλειφθεί από τα νέα αναγνωστικά. Οι νέοι βρίσκονται σε μια ηλικία όπου το άνθος πρέπει να κρατάει τις υποσχέσεις του μπουμπουκιού. Αυτό γίνεται κατ’ ελάχιστον ποσοστό.Έτσι, η ζωή των νέων γίνεται μια τσιμεντένια παρένθεση.

Σήμερα, που ο πλανήτης συγκλονίζεται από κάθε λογής πράξεις βίας, στη χώρα μας, που βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Γης, κυριαρχεί η δικτατορία της ανευθυνότητας, η κυριαρχία του «γουστάρω», του «έτσι θέλω», και, φυσικά, του πολιτικού αμοραλισμού και της κρατικής παραλυσίας.
Κάθε ανευθυνοϋπεύθυνος, αρκεί να βάλει μια ταμπέλλα, μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Η νεότητα, λένε οι παιδοκόλακες, θα φέρει το καλύτερο. Αλλά κάθε νέο δεν σημαίνει και καλύτερο. Κάθε νέα χρονιά δεν μας κάνει νεώτερους.
Ένας νέος πολιτικός δεν φέρνει πάντα τη νεότητα στον πολιτικό βίο ούτε ανανεώνει το πολιτικό σκηνικό. Το νέο δημιουργείται όταν οι νέοι αλλάζουν χαρακτήρα, αλλάζουν νοοτροπία, τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.
Το παράδειγμα, όμως, πρέπει να το παίρνουν από μας. Αλλιώς, με τη σχιζοφρένεια που κυριαρχεί, γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα.

«Είν’ η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων·
είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων….
Όμως η πτώσις μας είναι βεβαία. Επάνω,
στα τείχη, άρχισεν ήδη ο θρήνος.»

Με σεβασμό,

Δρ.Μουρούτης(Δρυόκοπος ο Άρειος)

Τα παιδιά, η διατροφή τους και το μέλλον!

Μόλις απογαλακτιστούν, τα παιδιά είναι ακριβώς όπως οι μικροί ενήλικες όταν πρόκειται για τη διατροφή. Τα άμυλα (πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, γλυκοπατάτες, φασόλια κ.λπ.) πρέπει να παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων τους ώστε να είναι υγιέστατα. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μαζί με έλαια και απλά σάκχαρα, τα καθιστούν παχύσαρκα και άρρωστα. Δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για το αν τα παιδιά παίρνουν αρκετή πρωτεΐνη, απαραίτητα αμινοξέα, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο ή βασικά λιπαρά όταν έχουν μια διατροφή με βάση το άμυλο, όπως συνιστώ. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή επαρκών θερμίδων για ανάπτυξη.

Κοινές ανησυχίες γονέων
Πρωτεΐνη:
Το μεγαλύτερο διάστημα ανάπτυξης στη ζωή ενός παιδιού είναι τα δύο πρώτα έτη της ηλικίας του. Η ιδανική διατροφή κατά τη διάρκεια αυτής της διατροφικά απαιτητικής περιόδου είναι το μητρικό γάλα. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του ανθρώπινου μητρικού γάλακτος είναι μόλις το 5% των συνολικών θερμίδων.
Αυτό το χαμηλό επίπεδο πρωτεϊνών δεν μπορεί να επιτευχθεί από μη επεξεργασμένα φυτικά τρόφιμα (άμυλα και λαχανικά), καθώς τα περισσότερα φυτικά τρόφιμα έχουν επίπεδα πρωτεΐνης που είναι υψηλότερα. Σκεφτείτε ότι οι γλυκοπατάτες έχουν 6%, το ρύζι 8%, οι πατάτες 10%, και τα φασόλια 28% πρωτεΐνη. Τα φυτά συνθέτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα (τα ζώα μπορούν να κάνουν μόνο τα μισά από αυτά τα δομικά στοιχεία της ζωής) και επομένως η λήψη επαρκούς πρωτεΐνης στη διατροφή ενός παιδιού δεν θα πρέπει να αποτελεί ανησυχία εφόσον ακολουθούν διατροφή με βάση το άμυλο.

Ασβέστιο:
Τ ο μέταλλο αυτό προέρχεται από το έδαφος και εισέρχεται άμεσα ή έμμεσα σε όλα τα ζώα μέσω των φυτών. Το ασβέστιο από φυτικές τροφές αναπτύσσει ανθεκτικά άλογα και ισχυρούς ελέφαντες. Προφανώς, η παροχή των αναγκών των παιδιών σε μέταλλα πραγματοποιείται εύκολα από τα φυτά. Μια πρόσφατη ανασκόπηση από το περιοδικό Pediatrics δίνει διαβεβαίωση στους γονείς ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν επαρκές ασβέστιο.
Το κρέας, τα πουλερικά και τα αυγά δεν περιέχουν ουσιαστικά καθόλου ασβέστιο. Η έλλειψη ασβεστίου δεν είναι θέμα ανησυχίας σε μία διατροφή με βάση το άμυλο.

