«Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν…»

«Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν…»

«Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν…δηλονότι..
Βίος βίου δεόμενος ουκ έστιν βίος.»

Τι είναι τελικά,φίλοι μου καλοί αυτο που φοβομάστε;Γιατί ζουμε υπο καθεστως φόβου και τρόμου;Πως θα ελευθερωθουμε απο τα στεγανά αυτου του δέσμίου;
Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει,επειδή καλύτερα να χαθείς παρά να μισείς και να φοβάσαι!
«Ένιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση μήτε η Αρετή, μήτε η Καλοσύνη μήτε η Νίκη· μα κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος.»Καζαντζακης.
Κάνε λοιπόν ανθρωπε μου πάντα αυτό που φοβάσαι να κάνεις,να θυμασαι οτι, οι άνθρωποι που πρέπει να φοβάσαι δεν είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, αλλά αυτοί που διαφωνούν μαζί σου και φοβούνται να σου το πουν.

Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου και εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές, όπως: ντροπή, ζήλια, θυμός, αναίδεια, αλαζονεία. Κι αυτό που προκαλεί το φόβο είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης…ετσι λοιπόν..Η μεταμέλεια που καποιες φορές φαιενται πως δειχνουμε..δεν είναι τόσο λύπη για το κακό που κάναμε, όσο φόβος για εκείνο που μπορεί να πάθουμε εξαιτίας του.

Ο φόβος του αγνώστου μας αποσπά την προσοχή από το γνωστό,αλλά ..Η μόρφωση βοηθάει κάποιον να πάψει να φοβάται παράξενες καταστάσεις του «αγνωστου»!Αν προχωράς προς την κατεύθυνση όπου ο φόβος σου μεγαλώνει, βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.Ο φόβος πηγάζει από την αβεβαιότητα αυτή ,για το αν πορευεσαι στη ΣΩΣΤΗ πορεια… Όταν είμαστε απολύτως βέβαιοι είτε για την αξία μας σε συνάρτηση με τη πορεία μας,είτε για την αχρηστία μας, είμαστε άτρωτοι στο φόβο.
Δε μπορώ να πως για εσας αλλά εγώ απο τη νεανική μου ηλικία και εως τουδε..πορευομαι ολοταχώς προς την αυτη κατεύθυνση!Για αυτο το λόγο,η δράση γιατρεύει το φόβο. Η αδράνεια δημιουργεί τρόμο.Όταν η σκέψη δεν μπορεί να γιατρέψει το φόβο, η δράση θα το κάνει.

Πες μου φίλε μου λοιπόν τι φοβάσαι και θα σου πω τι σου έχει συμβεί στη ζωή σου..Θα σου δείξω το φόβο σε μια χούφτα χώμα.Η υπ’ αριθμόν ένα φοβία των περισσότερων ανθρώπων είναι να βγάζουν λόγο. Η υπ’ αριθμόν δύο φοβία είναι ο θάνατος. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος άνθρωπος, όταν πάει σε μια κηδεία, θα προτιμούσε να είναι στο φέρετρο παρά να εκφωνήσει τον επικήδειο!!

«Όσοι το χάλκεον χέρι
Βαρύ του φόβου αισθάνονται,Ζυγόν δουλείας ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην Η ελευθερία.»Α.Κάλβος

Με Τολμη άνευ φόβου,

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English