Δύσκολοι καιροί για τους..»πρίγκιπες»!!!

Δύσκολοι καιροί για τους..»πρίγκιπες»!!!

Δύσκολοι καιροί για τους..»πρίγκιπες!!!

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν επώδυνη για την αγροτο-βιομηχανία και δη για τον μεγαλύτερο μοχλό αυτής ,τη Μονσάντο.Αν και η Ε.Ε με ψηφίσμα της είχε επικύρωσει ενα απο τα πιο προσοδοφόρα της προιόντα το Roundup, η σθεναρή αντίδραση και μαζική αντίσταση απο τις Βρυξέλλες( πάμε εκεί αυτή την εβδομάδα για ομιλίες έναντι στο πείσμα καποιων..), μέχρι και το Αρκασνάς των ΗΠΑ έφερε ..καρπούς!
Τη Πέμπτη δόθηκε εντολή για τον επαναπροδσιορισμό ή μη, σε βαθος δεκαετίας εντος της Ε.Ε του ζιζανιοκτόνου αυτού που, ως κύριο έκδοχο του έχει το Glyposhate ενα πλεον ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ( σε πείσμα και παλι καποιων «ειδικών -ανήθικων» για το αντίθετο..).
Η έρευνα απο το 2015 του International Agency for Research on Cancer, part of the World Health Organization, το είχε δηλωσει ως «πιθανό καρκινογόνο¨ με το πανεπιστήμιο της California San Diego School of Medicine και δημοσιευμενο στο Journal of the American Medical Association να φανερωνει την αυξηση της ουσιας αυτής στα ουρα κατα 500%!!.
Την ίδια στιγμη που η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ΗΔΗ χαρακτηρίσει το συγκεκριμενο έκδοχο ως καρκινογόνο,η πολιτεία του Αρκανσας με τη νομοθετική της βαλιστική, απαγορέψε τη χρήση ενος άλλου ,»εναλλακτικού» προς το Roundup, φαρμάκου του Dicamba το οποιο κυκλοφορει για 10ετίες στην αγορά.. με νεες του εκφάνσεις απο τις εταιρίες BASF & DuPont ( αλήθεια ..γνωριζει καποιος τι ήταν αυτές οι εταιριες προτου τον Β Π.πόλεμο και τι παρήγαγαν;!).

Η σκέψη αναφύεται a priorι πλέον…
Ποιος ο ρόλος των «νομοθετών» αιρετών και εκλεγμένων;Ποιος αληθινά είναι ο σκοπός εκείνων που εκπροσωπούν εμάς στη Βουλή,τι κάνουν οι ημέτεροι αιρετοί εκει που φοιτούν;Οι νόμοι-ανομοι που αρκετές φορές ψηφίζόνται ( δείτε Μνημόνια, Τροικα, καταλυση Συνταγματος..) ,είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν..
Ο μηδέν αδικών ουδενός δείται νόμου…Το «νόμιμο» για να είναι Νόμιμο οφείλει να εινια ΔΙΚΑΙΟ,ΗΘΙΚΟ ,ΑΡΕΣΤΟ και ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ..αλλιώς άρεται η «νομιμότητα» του ακόμη και αν έχει γίνει ..με «ψήφισμα» του «κρατους..
Επειδή για να τηρηθει ο νομος απαιτείται το ότι..»Ου γαρ τοις ψηφίσµασιν αλλά τοις ήθεσιν καλώς οικείσθαι τας πόλεις.»

Ευνομία πειθαρχία νόμων σπουδαίων..αλλιώς..Νόμος πονηρός ανομίαν παρεισφέρει…Νόμος εστί θεός, Tούτον αεί πάντοτε τίμα.Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη…Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν.( Τακιτος)

Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις Εξουσίες θα ‘τανε αληθινή σωτηρία.Να θυμαστε πως.. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πως φτιάχνονται δυο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα!
Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Μην ξεχνάτε ότι όλα όσα έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία ήταν σύμφωνα με το νόμο…
Δεν πρέπει να περιμένουμε από τους ανθρώπους να έχουν σεβασμό στο νόμο και στην τάξη, μέχρι να διδάξουμε σεβασμό σ’ αυτούς που έχουμε εμπιστευθεί να εφαρμόσουν το νόμο.
Όταν ο νόμος και η ηθική συγκρούονται μεταξύ τους, ο πολίτης έχει τη σκληρή επιλογή είτε να χάσει το αντίληψή του περί ηθικής είτε να χάσει το σεβασμό του προς τους νόμους.

Με κάθε έννομη Ηθική προς εσάς όλους ,

Κων/νος Μουρούτης

«Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν…»

«Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν…δηλονότι..
Βίος βίου δεόμενος ουκ έστιν βίος.»

