«Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον…Κυάμων απέχεσθαι.»

«Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον…Κυάμων απέχεσθαι.»

«Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν…»
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.Μα πως φτάσαμε εδώ;!

«Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου..» έγραφε ο Παπαδιαμάντης!
Αν θέλετε την ψήφο των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα…όμως..Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
Σήμερα υπάρχουν ανθρωπάρια που ασχολούνται με τα κόμματα και τη πολιτική .Γιατί;Τι είναι ενα κόμμα
» Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.»Ε.Ροίδης

Μη ξεχνάτε οτι..Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική.
Το πολιτικό μας σύστημα όμως θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.Η τραγωδία της εποχής μας είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους.
Όταν λοιπόν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δεν σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών!!
Λένε μερικοί ότι η Πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχω διαπιστώσει ότι έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο και. μπορεί να είμαι χαζός, σύμφωνοι, αλλά με πιάνει τρόμος όταν βλέπω πώς έχουν καταντήσει τον κόσμο όλοι αυτοί οι έξυπνοι διότι..Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους!!

Όποιος μιλάει «εξ ονόματος άλλων»( και δη στο όνομα του λαού) είναι πάντα απατεώνας επειδή,ένας άχρηστος άνθρωπος είναι ντροπή, δύο είναι δικηγορική εταιρεία και τρεις ή παραπάνω είναι ένα Κοινοβούλιο.Ο λαός τούτος όμως τι πράττει;!Ο λαός δεν θέλει τις μεγάλες ιδέες, προτιμά τις φτηνές αλήθειες.
Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις στην πολιτική, είναι να βρεις ένα πλήθος που πηγαίνει κάπου και να μπεις μπροστά του…Που πάει αυτό το πλήθος;
Κάθε φορά που εγώ ακούω έναν πολιτικό λόγο ή διαβάζω αυτούς που μάς διοικούν, εδώ και χρόνια αισθάνομαι τρόμο, γιατί δεν ακούω τίποτα που να ηχεί ανθρώπινα. Πάντα οι ίδιες λέξεις που λένε τα ίδια ψέματα.Το όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών.

Στο λεξικό των πολιτικών η λέξη «θυσία» σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους στην κυβέρνηση, έτσι ώστε οι πολιτικοί δεν θα χρειαστεί να θυσιάσουν την ευχαρίστηση να το ξοδεύουν…Η πολιτική δεν είναι τίποτε λιγότερο ή περισσότερο απο την διασκέδαση ασήμαντων ανθρώπων που, όταν πετυχαίνουν, γίνονται σπουδαίοι στα μάτια ακόμα πιο ασήμαντων ανθρώπων.

Το θλιβερό και ανίερο καθήκον της πολιτικής είναι να επιβάλει τη δικαιοσύνη σε έναν αμαρτωλό κόσμο.Είναι άσκοπο φίλε μου λοιπόν για το πρόβατο να περνάει αποφάσεις υπέρ της χορτοφαγίας, όσο ο λύκος εξακολουθεί να έχει διαφορετική γνώμη.Σωστά;!
Ένα βασικό προσόν για τους πολιτικούς είναι να βρίσκουν νέα ονόματα για θεσμούς που με τα παλιά τους ονόματα έχουν γίνει μισητοί στην κοινή γνώμη.Από την εποχή των Δωριέων έως σήμερα, όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις παραλαμβάνουν καμένη γη…θα ανθίσει ποτέ αυτή η γη;! Εμείς έχουμε και θέλουμε άραγε να σπείρουμε το Καλό Σπόρο της Αλήθειας και Ελευθερίας;!

Έχω αναρωτηθεί μερικές φορές πώς θα έμοιαζαν οι Δέκα Εντολές, αν θα χρειαζόταν να τις περάσουμε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο..επειδή πιστεύω πως..Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι υπήρχαν κανίβαλοι στην περιφέρειά του, θα τους υποσχόταν ιεραπόστολους για δείπνο!!

Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνομες…
..»Ή τέλος, δυνατόν και στα πολιτικά
να επέστρεφεν αξιεπαίνως ενθυμούμενος
τες οικογενειακές του παραδόσεις,
το χρέος προς την πατρίδα, κι άλλα ηχηρά παρόμοια.»

Προς εσάς όλους τους πολιτικάντηδες του παρελθόντος,παρόντος και μέλλοντος «καιρού» σας( διότι ο χρόνος τελευτά..)..ακούστε μας..ακούστε καλά..

Φωνή λαού, οργή Θεού…

Με Πολιτειακή ευσυνειδησία,

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English