«Η Ψυχολογία δεν ΑΛΛΑΖΕΙ την Οντολογία!»

«Η Ψυχολογία δεν ΑΛΛΑΖΕΙ την Οντολογία!»

«Η Ψυχολογία δεν ΑΛΛΑΖΕΙ την Οντολογία!»

Η Ελληνική Παιδοψυχιατρική Εταιρεία δηλώνει προς τους αρμοδιούς πολiτικούς και οχι μόνο:

Όχι στην αλλαγή φύλου από τα 15!
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο αλλαγής φύλου από τα 15 έτη εκφράζει με επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος.
«Η δυνατότητα αλλαγής φύλου στην εφηβική ηλικία θα επιβαρύνει την ψυχική κατάσταση όσων αναζητούν και διαμορφώνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα σ’ αυτή την περίοδο της ζωής τους.
Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεση μας για την επέκταση δυνατότητας αλλαγής φύλλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση» σημειώνει μεταξύ άλλων η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία.

Υπάρχουν οχι μόνο αυτοί..οι Αμερικανοί παιδίατροι
-The American College of Pediatricians-
πάνε ενα βήμα περαιτέρω και δηλώνουν πως οι «διαταραχές ταυτοτητας φύλου ή δυσφορία ταυτοποίησης» δε μπορούν με τίποτε να καθορίσουν τον καθορισμό της προσωπικότητας ενος ατόμου και δη ενος εφήβου!

(The American College of Pediatricians urges educators and legislators to reject all policies that condition children to accept as normal a life of chemical and surgical impersonation of the opposite sex. Facts — not ideology — determine reality.
human sexuality is an objective, biological, binary trait, XY and XX are genetic marks of health, not genetic markers of disorders»).
Οι ειδικοί μιλούν και μάλλον ισως να γνωριζουν καλυτερα απο ολους εμας που άνευ περγαμηνών και τίτλων » εκφράζουμε υποκειμενικές αντιληψεις που μπορεί να οδηγούν το κόσμο στο «βόρβορο»!

Τέλος, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αφενός εκείνους ( τους λίγους) που μπορει να έχουν,νιώθουν ή λόγω έλλειψης αγάπης, πιστευουν οτι βρίσκονται σε ενα άλλο «σωμα» και , να δείξουνε το Μεγαλειο της Αληθινής Αγαπης όπως αυτή εκδηλώνεται στη δική μας ζωή!
Αφετέρου, οφειλουμε να δούμε οτο ΑΝ..ο ανωρπος είναι το Δημιουργήμα ενος Σχεδιαστή ,τοτε η Πλαση έκανε μονο ανδρα και γυναικα..η γενετική και επιγενετική επιστημη το καθιερωνει τουτο και ασχετά με το αν υφιστανται «μεταλλαξεις» αυτές μπορουν να αντιστραφούν..
Ο Δημιουργος επλασε τελειως διαφορετικους τον ανδρα απο τη γυναίκα..σε χρωμοσοματικό, φυσιολογικό,λειτουργικό ,αναπαραγωγικό σύστημα,στην μυοσκελετική και δομική υπόσταση τους είναι διαφοροποιημένα.Οπότε, δεν γίνεται ενας εκ φυσεως ανδρας ή γυναικα να «αλλάξει» δομη και υπόσταση σε απολυτη ΑΡΜΟΝΙΑ με τη Φύση!
Η «ψυχολογία δεν αλλάζει πώποτε την Οντολογία..

Η Οδός για Ελευθερία και Χαρά..μπορούν ΟΛΟΙ να εισελθουν σε αυτη την οδο οταν ΕΚΖΗΤΟΥΝ την Αγάπη με Αλήθεια ή αλλιώς..η Αλήθεια της Αγάπης Ελευθερωνει απο τα δεσμα πασης φυσεως,..σωστά;!
Οι επιθυμίες,ορέξεις, αντιληψεις ,ιδέες και υποκειμενικές εκφάνσεις δεν μπορουν να τεθουν ως πυξίδα αναζητησης και αποφασης της Αληθειας..Οφειλουμε να αναζητησουμε την Αλήθεια σε Νομοτελειακές, Οικουμενικές,Παναθρωπινες Αρχες και Αξίες που, χωρις τον εκφυλισμό & εκμαυλισμό της φυσεως μας,να διεπονται απο το μεγαλειο τηης Αρετής και Ανωτερότητας..

«Παιδός δ’ ευμόρφου φρουρείν νεοτήσιον ώρην· πολλοί γαρ λυσσώσι προς άρσενα μείξιν έρωτος…»Ήθελα να δώσω φως και συγκίνηση σε όσους είναι σαν και εμένα καμωμένοι…»
Κωνσταντίνος Καβάφης,

Ευχομαστε τα κράτιστα..

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English