Τι είναι τελικά,φίλοι μου καλοί αυτο που φοβομάστε;Γιατί ζουμε υπο καθεστως φόβου και τρόμου;Πως θα ελευθερωθουμε απο τα στεγανά αυτου του δέσμίου;
Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει,επειδή καλύτερα να χαθείς παρά να μισείς και να φοβάσαι!
«Ένιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση μήτε η Αρετή, μήτε η Καλοσύνη μήτε η Νίκη· μα κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος.»Καζαντζακης.
Κάνε λοιπόν ανθρωπε μου πάντα αυτό που φοβάσαι να κάνεις,να θυμασαι οτι, οι άνθρωποι που πρέπει να φοβάσαι δεν είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, αλλά αυτοί που διαφωνούν μαζί σου και φοβούνται να σου το πουν.

Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου και εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές, όπως: ντροπή, ζήλια, θυμός, αναίδεια, αλαζονεία. Κι αυτό που προκαλεί το φόβο είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης…ετσι λοιπόν..Η μεταμέλεια που καποιες φορές φαιενται πως δειχνουμε..δεν είναι τόσο λύπη για το κακό που κάναμε, όσο φόβος για εκείνο που μπορεί να πάθουμε εξαιτίας του.

Ο φόβος του αγνώστου μας αποσπά την προσοχή από το γνωστό,αλλά ..Η μόρφωση βοηθάει κάποιον να πάψει να φοβάται παράξενες καταστάσεις του «αγνωστου»!Αν προχωράς προς την κατεύθυνση όπου ο φόβος σου μεγαλώνει, βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.Ο φόβος πηγάζει από την αβεβαιότητα αυτή ,για το αν πορευεσαι στη ΣΩΣΤΗ πορεια… Όταν είμαστε απολύτως βέβαιοι είτε για την αξία μας σε συνάρτηση με τη πορεία μας,είτε για την αχρηστία μας, είμαστε άτρωτοι στο φόβο.
Δε μπορώ να πως για εσας αλλά εγώ απο τη νεανική μου ηλικία και εως τουδε..πορευομαι ολοταχώς προς την αυτη κατεύθυνση!Για αυτο το λόγο,η δράση γιατρεύει το φόβο. Η αδράνεια δημιουργεί τρόμο.Όταν η σκέψη δεν μπορεί να γιατρέψει το φόβο, η δράση θα το κάνει.

Πες μου φίλε μου λοιπόν τι φοβάσαι και θα σου πω τι σου έχει συμβεί στη ζωή σου..Θα σου δείξω το φόβο σε μια χούφτα χώμα.Η υπ’ αριθμόν ένα φοβία των περισσότερων ανθρώπων είναι να βγάζουν λόγο. Η υπ’ αριθμόν δύο φοβία είναι ο θάνατος. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος άνθρωπος, όταν πάει σε μια κηδεία, θα προτιμούσε να είναι στο φέρετρο παρά να εκφωνήσει τον επικήδειο!!

«Όσοι το χάλκεον χέρι
Βαρύ του φόβου αισθάνονται,Ζυγόν δουλείας ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην Η ελευθερία.»Α.Κάλβος

Με Τολμη άνευ φόβου,

Κων/νος Μουρούτης

«Ηλίθιε νεοέλληνα, ψηφίζεις!»

Έχω κάνει μόνο μια προσευχή στο Θεό: «Θεέ μου, κάνε τους εχθρούς μου γελοίους». Και ο Θεός με εισάκουσε.
Στο κείμενο που ακολουθεί ενας εξαίρετος επιστημων ,καταθέτει τη ψυχή του για ολους αυτους τους «ελληνες» που μονο το ονομα φερουν αλλααρνούνται τη Δυναμη αυτης της υποστάσεως και το ηθος που οφειλει να μας διεπει..Το να παριστάνεις τον σπουδαίο στον εαυτό σου είναι τόσο σημαντικό όσο γελοίο είναι να παριστάνεις τον σπουδαίο στους άλλους.Μεγάλοι στοχαστές μπορούν να είναι μόνο εκείνοι που δεν υποφέρουν από την αίσθηση του γελοίου.
Διαβάστε το με προσοχή & παρρησία και…τα συμπερασματα δικά σας..για να μη ξεχνούμε ..
Κων/νος Μουρούτης

