«Περί Δικαίου τε και αδικίας»..

«Περί Δικαίου τε και αδικίας»..

«Δίκαια δράσας, συμμάχους έξεις θεούς.»

Fiat iustitia, et pereat mundus…μτφρ: ας επικρατήσει η δικαιοσύνη, κι ας χαθεί ο κόσμος..

Και αληθινά ο κόσμος ..»χάνεται»..απο τι άραγε;»Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ου μόνον ο ποιών τι.» η χείρίστη των αμαρτιών είναι οχι να πράττεις το «λαθος» αλλά να ΜΗ κάνεις αυτο που γνωρίζεις «ανθρωπάκο» ποιο είναι το ενάρετο και ηθικο,δικαιο,και νόμιμο συνάμα..
Ο αγαπών την αδικίαν μισεί την εαυτού ψυχήν…μας λεγεται στο παλιό ,καλό Βιβλίο..γι αυτο ..Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην, ότι αυτοί χορτασθήσονται…
Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του…και πόσο μα πόσο συμφεροντόλογοι είμαστε !Αν και ..Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη,σήμερα αυτο εχει εξανεμιστεί.Στη μεταμοντέρνα εποχή μας ,όλοι ποθούμε το «δίκαιο» εξαρτώμενο απο την ερμηνεία που εμείς δίδουμε στον όρο τουτο..
Δίκαιο είναι για τους μετανάστες και πρόσφυγες να εκζητούν..δίκαιο και για τους αυτοχθονες να βλέπουν τη κατάφορη αδίκία..Iniuria non excusat iniuriam…
Δίκαιο είναι για το πλούσιο να συνθλίβει το πτωχό μα άλλο τόσο δίκαιο γίνεται για το πτωχό να ξεφορτωθεί το αφεντικό του ..»Όστις καταθλίβει τον πτωχόν διά να αυξήση τα πλούτη αυτού, και όστις δίδει εις τον πλούσιον, θέλει ελθεί βεβαίως εις ένδειαν.»
Δίκαιο είναι για συστηματικό κράτος να φορολογεί με «νόμους-‘ανομους»και να ζητεί συνεχώς απο το πολίτη «γη & ύδωρ» εως τελευταίας ρανίδος αίματος..δίκαιο είναι για τον απλό άνθρωπο να διαφεύγει απο τη μένεγγη που του θέτουν στο λαιμό..Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη.Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;Κάθε κέρδος του ενός προς τον άλλον…είναι μια αδικία σε κάποιον.Δικαιοσύνη χωρίς εξουσία είναι ανίσχυρη. Εξουσία χωρίς δικαιοσύνη είναι τυραννία…και οπως ο Ρηγας είχε δηλώσει:
«Όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης.»
Δίκαιο είναι για τους ομοφυλόφιλους να «απαιτούν» τα δικαιωμάτα απο την άνιση και χαμερπή τους κακομεταχείριση,ρατσισμό και μοχθηρία που ,υπέστησαν σε ολους τους καιρους απο εκεινους που έδειχναν προσωπο και δη εκεινου του «θεου» τους ..με μορφη ευλαβειας αλλα χωρις δυναμη εντος τους..Δίκαιο είναι και για τους νοημονες και πιστευοντες στην Απολυτη ,Αντικειμενική Αλήθεια που έδράζει απο την έγκριτη επιστημονική κατάδειξη αλλά πιοτερο απο τη Βαση του Λογου Του οτι,η νομικοί ‘θεσμοι» ,βιοηθικά μοντέλα και υποκειμενικές εκφάνσεις δεν μπορουν ουτε πρέπει να αντικαταστησουν ποτέ το μοιρογνωμόνιο της αδιαφιλονίκητης απόδειξης, για παρουσια 2 και μόνο δύο φύλογενετικών προβολών και οχι πιοτερων ..ακόμη και όταν το «τρίτο -ουδέτερο-μη ανιχνέυσιμο » φύλλο προσπαθεί να έρθει στην επιφανεια του κόσμου σερνόμενο απο τα βαθη της κολάσης..
Δίκαιο θεωρεί ο εγκληματίας να εξολοθρευσει τους παντες απο το δωματιο ενος ξενοδοχειου..Δίκαιο βλεπει και «ανθρωπακος» της διπλανης πόρτας να τον στειλει στο διαβολο αυτον και..οποιον κρατά τη δική του ζωη στα χέρια του..
Δίκαιο έχει ο καθε οργανισμος υγειας να παλευει στον μαζικό εμβολιασμό των ανθρωπων προς αποφυγή μεταδοτικών νοσηματων..μα άλλο τόσο Δίκαιο κατέχει οποιος κανοντας έρευνα διαπιστωσει οτι το matrix που πανε να στησουν δεν εχει πόδια και θεμέλια..

