«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς.»

«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς.»

Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα αλλά και την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.Ούτε φυσικά ένα λάθος δεν γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε η αλήθεια γίνεται λάθος επειδή δεν τη βλέπει κανείς.

Τελείωσαν τα «χριστούγεννα»,εισήλθαμε στο «νέο» έτος,κεχορτασμένοι εώς αηδίας απο τη πλησμονή γευσιγνωσίών πάσης φύσεως και παρα-φύσεως,κορεσμός επήλθε απο τις οινοκατανύξεις,σβήσαν τα φώτα,σίγησε η μουσική, έφυγε ο «αη-βασιλης» και βιώσαμε την ηδονή της προσωπικής,ατελέσφορης ανηδονίας μας..και τώρα,τι μέλλειν γενέσθαι ;!

Οι μάζες φίλε μου όμως δεν διψούν για αλήθεια. Όποιος μπορεί να τις προμηθεύσει με ψευδαισθήσεις γίνεται εύκολα ο κυρίαρχός τους. Όποιος προσπαθήσει να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις τους γίνεται εύκολα θύμα τους.
Και ενω γνωρίζουμε το ψέμμα ,πόσο έντεχνα; κάθε χρόνο το επαναλαμβάνουμε στην «εορταστική» αυτή περίοδο,με περίσσεια υποκρισία ,»ευχόμαστε» δίχως να προσευχόμαστε τα καλύτερα στους χειρότερους,ο ψεύτικος πόθος του αλτρουσιμού μας μαστιγώνει έτσι ώστε τρώγοντας τα σωθικά μας, να συγκινούμαστε ταυτόχρονα με τις δωρεές που τόσο «απλόχερα» προσφέρουμε…ως ελάχιστο δείγμα του αλαζονικού μας οίκτου και ελέους προς τους αναξιοπαθούντας γύρω μας..

Το ψέμα μπορεί να έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή και επειδή είναι τόσο σπάνια,είναι υπέροχο να τη λες και να τη ζείς!Τα ψέματα αυτά που ζεί η μάζα κάθε χρόνο με τόση ειλικρίνεια( έρχονται άλλοι εορτασμοί συντομα!), είναι η θρησκεία των σκλάβων και των αφεντικών.
Η αλήθεια όμως είναι ο σωτήρας του ελεύθερου ανθρώπου.

Η αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.Ο Χριστός είναι Ζωντανός και Ανεστημένος..ο «αη -βασίλης»,τα «δεντρα»,»στολίδια» και κάθε λογής αποκοτιές έχουν επινοηθεί..Η τελική εκλογή είναι προσωπική για τον καθένα.
Ο κόσμος είναι πολύ επικίνδυνος για οτιδήποτε άλλο εκτός από την αλήθεια Του και πολύ μικρός για οτιδήποτε άλλο εκτός από την αγάπη Του.

Μπορέι κάθε χρόνο να αγωνιζόμαστε να «φέρνουμε» τον «αη-βασίλη» στα σπίτια μας αναριχόμενο,τη ψευδεπιπλάστη «χαρά» και «πνεύμα» των χριστουγέννων στο πρόσωπο μας αλλά αν…
..ΑΝ δεν έρθει ο Χριστός να κατοικήσει μέσα μας,να μετουσιώσει τη ζωή μας ολάκερη,να μας γυμνώσει απο τα είδωλα, να αφαιρέσει διαπαντός τα βδελυγματα που τόσο περίτεχνα κρύβουμε,να μας γεμίσει με την αγιότητα της δικής Του ύπαρξης,να πεθάνει το «εγώ» στο Σταυρό μαζί Του για να αναστηθεί Εκείνος ,η Ελπίδα της Δόξας..ματαιοπονούμε μοχθώντας με τις καλές, αλλά άχρηστες μας πράξεις..

Ο Κύριος έρχεται..και μόνο ένα ερώτημα μένει αναπάντητο:
Είσαι έτοιμος σήμερα να τον υποδεχτείς;!
«Ο εωρακώς μεμαρτύρηκεν και αληθινή αυτού εστίν η μαρτυρία.»

με σεβασμό,

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English