«Οι σκεπτόμενοι πολίτες σε βλέπουν να σέρνεσαι από πολιτικό σε πολιτικό για να σου διορίσει το παιδί. Πάρε το βδελυρό σου σαρκίο από μπροστά μου. Θέλω να πω δυο αυθόρμητα λόγια.
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες της μεταπολίτευσης οι σκεπτόμενοι πολίτες γίνονται μάρτυρες ενός τραγέλαφου στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι πολιτικές επιλογές που διαχειρίζονται την κυβέρνηση έχουν συρρικνωθεί σε απίστευτο βαθμό και ο τρόπος λειτουργίας της δημοκρατίας κάθε άλλο παρά δημοκρατία θυμίζει. Η μορφή του πολιτεύματος είναι ανόητο να ισχυριζόμαστε ότι είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όπως μαθαίνουν τα σχολιαρόπαιδα από τα Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν πρόσωπο σύμβολο ομολογείται από παντού εκ των πραγμάτων ότι είναι οδυνηρό κατάλοιπο αριστοκρατικών καθεστώτων αφού ο χαρακτήρας του είναι καθαρά «συμβολικός». Ο κοινοβουλευτισμός είναι ένα κακόγουστο αστείο καθώς η κομματική πειθαρχία ισοπεδώνει οποιαδήποτε ελευθερία έκφρασης γνώμης, και αυτό γίνεται περισσότερο ανάγλυφο στο πλαίσιο κυβερνήσεων αυτοδυναμίας. Από πότε αλήθεια θεωρούμε ότι η κυβερνητική παράταξη πρέπει να είναι μία και ότι η γραμμή της πρέπει να περάσει πάση θυσία; Το αντίθετο θα ήταν πλήγμα της δημοκρατίας; Πόσα κράτη του ΟΗΕ έχουν κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και πόσα κυβερνήσεις συνεργασίας; Αν το ψάξει κανείς θα διαπιστώσει ότι ανήκουμε σε μια ισχνή μειοψηφία. Και ο όρος δημοκρατία, μόνο κατ’επίφασιν στέκει καθώς ο δήμος δεν κρατεί πλέον. Ο Θουκυδίδης από τον Επιτάφιο του Περικλή μας είχε πει ότι «ονομάζεται Δημοκρατία επειδή η εξουσία δεν βρίσκεται στα χέρια των λίγων, αλλά των πολλών». Είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι οι πολλοί «εκφράζουν την εξουσία τους» με μια ημερήσια διαδικασία κάθε 4 χρόνια. Ο Θουκυδίδης ποτέ δεν φανταζόταν ότι η δημοκρατία θα ταυτιζόταν με τον αντιπροσωπευτισμό και την έμμεση μορφή της.
Πού καταλήγουμε αλήθεια; Με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής καταλήγουμε να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση με το 42-43% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Προβληματίζεται κανείς για το ότι η αποχή μαζί με τα άκυρα κατά κανόνα ξεπερνά το 35% στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις; Ποιος κυβερνά αυτοδύναμα δηλαδή; Εκείνος ο οποίος ψηφίζεται από το 40% του 65%!! Δηλαδή από το 26%!! Με απλά λόγια, μας κυβερνά αυτοδύναμος όποιος κατορθώσει και συγκεντρώσει ψήφους του 1/4 των νεοελλήνων. Και τα υπόλοιπα 3/4; Και το
υπόλοιπο 75%; Μπορεί όποιος δεν ψηφίζει να υπονομεύει τη δημοκρατία αλλά αυτό είναι μόνο δικό του πρόβλημα; Σε μια οργανωμένη κοινωνία όταν κάποιος αδιαφορεί για την διοίκησή της, η κοινωνία δεν πρέπει να προβληματίζεται περί αυτού; Δεν πρέπει να τον λαμβάνει υπόψη; Αν η αποχή φτάσει το 60% θα συνεχίζουμε ατάραχοι να διενεργούμε εκλογές με αυτό το σύστημα σα να μην συμβαίνει τίποτα; Μα εκτός από αυτούς που απέχουν, υπάρχουν και τα υπόλοιπα κόμματα της λεγόμενης «αντιπολίτευσης». Σε ποια κιτάπια το έχετε δει γραμμένο ότι η αντιπολίτευση δεν πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση της χώρας; Σε ποια κιτάπια το έχετε δει γραμμένο ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση «πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της απερίσπαστη»; Τι είναι η πολιτική, εργολαβία; Αν είναι έτσι να καταθέσω κι εγώ την προσφορά μου να γίνει τζερτζελές. Και ας δεχτούμε ότι η μειοψηφία πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Πώς εκλέγεται; Μα φυσικά με διαβατήριο το ρουσφέτι και το μαύρο χρήμα. Όλοι το ξέρουν ότι οι περισσότεροι πολιτικοί εξουσίας στα γραφεία τους έχουν λογισμικό πελατολογίου όπου τακτοποιούν στο δημόσιο τους ψηφοφόρους τους. Σαν ένα μαγαζάκι δηλαδή. Και ομολογείται ανοιχτά, και αποκαλύπτεται συνεχώς, και δημοσιοποιείται καθημερινά. Και κανείς δεν στενάζει! Γιατί; Μα γιατί απλά μας έχει γίνει συνήθεια και ο κακομοίρης ο απαίδευτος ψηφοφόρος έχει διαπαιδαγωγηθεί να θεωρεί την πολιτική ένα παζάρι που θα του κάνει την «καθημερινότητα» ευκολότερη. Και όλοι εκεί στοχεύουν, στην «καθημερινότητα». Λες και κανείς τους δεν ξέρει ιστορία, λες και κανείς τους δεν έχει παραδειγματιστεί από την προτίμηση του λαού στους αντιβενιζελικούς με τα ίδια κίνητρα κατά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922. Λες και κανείς δεν ξέρει ότι άμα ξεπουλάς σε ανίκανους τη δημόσια διοίκηση με αντάλλαγμα μερικά ψίχουλα, η εθνική καταστροφή και η κοινωνική διάλυση είναι προ των πυλών. Τότε υποσχέθηκαν καλύτερη καθημερινότητα, επιστροφή του στρατού από το μέτωπο του Σαγγάριου και τόσα άλλα καλά. Ψηφίστηκαν, αλλά συνέχισαν τον πόλεμο με ανίκανους στρατηγούς και ανίκανη πολιτική ηγεσία. Έχασαν την εύνοια των Ευρωπαίων και ο Κεμάλ με τους νεότουρκους βρήκαν ευκαιρία να καταλύσουν την Ελλάδα. Ναι την Ελλάδα ολόκληρη, γιατί στην Μικρά Ασία αναπτύχθηκε ο Ελληνισμός σε μεγαλύτερο και ποιοτικότερο βαθμό από καταβολής ευρωπαϊκών πληθυσμών. Και αργότερα, όταν ο λαός αποφάσισε ότι θα ήταν βολικότερο να αρχίσει να διορίζεται στο δημόσιο κατά στρατιές ολόκληρες παρά να εργάζεται πραγματικά και ταυτόχρονα να τσιμεντώνει το μεγαθήριο της Αθήνας, δεν τον πολυένοιαξε όταν υπογραφόταν η συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου που αναγνώριζε στην Τουρκία το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά στην Κύπρο μονομερώς για την διατήρηση της τάξεως. Αλήθεια, ποιος το ξέρει αυτό; Ποιος ξέρει ότι η Τουρκία εισέβαλλε στην Κύπρο μέσα σε καθεστώς διεθνούς δικαίου από την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλη; Πού το έχετε ακούσει αυτό να λέγεται, να συζητιέται; ΠΟΥΘΕΝΑ! Για κοιτάξτε το τρίτο άρθρο της συνθήκης, στη δεύτερη παράγραφο: «Εν ώ μέτρω μία κοινή ή συμπεφωνημένη δράσις δεν θα καθίστατο δυνατή, εκάστη των τριών εγγυωμένων Δυνάμεων επιφυλλάσει εις εαυτήν το δικαίωμα όπως ενεργήση προς τον αποκλειστικόν σκοπόν της αποκαταστάσεως της τάξεως των πραγμάτων, της καθιερουμένης δια της παρούσης Συνθήκης.»
(http://www.ekloges.com.cy/nqcontent.cfm?tt=article&a_id=854).
Ακόμα να πειστείτε ότι όταν κοιτάμε το ρουσφέτι, το βόλεμα και την καθημερινότητα, στο τέλος τα χάνουμε όλα; Αργότερα γιατί ο νεοέλληνας ανέχτηκε την ύπαρξη ενός εφήβου για βασιλιά που παρενέβαινε ενεργά στα πολιτικά πράγματα της χώρας; Ποιος γνωρίζει την αιτία της χούντας των Συνταγματαρχών; Ποιος γνωρίζει ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτήθηκε επειδή δεν μπορούσε να διορίσει τους υπουργούς που ήθελε και παρενέβαινε στο έργο του ο έφηβος αμούστακος βασιλιάς; Η συνέπεια αυτού του τραγέλαφου, αυτής της αδιανόητης τρέλλας ήταν η πολιτική αστάθεια και η εύκολη έλευση του επταετούς γύψου. Ακόμα και τότε όμως, πόσοι προτίμησαν να αντισταθούν και πόσοι συνέχισαν απρόσκοπτα να ωφελούνται από το σύστημα;