Πόσα δικαιολογημένα αδικείται το Δίκαιο;!!!

Το να περιμένεις λοιπόν ανθρωπάκο να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος!!
Το Σωστό λοιπόν είναι σωστό, ακόμα κι αν όλοι είναι εναντίον του, και το Άδικο είναι άδικο, ακόμα κι αν όλοι είναι υπέρ του..

Όταν όμως η αδικία γίνεται νόμος, τότε η Αντίσταση γίνεται καθήκον!Καθηκον που οι πιοτεροι ούτε μπορούν γιατί δε θέλουν να επιτελεσουν εξαιτιας της δειλίας και υψοφοβίας τους..δε ποθουν να γινουν αετοί..μενουν εκει..στο σκοτος των σκουληκιών..
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία…»

Ακου λοιπόν..και ακου καλά…

Θα σου πω ένα μυστικό φίλε μου. Μην περιμένεις την Ημέρα της Κρίσης. Έρχεται κάθε μέρα…εκεί που δε το περιμενεις..εκεί ..που τρεχεις για να ξεφυγεις απο την ευθυνη σου..εκει που ξημεροβραδιαζεις στη δουλεια σου γιατι δεν εχεις καμμία δουλεια πουθενα αλλού..Εκει.στις συνταγες και γαστριμαργιες σου για να βαλεις προβατα στο μαντρι..και οχι να αποκαλυψεις τη δικη σου ομορφιά..ομορφια που στερεισαι εντελως..και με ομορφα εδεσματα ελκυεις εκεινους που κανουν το στομαχι «θεο» τους..ετσι κανεις γινομενη και τους αλλους ειδωλολατρες σαν εσενα..
Δεν είναι δυνατό να είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους…
Δε γινεται οταν «χριστιανοί» που συγκαταλεγονται στο «πιστο-υπόλοιπο»
(αληθεια ποση έπαρση και αλαζονεια μαζεμενη.),δεν στεκονται αντίπερα στα υποχειρια της δικης τους θρησκευτικής εξουσιας και να τους φανερωσουν τις ανομιες τους στην καταφορη Αδικια που πραττουν σε οσους τουλαχιστον ..εχουν Θαρρος και οχι θρασσος να λαλησουν την Αληθεια με Αγαπη ..μη λογιζομενοι το κοστος ..οποιο και να είναι αυτο..
«Mε δίκασαν ερήμην και με καταδίκασαν εις θάνατον ερήμην. Tους είπα ότι μπορούν να με εκτελέσουν ερήμην…αλλά..Μάλλον εσείς φοβάστε περισσότερο να καταδικάσετε ενωπιον μου απ’ ό,τι φοβάμαι εγώ να καταδικαστώ.»

«Δεν ελπίζω τίποτα…( απο όσα εσεις ελπίζετε )… Δεν φοβάμαι τίποτα…( απο κείνα που ολοι σας φοβαστε να ξεστομισετε και να ζησετε..).. Είμαι λέφτερος…

Σωτηρία πραγματική θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους «σωτήρες»· αυτή ‘ναι η Ανώτατη Λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;

Με σεβασμό ,

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English