«Απάτη στην ιατρική & υγεία: Σίγουρα όχι!!»

«Απάτη στην ιατρική & υγεία: Σίγουρα όχι!!»

The New York Times and ProPublica.

Το πρόβλημα με τα ψέματα και την εξαπάτηση είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια σαφή αντίληψη της αλήθειας την οποία ο ψεύτης και απατεώνας επιθυμεί να κρύψει.
Ένας απο τους πιο γνωστούς, επιτυχημένους και καταξιωμένους ιατρούς & επιστήμονες,παραιτήθηκε απο την υψηλόβαθμη θέση του( επικεφαλής αρχίατρος) στο πιο γνωστό ίσως ογκολογικό κέντρο του κόσμου το Memorial Sloan Kettering Cancer Centerστις Η.Π.Α.

Ο Dr. José Baselga επέδειξε «αδυναμία» στην αυταπόδεικτη κατάδειξη για σχέσεις του με φαρμακοβιομηχανίες,συστήματα υγείας και παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού κατά 60% απο τα 180 δημοσιευμένα του άρθρα σε περιοδικά όπως η Lancet & NEJM. Οι αριθμοί αυτοί υπεραύξαναν κάθε χρόνο συσσωρευτικά απο το 2013 εως τούδε ως συν-μελετητής ερευνών ,στο ποσοστό της τάξεως του 87%!!

Ο εν λόγω ιατρός είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε συλλόγους όπως η American Society of Clinical Oncology και η American Association for Cancer Research, της οποίας απο το 2015-2016 ήταν και πρόεδρος ,παραβιάζοντας κατάφωρα κανόνες αναφορικά με το ζήτημα των «αντικρουώμενων συμφερόντων».

Ο καταξιώμενος αυτός επιστήμονας είχε παίξει μείζονα ρόλο στη δημιουργία και προώθηση του Herceptin, γνωστότατου χημειοθεραπευτικού απο την Genentech, μια θυγατρική εταιρία της Roche.Ήταν μέλος στα διοικητικά συμβούλια 4 φαρμακευτικών εταιριών εκτός αυτών της Bristol-Myers Squibb και ως διευθυντής της Varian Medical Systems, η οποία πουλά(!) ακτινολογικό εξοπλισμό στο εν λόγω νοσοκομείο όπου και εργαζόταν!

Από το 2013 εώς το 2017 έλαβε ΕΠΙΣΗΜΑ( Open Payments database) περισσότερα απο $3.5 εκκατομύρια δολάρια χωρίς σε αυτά να εγκολπώνονται τα χρήματα που ελάμβανε απο εταιρίες των οποίων τα προιόντα δεν πήραν έγκριση απο το FDA! Για παράδειγμα η Infinity Pharmaceuticals τον πλήρωσε 250.000 δολάρια μετρητά για να είναι μέλος του Συμβουλίου της απο το 2015 έως το 2017.Ο ετήσιος μισθός του στο νοσοκομείο που «εργαζόταν» έφτασε μόνο το 2016 $1.5 εκ. δολάρια!

Τίποτε δεν είναι πιο απατηλό από ένα προφανές στοιχείο και αυτός που έχει εξαπατηθεί δύο φορές από τον ίδιο άνθρωπο, είναι συνεργός στην απάτη…
Που είναι η άδολη επιστήμη, η ορθή μελέτη η ηθική ιατρική πράξη;!Που βρίσκεται το βάθος της επαίσχυντης εκμετάλλευσης και χειραγώγησης της επιστημοσύνης σε βάρος της υγείας και οικονομικής ελευθερίας του πάσχοντος;!
Που είναι αυτά τα «καλόπαιδα» του διαδικτύου και οι πρωτεργάτες της υγείας να τα καταγγείλουν ονομαστικά,να αποκαλύψουν τις απάτες των «δια-δικτύων» και να σταθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης υπερασπίζοντας με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τίμημα και να χρειαστεί, την Αλήθεια ,την Υγεία και την Ανθρωπιά;!
Που βρίσκεται ο Όρκος του Ιπποκράτη «ωφελείειν μάλλον παρά βλάπτειν»;!

Ο μεγάλος τούτος επιστήμονας απλά δήλωσε «παραίτηση» απο την αξιότιμη θέση του και η υπόθεση ..»έληξε»..
Κάποιοι θα πρέπει να ανα-θεωρήσουν την αντίληψη τους για την έννοια και υπόσταση της «Απάτης» και «Τσαρλατανισμού» και να την αποδόσουν σε εκείνους που τις αξίζουν..
Κάθε εποχή έχει τη δική της τρέλα. Κάποια απάτη, κάποια επιδίωξη ή κάποια φαντασίωση μέσα στην οποία βυθίζεται παρακινημένη από τον πόθο του κέρδους, από την ανάγκη για περιπέτεια ή από τη δύναμη της μίμησης.
Είναι πιο εύκολο να εξαπατήσεις τους ανθρώπους παρά να τους πείσεις ότι έχουν εξαπατηθεί.
Τα λοιπά είναι Ιστορία..

Εμείς συνεχίσουμε να διαλαλούμε την Αλήθεια με Αγάπη με κάθε κόστος και με παρρησία Ζωής…χωρίς φόβο αλλά με Πάθος μήπως και βγεί Πίστη στους συνανθρώπους μας..

Να είστε καλά,
Κων/νος Μουρούτης

ΠΗΓΗ:
https://www.nytimes.com/…/jose-baselga-cancer-memorial-sloa…

Η λίστα με τα αντικρουόμενα συμφέροντα του ιατρού..

Board of Directors-Μέλος σε Συμβούλια εταιριών:

■ Aura Biosciences* (cancer startup)

■ Bristol-Myers Squibb

■ Foghorn Therapeutics (cancer startup)

■ Grail* (cancer testing startup)

■ Infinity Pharmaceuticals* (cancer startup)

■ Varian Medical Systems (radiation equipment)

Paid Consultant- Σύμβουλος επι πληρωμή:

■ AstraZeneca*

■ Eli Lilly*

■ Novartis*

■ Roche/Genentech*

Scientific or Clinical Advisory Board- ΕΠιστημονικό ή συμβουλευτικό μέλος σε επιτροπή:

■ ApoGen Biotechnologies (cancer startup)

■ Aura Biosciences (cancer startup)

■ Grail (cancer testing startup)

■ Juno Therapeutics*

■ Northern Biologics (cancer startup)

■ Paige.AI (pathology startup)

■ Peptomyc* (cancer startup)

■ PMV Pharmaceuticals (cancer startup)

■ Seragon Pharmaceuticals* (breast cancer)

Founder or Co-Founder-Ισρυτής ή συν-ιδρυτής:

■ Mosaic Biomedicals

■ Tango Therapeutics (cancer startup)

Source: Analysis by The New York Times and ProPublica. Note: Dr. Baselga worked with these companies at different times. Former relationships are marked with a *.

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English