Αλλά να μου πείτε, μην σκέφτόματε τα παλιά, τι σημασία έχουν, τι μας νοιάζει η πολιτική ιστορία, κοιτάμε μπροστά! Ναι! Τέτοια γελοία και γλοιώδη επιχειρήματα ακούει καθημερινά κάποιος στα μέσα ενημέρωσης από
δημοσιογράφους και κατ’επίφαση πολιτικούς. Μα γιατί; Γιατί απλούστατα αν μάθει ιστορία ο λαός δεν θα κάνει τα ίδια λάθη. Με το να τον κρατάμε αλυσοδεμένο όμως στο ρουσφέτι, τη μίζα, το λάδωμα, τα ναρκωτικά και τα σκυλάδικα έχουμε λύσει το πρόβλημά μας ως ηγέτες. Σαν μερικούς «πολιτικούς» των αφρικανικών κρατών που αποκτούν αμύθητες περιουσίες με αντάλλαγμα στην Δύση να κρατάνε τον λαό τους απαίδευτο και αμόρφωτο. Ποιος θα ήθελε έναν Αιθίοπα να του πάρει τη δουλειά άλλωστε! Ντροπή. Άστον εκεί να χαίρεται με τα μπιχλιμπίδια της Unicef και την καλή θέληση της Βαρδινογιάννη και του Bill Gates. Λες και κανείς δεν ξέρει ότι σε έναν κάτοικο της ερήμου δεν δίνεις παγάκια, αλλά ψυγείο. Και λοιπόν; Ποια είναι η πρόταση; Η πρόταση είναι σαφής: Ακόμα και έτσι, ακόμα και με το άθλιο και ύπουλο αντιπροσωπευτικό έμμεσο σύστημα μπορεί κάτι να γίνει. Θα μπορούσαν οι ικανότεροι από τα κόμματα εξουσίας να αποσπαστούν με σημαία μια αμεσότερη μορφή δημοκρατίας, μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από την πολιτική, την ποινικοποίηση του ρουσφετιού, την απόλυση των άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων, την δημιουργία και υποστήριξη βαριάς βιομηχανίας, το χτίσιμο από την αρχή των μουχλιασμένων και δύσοσμων πανεπιστημίων. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή κατά την οποία το πολιτικό σκηνικό άλλαζε με μια τσουγκράνα στους δρόμους. Υπάρχου αποτελεσματικότεροι τρόποι, αρκεί στα επόμενα χρόνια κάποιοι ικανοί πολιτικοί επιτέλους να τολμήσουν και να κάνουν τα αυτονόητα. Στη νέα αυτή πολιτική σκηνή, όποιος πολιτικός έχει κάνει έστω και ένα ρουσφέτι δεν έχει θέση. Όποιος πολιτικός πάει να εκλεγεί με σημαία την καθημερινότητα, δεν έχει θέση. Όποιος πολιτικός δεν έχει γνωρίσει ο ίδιος την αγορά εργασίας και την δημόσια εκπαίδευση δεν έχει θέση.
Για να διασκεδάσετε, όσοι σκεπτόμενοι άνθρωποι βρίσκεστε απέναντι από τούτες τις αράδες, ανοίχτε τα ψηφοδέλτια και δείτε τι πράγμα παρελαύνει. Οι μισοί είναι δημοσιογράφοι και showmen και οι άλλοι μισοί δικηγόροι. Και όλα αυτά τα θεωρούμε αυτονόητα! Ένας δημοσιογράφους, επειδή εκ της δουλειάς του υποχρεώνεται η μούρη του να φαίνεται στο γυαλί, πρέπει αναγκαστικά να περάσει και από την εκπαίδευση του μουτζαχεντίν κομματόσκυλου. Αυτό έχει πέραση σε έναν απαίδευτο λαό. Ακόμα και μια γαϊδουροκεφαλή να έδειχναν στην τηλεόραση, αν περιελαμβάνετο στα ψηφοδέλτια ενός μεγάλου κόμματος, δεν αμφιβάλλω ότι θα υπήρχαν αρκετοί που να την ψήφιζαν. Σα να διαλέγουμε φανταχτερό μπλουζάκι, σα να παρακολουθούμε οπαδικά έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Η μακροπρόθεσμη προοπτική για να γλιτώσει κανείς από αυτό το απέραντο χάλι είναι η κατάργηση μιας και δια παντός οποιουδήποτε τύπου καπήλευσης της πλειοψηφίας. Αυτό σημαίνει κατάργηση του όρου της αυτοδυναμίας και του κοινοβουλευτισμού. Στην εποχή όπου εκατομμύρια τηλεθεατές ψηφίζουν ποιος θα αποχωρήσει από το Big Brother, δεν είναι διόλου δύσκολο με τη συνδρομή της τεχνολογίας και με διάφορα κίνητρα να εκφράζει ο λαός τη γνώμη του κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα. Και η γνώμη του θα παίζει λειτουργικό ρόλο σε μια αμεσότερη μορφή δημοκρατίας, όπου πολιτική θα σημαίνει το κοινό καλό και όχι η σαπίλα του προσωπικού βολέματος.