Ωμέγα 3 λιπαρά:
Ο εγκέφαλος, ένας λιπώδης ιστός, αναπτύσσεται γρήγορα κατά την παιδική ηλικία. Αυτό έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι απαιτούνται εξαιρετικά συμπυκνωμένες πηγές βασικών λιπαρών από τα τρόφιμα. Μόνο τα φυτά μπορούν να συνθέσουν τα βασικά απαραίτητα λιπαρά (ωμέγα-3 και -6).
Είναι αλήθεια ότι τα ζώα (π.χ. τα ψάρια) επιμηκύνουν αυτά τα βασικά δομικά στοιχεία που προέρχονται από φυτά σε άλλα λίπη (όπως το EPA και το DHA), ωστόσο, τα παιδιά, που είναι επίσης ικανοί ζωντανοί οργανισμοί, κάνουν το ίδιο. Δεν χρειάζονται την βοήθεια κανενός άλλου ψαριού ή άλλου ζώου. Η έλλειψη βασικών λιπαρών δεν είναι λόγος ανησυχίας στη διατροφή με βάση το άμυλο.

Σίδηρος:
Το μέταλλο αυτό προέρχεται από το έδαφος και εισέρχεται άμεσα ή έμμεσα σε όλα τα ζώα μέσω των φυτών. Η ανησυχία για το χαμηλό σίδηρο, ειδικά για τα πολύ νέα παιδιά, έχει οδηγήσει μια οργάνωση, την Health Canada, να συστήσει το κρέας να δοθεί στα μωρά ως το πρώτο στερεό τους φαγητό. Σημειώστε ότι τα μέλη αυτής της οργάνωσης έχουν δεσμούς με τις βιομηχανίες φαρμάκων και τροφίμων.
Αντί να απομακρύνουν την αιτία, σχεδόν όλων των αναιμιών από έλλειψη σιδήρου στα βρέφη, το αγελαδινό γάλα, η σύστασή τους είναι να συμπληρώσουν με περισσότερο σίδηρο που προέρχεται από το κρέας.
Το αγελαδινό γάλα δεν περιέχει σχεδόν καθόλου σίδηρο. Επιπρόσθετα το ασβέστιο και η καζεΐνη στο αγελαδινό γάλα εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου στο σώμα του παιδιού.
Η απώλεια σιδήρου ολοκληρώνει την τριάδα των μηχανισμών που προκαλούν έλλειψη σιδήρου: το αγελαδινό γάλα έχει αποτέλεσμα περίπου το 40% των αλλιώς υγιεινών βρεφών να αιμορραγούν από τα έντερα. Το κρέας ως πρώτη τροφή του μωρού δεν διορθώνει το πρόβλημα και δημιουργεί πολλά άλλα (παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, αρτηριακή νόσος, καρκίνος κ.λπ.).
Μια σημαντική διατροφική διάκριση είναι ότι το ανθρώπινο μητρικό γάλα αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου και έτσι η έλλειψη σιδήρου δεν αποτελεί πρόβλημα για βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά. Τα φυτά είναι φορτωμένα με σίδηρο από το έδαφος και ικανοποιούν εύκολα τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών (εφ ‘όσον αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα). Η έλλειψη σιδήρου δεν είναι λόγος ανησυχίας στη διατροφή με βάση το άμυλο.

Βιταμίνη D:
Τα βρέφη και τα παιδιά χρειάζονται ηλιοφάνεια για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής βιταμίνης D. Η έκταση της έκθεσης εξαρτάται από παράγοντες όπως το χρώμα του δέρματος, το γεωγραφικό πλάτος, την εποχή του έτους και την ώρα της ημέρας.
Γενικά, περίπου δύο ώρες την εβδομάδα έκθεσης στο πρόσωπο και τα χέρια είναι επαρκή για τα παιδιά που είναι ανοιχτόχρωμα. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D δεν αντικαθιστούν τον ήλιο και έχουν πολλαπλές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Δεν συστήνω συμπληρώματα βιταμίνης D στη μορφή εμπλουτισμένων τροφών ή χαπιών (εκτός από ακραίες καταστάσεις). Η βιταμίνη D δεν είναι λόγος ανησυχίας στη διατροφή με βάση το άμυλο.

Βιταμίνη Β12:
Βακτήρια που βρίσκονται στο περιβάλλον και το ανθρώπινο έντερο παράγουν βιταμίνη Β12. Το κρέας περιέχει βιταμίνη Β12 που συντέθηκε αρχικά από βακτήρια. Τουλάχιστον εν μέρει, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, των αντισηπτικών και των αντιβιοτικών στα οποία δίνονται έμφαση στη σύγχρονη κοινωνία μας, υπάρχει κίνδυνος έλλειψης βιταμίνης Β12.
Για να καλυφθεί αυτή η σπάνια πιθανότητα, τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12. Πέντε μικρογραμμάρια (mcg) ημερησίως επαρκούν και φαίνεται να είναι μη τοξικά ακόμη και στις υψηλές δόσεις που συνήθως βρίσκονται στα καταστήματα (500 έως 5000 mcg ανά δόση). Η βιταμίνη Β12 δεν είναι λόγος ανησυχίας στη διατροφή με βάση το άμυλο σύμφωνα με τις συστάσεις για το συμπλήρωμα της Β12.

