«Πιθανές βλάβες της χλωροκίνης, της υδροξυχλωροκίνης και της αζιθρομυκίνης για τη θεραπεία του COVID-19»

«Πιθανές βλάβες της χλωροκίνης, της υδροξυχλωροκίνης και της αζιθρομυκίνης για τη θεραπεία του COVID-19»

Μελέτη προειδοποιεί για τις δυνητικά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες της συνταγογράφησης υδροξυχλωροκίνης και αζιθρομυκίνης για τη θεραπεία του COVID- 19. Μερικές από τις πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν καρδιακές αρρυθμίες, υπογλυκαιμία, και νευροψυχιατρικές επιδράσεις.

«Οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν διάφορες σπάνιες αλλά ενδεχομένως απειλητικές για τη ζωή δυσμενείς επιπτώσεις της χλωροκίνης και της υδροξυχλωροκίνης», λέει ο Δρ David Juurlink, από το Τμήμα Κλινικής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας, στό Sunnybrook Health Sciences Centre, και ανώτερος επιστήμονας στο ICES.

Η επανεξέταση παρέχει μια επισκόπηση των πιθανών βλαβών που συνδέονται με αυτά τα φάρμακα, καθώς και τη διαχείρισή τους με βάση τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία.
Οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:
Καρδιακές αρρυθμίες,Υπογλυκαιμία,Νευροψυχιατρικές επιδράσεις, όπως διέγερση, σύγχυση, ψευδαισθήσεις και παράνοια!
Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα
Μεταβολική μεταβλητότητα (μερικοί άνθρωποι μεταβολίζουν χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη κακώς και ένα μικρό ποσοστό τους μεταβολίζει γρήγορα, η οποία επηρεάζει την ανταπόκριση στη θεραπεία)
Υπερδοσολογία (χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη είναι ιδιαίτερα τοξικά σε υπερδοσολογία και μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, κώμα και καρδιακή ανακοπή)
Ελλείψεις φαρμάκων (ασθενείς με αυτοάνοσες διαταραχές όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκος και άλλες χρόνιες ασθένειες, οι οποίοι λαμβάνουν υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων θα μπορούσαν να έχουν προβλήματα πρόσβασης σε αυτό το φάρμακο).

Δόκιμο θα ήταν οι «ειδικοί» να μελετούν και χωρίς την υπαγόρευση εντολών απο σκοτεινά κέντρα εξουσίας της παρα-υγείας..να γίνουν πραγματικά ταπεινοί και να μαθητεύσουν εκ νέου!

«Ωφελείειν μάλλον πρά βλάπτειν»…κ.κ ιατροί και επιστήμονες…

Με εκτίμηση,

Δρυόκοπος ό Άρειος

Source:
Canadian Medical Association Journal
1-https://neurosciencenews.com/coronavirus-chloroquine-16116/…
2-https://www.sciencenews.org/…/coronavirus-evidence-hydroxyc…

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English