Όσοι από εσάς έχετε διέλθει γραφείο βουλευτή για να διοριστείτε, όσοι έχετε ψηφίσει κάποιον πολιτικό με κριτήριο την υπόσχεσή του να αυξήσει τον μισθό του ανειδίκευτου 10 ευρώ πιο πάνω από τον άλλο, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρετε. Όσοι έχετε υπόσχεση από κάποιον υπουργό ότι θα κονομήσετε ένα καλό φιλετάκι γης στην Πεντέλη σαν αντάλλαγμα των εκατοντάδων ψηφοφόρων που συστήσατε, δεν με ενδιαφέρετε. Αν αλλάξετε μυαλά θα το κάνετε για τον εαυτό σας. Τότε μόνο θα απευθυνθώ σε εσάς. Τώρα δεν αξίζει τον κόπο. Όταν το εκπαιδευτικό σύστημα δεν σας έχει διαπεράσει καμία αξία, όταν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αξιοκρατία και ότι πολλές φορές η προσωπική ευημερία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την κοινωνική ευημερία, δεν θα πιάσουν τόπο τα λόγια μου. Θα στηρίζομαι μόνο στο πέρασμα του χρόνου και την ταυτόχρονη απομάκρυνσή σας από τα κοινά λόγω ηλικίας ή έλλειψης ενδιαφέροντος.
Στους νέους ομιλώ, σε εκείνους που σκέπτονται καθαρά. Στους νέους κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξης. Μην ψηφίσετε με βάση τον χαρτοπόλεμο, τους ηλίθιους δημοσιογράφους και τους ανίκανους πολιτικούς ηγέτες οι οποίοι στον ιδιωτικό τομέα το πολύ πολύ να ήτανε παιδιά της σφαλιάρας σε κάποιο μανάβικο. Αρνηθείτε την αυτοδυναμία οποιουδήποτε κόμματος. Στηρίξτε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ή κόμματα μικρότερης ισχύος που έρχονται πιο κοντά στην ιδεολογία της κοινωνικής συνοχής και της προοδευτικής αξιοποίησης μιας χώρας. Δεν θα σας πω εγώ τι. Το ζήτημα είναι να τελειώνουμε μια και καλή από το παραμύθι της αυτοδυναμίας και να δημιουργηθούν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί από ικανά στελέχη αυτή τη φορά. Πολιτικοί σχηματισμοί που θα μιλάνε πολιτικά, έξω από την show biz και την ξετσιπωσιά του ρουσφετιού. Και να είστε σίγουροι, δεν είναι αοριστολογία αυτό. Αν συμβεί, θα το βροντοφωνάξω και θα σας καλέσω σε συμμετοχή. Να δούμε όλοι μαζί μια Ελλάδα που δεν θα νοιάζεται να πάει σκυλάδικο με πιστωτική, αλλά μια Ελλάδα που ενδιαφέρεται για την τεχνογνωσία, την αξιοκρατία και την πολιτική διαπαιδαγώγηση των νέων γενεών. Μέχρι τότε εγώ θα εργάζομαι εδώ, ενόσω οι περισσότεροι νεοέλληνες τρέφονται από τις σάρκες μου και από τις σάρκες όσων εργάζονται, όσων σκέπτονται ελεύθερα. Κάποτε θα σωθεί η τροφή τους, η φύση έχει ασφαλιστικές δικλείδες. Ας διασκεδάζουν με την κατάντια τους όσο είναι καιρός. »
Παναγιώτης Πέρρος ΜΔΕ Ηθικής φιλοσοφίας Παν/μιου Αθηνών
08/2007