Ύψος και επαρκείς θερμίδες:
Εάν η δίαιτα ενός παιδιού περιέχει αρκετές θερμίδες, τότε μπορoύμε να περιμένουμε μία φυσιολογική ανάπτυξη. Τα παιδιά χρειάζονται ενέργεια για να αναπτυχθούν (πρωτεΐνες, ασβέστιο και βασικά λιπαρά δεν αποτελούν ποτέ περιοριστικούς παράγοντες). Τα άμυλα (ρύζι, καλαμπόκι, πατάτες κλπ.) είναι χρυσορυχεία ενέργειας.
Προσθέτοντας ακόμα πιο θερμιδικά συμπυκνωμένα τρόφιμα, όπως ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους, βούτυρα καρπών και αβοκάντο, μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την πρόσληψη θερμίδων. Οι χυμοί φρούτων είναι φορτωμένοι με θερμίδες (και απλά σάκχαρα, οπότε προσέξτε να ξεπλύνετε και να βουρτσίζετε τα δόντια λίγο μετά τους χυμούς για να αποφύγετε τη φθορά των δοντιών).
Το τελικό ύψος εξαρτάται από την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, αλλά είναι σημαντικό αυτές οι θερμίδες να προέρχονται από φυτά και όχι από ζωικές πηγές. Η εξάρτηση από τις ζωικές τροφές έχει ως αποτέλεσμα πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης εφηβείας.
Η προχωρημένη έναρξη της ωριμότητας σημαίνει γρηγορότερη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας, περισσότερες μη προγραμματισμένες εφηβικές εγκυμοσύνες, περισσότερη γυναικεία εξαθλίωση και περισσότερες ασθένειες αργότερα στη ζωή (για παράδειγμα, καρκίνο του μαστού). Η αποτυχία να επιτευχθεί το σωστό ύψος δεν είναι λόγος ανησυχίας στη διατροφή με βάση άμυλο.

Διατροφή σε Διάφορες Ηλικίες
Νεογέννητο έως 6 μήνες:
Το μητρικό γάλα μέχρι την ηλικία των έξι μηνών πρέπει να παρέχεται στο νεογέννητο αποκλειστικά (χωρίς χυμό, νερό κλπ.). Σε έξι μήνες το μωρό αναπτύσσει δόντια για να μασήσει στερεά τρόφιμα και συντονισμό χεριών επαρκή για να πάρει οτιδήποτε από τα χέρια της μητέρας. (Ο αποκλειστικός θηλασμός μετά από έξι μήνες μπορεί να είναι υγιής για τη μητέρα και το βρέφος.)
Η διατροφή της μητέρας είναι επίσης πολύ σημαντική. Η πρόσληψη θρεπτικών και μη θρεπτικών ουσιών επηρεάζει το γάλα της. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδας που καταναλώνει καταλήγει στο μητρικό γάλα της, προκαλώντας προβλήματα στο μωρό της, όπως ο κολικός. Οι επιζήμιες περιβαλλοντικές χημικές ουσίες από τις επιλογές τροφίμων μπορούν επίσης να δηλητηριάσουν το γάλα της. Οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει επίσης να συμπεριλάβουν συμπληρωματική βιταμίνη Β12.

Για εκείνες τις λίγες γυναίκες που δεν μπορούν να θηλάσουν, συνιστώ την υποαλλεργική φόρμουλα που βασίζεται στο γάλα αγελάδας (επίσης αποκαλούμενες φόρμουλες υδρολύματος πρωτεϊνών).
Οι φόρμουλες αυτές έχει αναφερθεί ότι είναι συνήθως μέτριας γεύσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι φτιάχνονται με λιγότερη ζάχαρη από τις συνήθεις φόρμουλες που βασίζονται σε γάλα αγελάδας. Αυτή η διαφορά μπορεί να καλυφθεί προσθέτοντας 1 γραμμάριο ζάχαρης (περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού) σε 60ml (100 θερμίδες). Καθώς το μωρό προσαρμόζεται, η προστιθέμενη ζάχαρη μπορεί να μειωθεί και τελικά να διακοπεί. Τα γάλατα από σόγια, καρύδια, ρύζι και βρώμη και άλλες φόρμουλες που παρασκευάζονται στο σπίτι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε βρέφη.

Ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών (απογαλακτισμός):
Τα παιδιά αγαπούν φυσικά τις γλυκές γεύσεις (η άκρη της γλώσσας έχει γευστικούς πόρους για γλυκιά γεύση). Τα πρώτα τρόφιμα κατά τον απογαλακτισμό μετά τους πρώτους έξι μήνες μπορούν να περιλαμβάνουν μαγειρεμένο ρύζι, καλαμπόκι, βρώμη και άλλα δημητριακά και αλεύρια δημητριακών αλλά και πατάτες και γλυκοπατάτες.
Τα μικρά παιδιά απολαμβάνουν μαγειρεμένα και καθαρισμένα φρούτα όπως μήλα, μπανάνες και αχλάδια. Τα μαγειρεμένα και πολτοποιημένα λαχανικά έχουν συχνά πικρή γεύση, επομένως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και το σπανάκι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εισαχθούν. Τα μαγειρεμένα φασόλια, ο αρακάς και τα κομμάτια tofu μπορούν να εισαχθούν μεταξύ επτά και οκτώ μηνών.
Το λιωμένο αβοκάντο, το ταχίνι και τα άλλα βούτυρα σπόρων που απλώνονται σε ψωμί και φρυγανιές μπορούν να εισαχθούν περίπου στον ένα χρόνο. Οι αλλεργίες στα φιστίκια και άλλους ξηρούς καρπούς δεν είναι ασυνήθιστες. Εάν υπάρχει ανησυχία λόγω του παρελθόντος ή του οικογενειακού ιστορικού, αποφύγετε ύποπτα τρόφιμα.
Τα μαγειρεμένα τρόφιμα είναι γενικά καλύτερα ανεκτά επειδή το μαγείρεμα διασπά τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες καθιστώντας τα πιο εύπεπτα και λιγότερο αλλεργικά. Ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο πνιγμού βάζοντας τα τρόφιμα στο μπλέντερ και κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια.
Τα τρόφιμα μπορούν να προετοιμαστούν εύκολα και φτηνά στο σπίτι, αλλά πολλοί γονείς επιλέγουν προπαρασκευασμένες παιδικές τροφές εμπορίου. Ελέγξτε τα συστατικά. Πρέπει να περιέχουν μόνο πολτοποιημένα και μαγειρεμένα δημητριακά, λαχανικά και φρούτα χωρίς πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη.

2 ετών έως 10 ετών:
Συχνά γεύματα και σνακ, καθώς και μεγάλες μερίδες, βοηθούν στην εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης ενέργειας. Τα λιπαρά είναι η πιο συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων. Η πρόσληψη λίπους στα υγιή μικρά παιδιά μπορεί να γίνει ελεύθερα. Ωστόσο, τα παιδιά που είναι ήδη υπέρβαρα ή παχύσαρκα δεν πρέπει να τρέφονται με φυτικές τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως ξηροί καρποί, σπόροι και αβοκάντο μέχρι να χάσουν το παραπανίσιο βάρος.
Αγαπημένα τρόφιμα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας ήταν: κρύα και ζεστά δημητριακά με μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, τηγανίτες και βάφλες με μια κουταλιά σιροπιού σφενδάμου, τοστ με μια λεπτή στρώση μαρμελάδας, ζυμαρικά με σάλτσα (τα λαχανικά αρχικά δεν τα ήθελαν οπότε τα βάζαμε στο μπλέντερ μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα ), σούπες λαχανικών και οσπρίων με ψωμιά, σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μία λεπτή στρώση γλυκού, σάντουιτς με στρώση οσπρίων, μπουρίτος με φασόλια, υγιεινές πίτσες και ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά με διάφορες σάλτσες.
Τους άρεσαν επίσης τα άμυλα (ρύζι, καλαμπόκι, πατάτες, γλυκοπατάτες, μπιζέλια, φασόλια, ζυμαρικά, ψωμιά κ.λπ.). (Τα απλά σάκχαρα, αλάτι και μπαχαρικά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της αποδοχής των τροφίμων, αλλά σε λογικές, γενικά μικρές ποσότητες.) Το νερό είναι το καλύτερο ποτό. Τσάι βοτάνων μπορούν να είναι αποδεκτά.
Ο χυμός φρούτων είναι ζάχαρη και νερό, επομένως απαιτείται σωστό πλύσιμο και βούρτσισμα των δοντιών.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ηλικιών, ο γονικός έλεγχος πρέπει να είναι απόλυτος, οι επιλογές τροφίμων δεν πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια του παιδιού. Βάλτε τα σωστά τρόφιμα στα ντουλάπια και το ψυγείο και το παιδί θα τα φάει. (Οι ανταγωνιστικές μη υγιεινές τροφές πρέπει να απομακρυνθούν.)

Ηλικίες από 11 ετών έως την ενηλικίωση:
Μία σημαντική ορμή ανάπτυξης εμφανίζεται κατά την εφηβεία. Τα άμυλα πρέπει να παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων τους, με επιπλέον ενέργεια από αποξηραμένα φρούτα και φυτικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (ξηροί καρποί, σπόροι, αβοκάντο κ.λπ.). Η παχυσαρκία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα αυτά τα χρόνια.
Σκεφτείτε ότι ένας στους τέσσερις νέους είναι υπερβολικά υπέρβαρος για να ενταχθεί στον αμερικανικό στρατό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η ασφάλεια της χώρας μας εξαρτάται από τη δύναμη και την αντοχή του στρατού μας, οπότε η παχυσαρκία και οι διατροφικές ασθένειες αποτελούν απειλή για την εθνική μας ασφάλεια.
Η εκπαίδευση είναι το κλειδί ώστε τα μεγαλύτερα παιδιά να επιλέγουν υγιεινή διατροφή. Εξηγήστε σε τους πώς οι επιλογές τους μπορούν να μειώσουν θέματα της προσωπικής τους εμφάνισης (από την ακμή έως την δυσοσμία και την παχυσαρκία).
Εξηγήστε τους πώς όλοι οι κορυφαίοι αθλητές τροφοδοτούνται από υδατάνθρακες (ρύζι, καλαμπόκι, πατάτες κ.λπ.). Τα δικαιώματα των ζώων και τα περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκουν απήχηση σε νέους, ευαίσθητους ανθρώπους που αναζητούν το μέλλον τους.

