«Όπου ακούς πολλά κεράσια..πάρε και μικρό καλάθι!!»

«Όπου ακούς πολλά κεράσια..πάρε και μικρό καλάθι!!»

Η επιστήμη είναι γεγονός πώς , έχει κάνει άλματα και έχει συνδράμει στην άνοδο και ποιότητα της ζωής μας σε πολλούς τομείς..είμαστε ευγνώμονες για αυτό.
Όταν όμως αναλαμβάνει ρόλους και σκοπούς εκτός «πεδίου» της , τότε μάλλον δημιουργεί τέτοια προβλήματα που ΑΝ οι «ανακαλύψεις» της εφαρμοστούν ..θα επιφέρουν τη χαριστική βολή στην παρουσία της ίδιας της ζωής!

Η μέθοδος CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats-Συσταδώμενες Τακτικές, Ενδιάμεσες ,Μικρές ,Παλινδρομικές Επαναλήψεις),αποτελούν το Προκαρυωτικό,Αμυντικό σύστημα σε βακτήρια και μικρο- οργανισμούς το οποίο παρέχει προστασία από ξένο γενετικό υλικό.
Από το 1987 και μετέπειτα, ερευνητικές ομάδες διαπίστωσαν οτι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το «φυσικό» αμυντικό πρόγραμμα για να διορθώσουν-ανατάξουν τη ζημιά που γίνεται στο γονιδίωμα μας όταν οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης αποτυγχάνουν.
Έτσι, δημιούργησαν μια «χίμαιρα’ την CRISSPR-Cas9 ως Δούρειο Ίππο για να «διορθώνουν» τα λάθη στη γραμματοσειρά του DNA και δη σε ασθένεις όπως αυτή του καρκίνου.
Φάνηκε να «λάμπει» η προοπτική αυτή με αρκετές εταιρίες να επενδύουν τεράστια κεφάλαια (Therapeutics ,Editas Medicine,Intellia Therapeutics) για να λύσουν το αιώνιο πρόβλημα της νόσου και ιδιαίτερα του καρκίνου.Μάλιστα, έβγαλαν τα dobbermann τους στο ευρύ κοινό με ομιλίες και παρουσιάσεις( όπως αυτές στα TEDx) για να «πείσουν» εκείνους που θα πάρουν τις αποφάσεις ότι, αξίζει την εμπιστοσύνη τους ( και φυσικά και τα χρήματα τους!!).
Το σκεπτικό έχει ως εξής: Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να ‘διορθώσουμε» τις ζημιές-λάθη που γίνονται στο DNA μας και έτσι να γλιτώσουμε από τις ασθένειες( με έμφαση αυτή του καρκίνου..).
Επειδή όμως δε μπορούμε να επέμβουμε με τη μέθοδο αυτή σε κάθε ένα από τα 100 τρις κύτταρα μας..η «πρόταση» ήταν και είναι(!) να το κάνουμε στην …αρχή της σύλληψης..όταν υπάρχουν τα πρώτα 8 βλαστοκύτταρα(!) και έτσι , θα μεταφερθεί αυτή η επιγενετική, μηχανική βιοτεχνολογία σε κάθε κύτταρο μας και σε 1-2 γενιές ..θα έχουμε ολάκερο ίσως το ανθρώπινο γένος με αυτή τη μορφή!!!

Δυστυχώς..ότι «λάμπει» δεν είναι ΠΑΝΤΑ χρυσός..»;έτσι η έρευνα έρχεται να αποσαθρώσει μια ακόμη προσπάθεια του ανθρώπου να γίνει Ueberemensch-Superman και να εξακοντίσει τον Δημιουργό του για να γίνει αυτός μια άσχημη και φτηνή καρικατούρα Του..
Αν και θα συνεχίσουν κάποιοι «επιστήμονες» μαζί με τους πολιτικούς τους ταγούς να εγκωμιάζουν αυτή τη μαστρωπεία στην υγεία…ΗΔΗ έρχεται η έγκριτη επιστήμη να χτυπήσει το κώδωνα του κινδύνου ότι αυτή η ίδια τεχνική-μέθοδος θα επιφέρει περισσότερο καρκίνο!!

Πρίνν ακόμη φτάσει σε σας και σε μένα,σας το γνωστοποιούμε για να έχουν αφενός ,»γνώση οι φύλακες» και αφετέρου να ΕΡΕΥΝΕΙΤΕ εσείς οι ίδιοι τόσο την επιστημοσύνη τους μα πιότερο ,τα ΚΙΝΗΤΡΑ αυτών που σχίζουν ιμάτια ( και άλλα πολλά..) για την «αλήθεια» και για την απομάκρυνση των υποτιθέμενων»ψευδών-hoax» ειδήσεων..

Εμείς ,ήμασταν στις επάλξεις και θα συνεχίσουμε ΧΩΡΙΣ φόβο αλλά με περίσσειο ΠΑΘΟΣ ταμμένοι στο να μεταλαμπαδεύουμε την Ομορφιά της Αλήθειας σε σάς γιατί..Εσείς είστε η ζωή και η τιμή μας!!

Με ανεκτίμητη αγάπη προς εσάς,

Κων/νος Μουρούτης

ΠΗΓΕΣ:
1-https://www.statnews.com/…/crispr-potential-dna-damage-und…/
2-https://www.newscientist.com/…/2174149-crispr-gene-editin…/…
3-https://www.sciencealert.com/crispr-editing-causes-frequent…

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English