«Η καλύτερη υγεία των ανθρώπων δεν σχετίζεται με τα εμβόλια!»

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δηλώνει:
«Η καλύτερη υγεία των ανθρώπων δεν σχετίζεται με τα εμβόλια!»

Σε επίσημη δήλωση τους οι Αμερικανοί Παιδίατροι το 2000
(Pediatrics,Dec.2000-VOl 106,No.6) είχαν καταγράψει πως
η αύξηση του προσδόκιμου ζωης των παιδιων δεν σχετιζεται με την εισοδο των εμβολίων αλλά μάλλον με:
1) Με τη μείωση του γενικής θνησιμότητας κατα 74% και ,
2) την αύξηση με ραγδαίο τρόπο του προσδόκιμου της ζωής κατα 56%.
Στις στατιστικες τους αναλύσεις κατέδειξαν πως τα αίτια της καλύτερης υγειας οφειλόνται στη γενικότερη μειωση της μητρικής και βρεφικής θνητότητας & θνησιμοτητας καθως επισης και στη μετακίνηση απο τις λοιμωδεις νόσους στις εκφυλιστικες & νοσους φθορας.
Στη σελίδα 10 απο 13 στο πόνημα που εχουν εξεδωσει,περιγράφεται πως ο εμβολιασμος δεν ευθύνεται για την εντυπωσιακή μειωση θνητοτητας στο πρώτο μισό του αιώνα.!!
Στα 2 γραφικά που αναρτώνται στη συνέχεια( δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη μελέτη),καταδεικνύεται οτι :
1) Τα πλειστα απο τα εμβολια δεν εχουν ποτέ δοκιμαστει με placebo.
2) Το Σύνδρομο Αιφνιδιου Θανάτου(SIDS) έχει συμβεί αμέσως μετά τη χορήγηση του εμβολίου DTaP(Διφθερίτιδας,Τετάνου & Κοκκύτη-Sanofi pasteur 315,PEDIACEL).

Χωρίς να παίρνουμε θέση…καλο θα είνια καποιος να μελετά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ πρωτου προβει σε στη μία ή άλλη πράξ ή απραξία αναφορικά με το μειζον τούτο θέμα της υγείας των παιδιών μας και της ιδικής μας επίσης.

Με εκτίμηση,

Κων/νος Μουρούτης

«Ανοσοκύτταρα ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ βοηθούν τη καρδιά να χτυπά!»