Κερδίζοντας το μέλλον για τα παιδιά μας
Τα παιδιά μας πρέπει να προστατευθούν και να θεραπευθούν. Εμείς, ως γονείς και παππούδες, έχουμε αυτήν την ευθύνη και πολλοί από εμάς έχουμε τη γνώση ώστε να αναλάβουμε δράση τώρα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι τυφλοί ως προς τη σπουδαιότητα της σωτηρίας όσων έχουν σιτιστεί υπερβολικά. Δεν βλέπουν τους πόνους ενός παχύσαρκου παιδιού να είναι τόσο βλαβεροί όσο αυτοί ενός παιδιού που είναι υποσιτισμένο.
Αλλά, είναι. Η εκτεταμένη ταλαιπωρία και πόνος στον σημερινό κόσμο που κυριαρχείται από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αξίζει τις ίδιες προσπάθειες (ή και μεγαλύτερες) που οι ΗΠΑ κατέβαλαν για να σώσουν τα παιδιά που λιμοκτονούσαν στη Δυτική Ευρώπη μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Η δίαιτά μου με βάση το άμυλο είναι ένας 100% αποτελεσματικός, χαμηλού κόστους και αβλαβής τρόπος να ενισχυθεί ο κόσμος με ένα μέλλον γεμάτο από καλά σιτισμένα, δυνατά, υγιή και σε φόρμα παιδιά.

Με εκτίμηση,

Δρ.Μουρούτης-Δρυόκοπος ο Άρειος-

Επιμέλεια-μετάφραση κειμένου: Γ.Τζιφής
Πηγή
https://www.drmcdougall.com/misc/2012nl/sep/children.htm

«Ενός κακού μύρια έπονται..Όλα τα καλά από το Θεό, όλα τα κακά από τον άνθρωπο.»

Επεκτέινωντας τη σκέψη και μελέτη μας για τα των εμβολιασμών,διευρύνουμε το Πεδίο αυτό της μεγάλης «Διαμάχης» στο ευρύ κοινό,θέτοντας ίσως ενα λιθαράκι στο θάψιμο του Tomahok μεταξύ υμών και ημών…

Οι άνθρωποι σε παλαιότερες εποχές μπορεί να έζησαν ως νομάδες αλ­λά ποτέ ως μονάδες. Για να επιβιώσουν υποχρεώθηκαν να συμβιώσουν. Αλ­λά για να μην ξεπέσει η κοινωνική συμβίωση σε μια αγελαία συνάθροιση,είναι απαραίτητο κάθε κοινωνικό μέλος να θεωρεί ως υποθέσεις ατομικές τις υποθέσεις του συνόλου.Το στοιχείο της κοινωνικότητας αποκλείει τη μονομερή ενασχόληση του ανθρώπου με την ατομική του ευζωία και την αδιαφορία του για τα κοινά.
Αν σήμερα θελήσει ο άνθρωπος ν’ απαλλοτριώσει μό­νος την ιδιότητα του κοινωνικού, θα του απομείνει μόνο η ιδιότητα του ζώου. Ο άνθρωπος δε διαφέρει «φύσει» αλλά «δυνάμει» από τα ζώα. Την υπεροχή έναντι αυτών την προσφέρει η ικανότητα να μιλάει και να σκέ­πτεται.
Όσο κι αν διαφέρουν μεταξύ τους οι άνθρωποι, όσο κι αν εμφανίζονται ξεχωριστές προσωπικότητες, προικισμένες μ’ έξοχα χαρίσματα, αυτό δε σημαίνει πως μπορούν να ζήσουν, να διακριθούν και να ευτυχήσουν ξέχω­ρα από την κοινωνία τους.Ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία υπάρχει μια διαλεκτική σχέση αλληλεπίδρασης και αμοιβαίας αντίδοσης. Το άτομο, εφόσον δέχεται την ανθρωπιά του από την κοινωνία, οφείλει να συνεισφέ­ρει σ’ αυτή ένα μέρος της δράσης του.
Κάποιος έγραψε: «Ν’ αγαπήσεις τον άνθρωπο είναι το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής κι ό,τι κυρίως απομένει από αυτήν». Αληθινά, μια φράση τέτοια μπορεί να βρει ανταπόκριση σ’ έναν κόσμο που ζει μέσα σε συνθήκες συμπυκνωμένης σκληρότητας, σ’ έναν αιώνα που οι γενοκτονίες κάνουν τις βαρβαρικές επιδρομές του παρελθόντος να μοιάζουν με αταξίες νηπίων;