Στις μέρες που ζούμε, ΟΛΟΙ γινομάστε «ειδικοί» και πιστευμε οτι τα γνωρίζουμε όλα και έχουμε και το θράσος να ασκούμε κατα-κρίση και κατα-δίκη( πριν ακόμη αυτή γίνει ποτέ..), με την υπερφίαλη ευκολία μιας οθονης και ενος υπολογιστού..απο τη καρέκλα..χωρις ιδρώτα..χωρίς αναγκη γαι αληθινή αρωγή στις απαιτησεις της ζωής..έχοντας μένος και μίσος γαι τον ίδιο τον ανθρωπο..μισάνθρωποι,ψυχωσικοί Μακιαββελιστές με προσωπικές και κοινωνικές ανεπάρκειες,υπερπροβεβλημένες και προμετατεθιμένες στον «άλλο απέναντι» και οχι στον δικο τους εαυτο ο οποίος ,ειναι και η πηγη του προβλήματος..

Η δημοσίευση στο περιοδικό Science, αναφέρει πως οι επιστημόνες ανακαλύψαν( δεν υπάρχει κάτι που να έχει ο άνθρωπος «ανακαλύψει» στο φυσικό γίγνεσθαι..απλά το αντιλαμβανεται και συνειδητοποιει..), το ρόλο των μακροφάγων ανοσοκυτταρων στη λειτουργικότητα του καρδιακού παλμού και ηλεκτρικών εξωθήσεων αυτής( καρδιάς).Η μέχρι τωρα «γνωστή» και «αποδεδειγμένη» λειτουργία του ανοσιακού μας συστήματος( δηλ. η Αναγνωριση του εαυτού μας σε σχέση με το ξένο-αυτο το καταστρέφω..το δικό μου το προστατεύω..), έρχεται να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ με πιο υπέροχο τρόπο διότι διαφαινεται το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ το ανοσιακό μας συστήμα ,υποστηρίζει το καρδειαγγειακό με αυτό το θαυμαστό τρόπο και μορφή!Μεγαλείο!

«Είναι γεγονός, ότι, όταν μία είδηση συμπίπτει με τις αντιλήψεις και την κοσμοθεωρία κάποιου ατόμου, τότε δεν χρειάζεται περαιτέρω αποδείξεις
Η σημερινή εποχή, η «εποχή της πληροφορίας» όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, αναφέρεται στη δυνατότητα των ανθρώπων να ανταλλάσσουν και να μεταφέρουν πληροφορίες ελεύθερα, ενώ παράλληλα έχουν άμεση πρόσβαση σε γνώσεις που στο παρελθόν ήταν δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο να εντοπιστούν.

Η εφεύρεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στις αρχές του 21ου αιώνα, φαίνεται να αλλάζει ριζικά το τοπίο της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η «εποχή της πληροφορίας» έχει μετεξελιχθεί σε «εποχή της προσοχής».

Το διαδίκτυο επομένως και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναδειχθεί στα πιο δημοφιλή μέσα για την επικοινωνία, την κοινωνικοποίηση, την αυτοπροβολή και φυσικά… την ενημέρωση δισεκατομμυρίων πολιτών ανά τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τους New York Times, εξαιτίας των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα μέσα, οι χρήστες αναπαράγουν πολύ εύκολα και γρήγορα μία είδηση ή μία πληροφορία ο ένας από τον άλλον, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προσθέτουν ή να αφαιρούν κάτι, με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτό που προκύπτει να είναι κάτι τελείως απρόσμενο και αλλοιωμένο, αντικαθιστώντας μέχρι και το πραγματικό γεγονός.

Με δεδομένο ότι ένας χρήστης (άτομο, υπηρεσία, οργανισμός κτλ) μπορεί να δημιουργήσει πολλές ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι η αναπαραγωγή και η διάδοση πληροφοριών, ειδήσεων και απόψεων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο εντυπωσιακές και προκλητικές είναι, δεν είναι καθόλου δύσκολο μία ψευδής είδηση να τύχει μεγάλης διάδοσης και κυρίως, επειδή, προβάλλεται ως τεκμηριωμένη και όχι ως μυθοπλαστική να γίνει τελικά πιστευτή.

Στην ουσία, όμως, ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα εύπιστοι σε μία ψευδή είδηση ή πληροφορία είναι διαφορετικός.

Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τους New York Times, βρίσκεται πίσω από τα ίδια τα πιστεύω-αντιλήψεις-ιδεολογίες που μπορεί να έχει κάποιος άνθρωπος. Είναι γεγονός, ότι, όταν μία είδηση συμπίπτει με τις αντιλήψεις και την κοσμοθεωρία κάποιου ατόμου, τότε δε χρειάζεται περαιτέρω αποδείξεις. Την πιστεύει.

Στην πραγματικότητα, είναι η επιθυμία του χρήστη να είναι αληθινή η είδηση. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να ερευνήσουν περισσότερο την εγκυρότητά της γιατί πολύ απλά «τους κάνει».

Στην ουσία, τα άτομα επιλέγουν τη δική τους αλήθεια!»( Πρώτο Θέμα)

Θα ήταν δόκιμο λοιπόν για τους «ειδικούς»( που ουτε διαπιστευτήρια ενέχουν μα ούτε και την ισχνή επί-γνώση καποιου επιστημονικού επιπέδου..) να ησυχάζουν,βρισκόμενοι σε διαρκή μαθητεία,χωρις να πανικοβαλουν τον απλό και αδαή κόσμο( ο οποίος έχει προσωπική ευθύνη παρολαυτα..) με λιβελους και ψευτο καταρίψεις για θέματα υγείας που ,ουτε νοιαζονται προσωπικά μα ουτε και ιδέα έχουν..και οχι να επιδεικνύονται ως «αυθεντειες» επι παντός επιστητού και δη της ανοσιολογιας!
Εφοσον υφισταται σήμερα Ανοσο-νευροπλαστικότητα,πολλές μορφές «καθοδήγησης» του ανοσιακού συστηματος μας το οποίο ,ειναι ενα ΣΥΜΠΑΝ μέσα στο σύμπαν,ΙΣΩΣ να μην επιφερουν το αποτελεσμα που προσδοκουμε να εχουν ( βλέπε εμβολιασμός..και οχι μονο).

Αυτούς τους «ειδκούς» ..τους έχουμε πολλάκις και ποικιλοτρόπως προσκαλέσει.. να σταθουν ΑΝΟΙΧΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΑ ενώπιον κοινού, μαζι μας και να τους δειξουμε ολους τους λιβελους,καταφανή ΨΕΜΜΑΤΑ ,ημιθανείς πληροφορίες που διατυμπανίζουν τοσο για εμάς αλλά και γαι όλα όσα προβαλουν ως καταφανή πραγματικότητα…μα ποτέ δεν ήρθαν,έρχονται ή προκειται να έρθουν…Γιατί άραγε;! Γνωρίζουν πως να κινουν τους κρατικούς μηχανισμους ,να υποσκαπτουν ως καλά τρωκτικά, το έδαφος στο οποιο στεκονται εκείνοι που αγωνιζονται με αξιοπρεπεια και ηθος γαι το κοινο καλό..να βαζουν τεραστιους,ηχηρους και πηχαιους τίτλους γεματους με καθε είδος λήθη,ψέμματος και λασπολογειας με απωτερο σκοπό τη διαπομπευση του μηνυτή με προσδοκούμενο στόχο το μήνυμα που απευθυνεται στον κόσμο ,στον απλό και αγωνιζόμενο συνάνθρωπο μας..ετσι ώστε να μενει ποδηγετημένος & παγιδευμενος στον εσωτερικό του, αυτοκαταστροφικό ωχαδερφισμό και ιδιοτελεια..Όμοιος ομοιώ όμως..αεί πελάζει..

Δε πειραζει..μας κανουν καλη διαφημιση και προωθουν χωρις να το νοουν το Εργο που Ο Θεος μας εχει χαρίσει να μοιραστουμε με καθε ψυχη επι της γης..δεν έχουν τη φαεινή ιδέα πως..ακόμη και τα δεσμά μιας φυλακής..δεν μπορουν να ΠΑΨΟΥΝ την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ομορφία αυτής..να «δεσμευσουν -φιμώσουν» την Ομολογία της Αγάπης και της ΚΑλοσύνης..έννοιες που νοητικά στερούνται a priori στη δική τους ζωή..οπότε..
ΤΙ να δωσουν στη Κοινωνία παρεκτός το περίσεμα της ψυχής τους ..και αυτο ειναι όξος,χολή και μένος..Καλως πράττουν …δείχνουν τη καταγωγή τους και προμηνύουν το τελος τους..Υπάρχει οδος που φαινεται ορθη στους οφθαλμους του ανθρωπου μα το τελος αυτης ειναι ο ολεθρος..

Η πανεμορφη αυτη έρευνα λοιόν ,σας δείχνει οτι τόσο το ανοσιακο αλλά και το καρδειαγγειακο σας σ΄συτημα ειναι σε στενοτατη σχεση αλληλεπιδρασης προς ωφελος και προταση ζωης γαι εσας!Μη φοαβστε τιποτε και κανενανς..Εκεινος εχει ΗΔΗ προνοησει τα κρατιστα γαι εσας και εμενα..
Για αυτο το λογο εμεις πρεσβευουμε αυτο που ειναι ΕΝΤΟΣ της καρδιας μας..

Εκ του περισευματος της καρδίας λαλεί λοιπον το στόμα..
Να ειστε ολοι σας καλά..φιλοι & εχθροι..
Εμεις συνεχιζουμε «ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ» ακαθεκτοι ..εως τον Ερχομο του Κυριου..
Με εκτιμηση,

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English