Η αγάπη είναι σχέση. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων διακρίνονται σε βαθιές κι επιφανειακές, σε ειλικρινείς και ανειλικρινείς και τελικά σε πραγματικές και μη πραγματικές.
Είναι προφανές ότι μόνο όταν υπάρχει αγάπη στις σχέσεις των ανθρώπων, αποκτούν αυτές σημασία, γιατί μόνο τότε η ανθρώπινη επαφή έχει νόημα.
Και με τη φράση αυτή -«έχει νόημα»— δεν υπονοείται τίποτ’ άλλο παρά το γεγονός ότι η αγάπη είναι το «μεγαλύτερο μυ­στικό της ζωής», το μόνο που δε φθείρεται και δε χάνε­ται, όπως τόσα άλλα, μα παραμένει στοιχείο ζωντανό, που ομορφαίνει τη ζωή με την παρουσία του.
Ίσως γι’ αυτό η αγάπη είναι η πιο μεγάλη πολιτική. Κι ίσως η ζωή πήρε την κατιούσα στον αιώνα μας, γιατί εξοβέλισε την αγάπη κι αντικατέστησε τα αισθήματα με μπαταρίες. Όμως, τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε ο ψυχρός ορθολογισμός και η αδυσώπητη λατρεία του συμφέρον­τος κάνουν την αγάπη σήμερα την πιο αναγκαία, άρα και πιο ρεαλιστική πολιτική.
Γιατί, χωρίς αγάπη στην ψυχή, καμιά άλλη πολιτική δεν μπορεί να καρποφορήσει.

Ο αιώνας μας είναι «ζωντα­νό» παράδειγμα εποχής, που οι σχέσεις αγάπης έχουν δώσει τη θέση τους σε σχέσεις συμφερόντων, με αποτέ­λεσμα την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, με τα οποία για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη η ανθρωπό­τητα. Μπορεί, χάρη την ιατρική, να καταπολεμήθηκε η φυματίωση αλλά τη θέση της πήρε η ψυχική φθίση, που λεηλατεί ανελέητα τη ζωή μας.
Αν­θρώπινες σχέσεις, χωρίς αγάπη, είναι ανάπηρες σχέσεις. Με την αγάπη τα λίγα αγαθά επαρκούν, χωρίς αγάπη δε φτάνουν ούτε τα πολλά. Με την αγάπη μπορούν να βρε­θούν λύσεις σε όλα τα ανθρώπινα προβλήματα, χωρίς αγάπη τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και διογκώ­νονται.
Γιατί αυτός που δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν, έχει σκοτώσει ουσιαστικά την ψυχή του.

Χωρίς αγάπη για το συνάνθρωπο ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να γίνει μισάνθρωπος ή μισός άνθρωπος, να οδηγηθεί στην ψυχική ερήμωση και το μαρασμό. Κανένας συγκινησιακός κραδασμός δε δονεί τις χορδές της ευαισθησίας του. Κι είναι δύσκολο ένας τέτοιος άν­θρωπος να ενταχθεί ομαλά στο σύνολο και να μετάσχει στις κοινωνικές λειτουργίες.
Όταν μεταξύ των κοινωνικών μελών δεν υφίστανται ιστοί αγάπης, τότε οι οποιοιδήποτε άλλοι δεσμοί θα είναι αυτό που λέει η λέξη: δεσμοί, δηλαδή δεσμά. Κι είναι χαρακτηρι­στικό πως το παιδί, που δε θα μεγαλώσει μέσα σε κλίμα αγάπης, θ’ απαντήσει στην έλλειψη αγάπης με μίσος.

Γιατί «αγαπώ» Ση-μαίνει ενδιαφέρομαι και συμπαραστέκομαι σ’ όλους τους ανθρώπους, χωρίς υστεροβουλίες και προκαταλήψεις, χωρίς προσδοκίες ανταπόδοσης.
«Αγαπώ» δε σημαίνει υπερασπίζομαι τον ισχυρότερο αλλά τον δικαιότερο, που συχνά μπορεί να είναι ο αδυνατότερος κι ο πιο αδικημέ­νος. Και «φίλοι» μου δεν είναι μόνο αυτοί από τους οποίους μπορώ ν’ αποκομίσω κέρδος αλλά κάθε αξιόλο­γος άνθρωπος που μου προσφέρει τη φιλία του.
Γιατί ο κόσμος δεν αποτελείται από το σπίτι μας, το σχολείο, το χώρο δουλειάς μας. Ο κόσμος μας είναι όλος ο κόσμος, άρα η αγάπη μας πρέπει να λειτουργεί χωρίς σύνορα.

Η αγάπη προς το συνάνθρωπο παίρνει έναν ευρύτερο αλτρουιστικό χαρακτήρα, που αγγίζει τα όρια της αυτοθυσίας.
Χαρακτηριστική περίπτωση οι ιε­ραπόστολοι, που όταν συνειδητά δεν υπηρέτησαν κά­ποια μεγάλα συμφέροντα, έφτασαν ως τις πιο μακρινές κι απρόσιτες περιοχές της γης, για να εξευγενίσουν και ν’ ανυψώσουν το πνεύμα του ανθρώπου.
Άλλοι αφιέρω­σαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ιατρικής και στην περίθαλψη των αρρώστων, είτε με την ανακάλυψη σωτή­ριων φαρμάκων (περίπτωση Φλέμιγκ) είτε με την ίδρυση νοσοκομείων κάτω από άθλιες —συχνά— συνθήκες, όπως ο Άγιος των Μαύρων, ο γιατρός Σβάιτσερ στην Αφρική και η Αδελφή Τερέζα στην Ινδία..Η αγάπη, λοιπόν, είναι το πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής, ο ήλιος που θερμαίνει τις ψυχές και που χωρίς αυτή κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος.

«Τίποτε δεν είναι, καλύτερο για την ψυχή από το να κάνει λιγό­τερο λυπημένη μιαν άλλη ψυχή».

Επειδή λοιπόν σήμερα υπάρχει απίσχανση,μαρασμός και απουσία της αγάπης και..ταυτόχρονη διόγκωση της πολιτικής, κοινωνικο-οικονομικής χρησιμοθηρίας και ευτελισμού..ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να εμβολιαστούμε με ολάκερο το Πρωτόκολο της επιστήμης και ψυχοβιολογίας..να λάβουμε τριπλές,πενταπλές και 7πλασίες δόσεις αλτρουισμού, αυτοθυσίας,αλληλεγγύης και άδολης Αγάπης που αποτελεί τον Πολιτσμό της ύπαρξης μας!
Πολιτισμός δεν είναι το να μη φαινόμαστε απολίτιστοι. Πολιτισμός είναι κάτι που φανερώνει την ανθρωπιά μας.
Είναι η εξάλειψη όλων των στοιχείων αθλιό­τητας και δυστυχίας που η ύπαρξη τους καταρρακώνει την ύπαρξή μας.
Πιο απλά, ο πολιτισμός μας κρίνεται από την προσήλωση στον ανθρώπινο πόνο κι όχι από ηχηρές δηλώσεις και φανταχτερές εκδηλώσεις…δεν είναι ούτε τα επιστημονικά, ούτε τα τεχνικά, ούτε κάποια καλλι­τεχνικά επιτεύγματα. Είναι η ψυχική ευγένεια σε καθημερινό επίπεδο ζωής.

Πολιτισμός είναι πάντα ο πολιτισμός «υπέρ του αδυνάτου». Η μέριμνα για τους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Η προσφορά αρωγής και παρηγοριάς στους δυστυχισμένους, η προσφορά καταφυγίου στους κατατρεγμένους, η προσφορά εργασίας στους νέους. Μια κοινωνία μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πολιτισμένη από την προσπάθεια που καταβάλλει για τον περιορισμό της αθλιότητας και της δυστυχίας. Ο πολιτισμός είναι πόνος για τον πόνο του άλλου…
Δυστυχώς, πολλοί μιλούν για πολιτισμό, λίγοι όμως δημιουργούν πολιτισμό. Όχι γιατί δεν έχουν τα μέσα αλλά γιατί δεν έχουν τη διάθεση. Ο πλούτος διατίθεται για επίδειξη και προβολή και όχι για την περιστολή της αθλιότητας.
Εδώ και μερικές δεκαετίες οι Έλληνες έχασαν τον προσανατολισμό τους. Στο δρόμο να βρουν τα πολλά έχασαν τον εαυτό τους. Δεν έχουν συνείδηση ότι το πρόβλημα της διπλανής πόρτας είναι και δικό τους. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μιλάμε για πολιτισμό στη σύγχρονη Ελλάδα, όταν ως κοινωνία έχουμε βυθισθεί στην απάθεια, απολαμβάνοντας μαζί με το βραδινό φαγητό τα «δελτία φρίκης» που προσφέρει αφειδώς η τηλεοπτική Κίρκη.

Η χλιδή και η φτώχεια, η ευτυχία και η δυστυ­χία. Αυτά τα αντιθετικά ζεύγη εικονογραφούν τη σύγχρονη ελληνική πραγματι­κότητα. Κι όμως αυτές οι αντιθέσεις θα μπορούσαν κάπως να γεφυρωθούν, αν υπήρχε διάθεση για κατασκευή μιας γέφυρας που οδηγεί στην πόρτα του άλλου. Μιας γέφυρας ανθρωπιάς. Η Ελλάς φοβείται να δείξει τα τραύματά της, για να μη φανεί η αδυναμία και η απροθυμία της να τα θεραπεύσει…και η ενσφήνωση απο ενέσεις δε θα «λυτρώσει» καμμια «ευπαθή» ομάδα του πληθυσμού της…

Αν, λοιπόν, θέλει κάποιος να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να συμπεριφέρεται ως συνάνθρωπος. Τότε δημιουργείται πολιτισμός. Αλλιώς ο ανθρωπισμός γίνε­ται σελίδα βιβλίου, όχι βίωμα και εκδήλωση ζωής. Η ρημαγμένη ύπαρξη, που επαιτεί σε κάποιο σταυροδρόμι μάς αφορά όλους. Είναι και δική μας υπόθεση. Ακόμη και τα λάθη των άλλων είναι δικά μας λάθη, γιατί επιτρέψαμε να γίνον­ται, ενώ θα μπορούσαν χάρη στη δική μας μέριμνα να είχαν αποφευχθεί.

Όμως και η ευσυνειδησία είναι απότοκος του ανθρωπισμού. Και ανθρωπισμός, σημαίνει συν-είδηση του ότι το πρόβλημα του διπλανού, του κοντινού και του μακρινού, είναι πρόβλημα όλων μας. Η καταρρακωμένη ύπαρ­ξη που σέρνεται στους δρόμους μάς αφορά όλους.

Η καλή πράξη δεν είναι κάποια ετήσια εισφορά αλλά διαρκής προσφορά ζωής.
Ένας ποιητής έχει πει: «Δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος».

Εμείς δε θα πάψουμε να είμστε εκεί,κοντα ,δίπλα σας στον ακαταπαυστο αγώνα για ολα τουτα που αποτελούν στη ψυχή και το σωμα μας τον πιο δυνατό Μπολιασμό Ζωής,Χαράς,Αγάπης και Ελευθερίας!

Να είστε καλα,

Κων/νος Μουρούτης

Η Ορμονοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού!

Μια ανάλυση δεκάδων μελετών διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν τη θεραπεία με συνθετικές ορμόνες ,παραμένουν σε υψηλότερο κίνδυνο για περισσότερο από μια δεκαετία μετά τη διακοπή της χρήσης αυτών!

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο Lancet, εξέτασε δεδομένα από δεκάδες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων δεδομένων για περισσότερες από 100.000 γυναίκες που ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση. Οι μισές από αυτές τις γυναίκες είχαν χρησιμοποιήσει αυτό που είναι γνωστό ως θεραπεία με εμμηνοπαυσιακή ορμόνη, ή MHT. Όσο πιο πολλές γυναίκες πήραν το φάρμακο, τόσο πιο πιθανό ήταν να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού. Οι ειδικοί λένε ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το πώς οι γυναίκες και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης αποφασίζουν πώς να διαχειριστούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Οι γυναίκες έχουν από καιρό λάβει συνθετικές εκδόσεις για να αντικαταστήσουν τις ορμόνες που μειώνονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Τα φάρμακα — συνήθως παραδίδονται σε ένα χάπι, αλλά μερικές φορές σε ένα έμπλαστρο, γέλη, ή ένεση — παρέχουν στις γυναίκες είτε οιστρογόνα είτε έναν συνδυασμό οιστρογόνων και προγεστερόνης. Για πολλές γυναίκες, βοηθούν να επιβραδύνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της οστεοπόρωσης.

Για χρόνια, η έρευνα έχει προτείνει μια πιθανή σύνδεση μεταξύ MHT και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Το 2002 και το 2004, η πρωτοβουλία για την υγεία των γυναικών δημοσίευσε εκθέσεις που έδειξαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν συνδυασμό MHT ήταν πιθανότερο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού. Η χρήση MHT μειώθηκε αφού οι αναφορές έλαβαν εκτεταμένη κάλυψη. Αυτό ακολουθήθηκε από μια μείωση των ποσοστών καρκίνου του μαστού.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με τις γυναίκες που ποτέ δεν χρησιμοποίησαν MHT, οι γυναίκες που είχαν λάβει ορμονοθεραπεια είχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνο του μαστού. Εκτιμήσαν ότι το 6,3% των γυναικών που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το MHT ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με το 8,3% των γυναικών που χρησιμοποίησαν το συνδυασμένο φάρμακο συνεχώς για πέντε χρόνια. Αυτή είναι περίπου μία επιπλέον διάγνωση καρκίνου για κάθε 50 χρήστες.

Όσο περισσότερες γυναίκες χρησιμοποίησαν MHT, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού.

Πρίν 15 έτη τόσο δια ζώσης αλλά και γραπτώς( μέσα απο τις καταγραφές μας στα βιβλία που συγγράψαμε) είχαμε καταδείξει τον κίνδυνο που έκρυβε η καινούργια αυτή θεραπεία…έστω και αργά ,δικαιωνόμαστε-όπως μάλλον και στα λοιπά θα γίνει το αυτό- με το τραγικό απολογισμό πολλών περιπτώσεων γυναικών με καρκίνο..εναν καρκίνο που θα μπορούσαν να τον είχαν διαφύγει ΑΝ..ΑΝ απλά κάποιοι παρέδιδαν ορθά την πληροφορία και ίσως …κάποιοι άλλοι να μην διέδιδαν( όπως πράττουν ακόμη και τώρα) ,τόσες και τέτοιες κατάπτυστες και ψευδέστατες ενημερώσεις διαδικτυακά!

Συνεχίζουμε αμετανόητα ακάθεκτοι στο Σκοπό της προσκλήσεως μας και ο «‘εχων ώτα ,ακούων ακουέτω!»

Με εκτίμηση,

Κων/νος Μουρούτης

Πηγή:
https://www.scientificamerican.com/…/hormone-therapy-duri…/…

Republished with permission from STAT. This article originally appeared on August 29, 2019

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English