«Ανοήμονες βιούσι ού τερπόμενοι βιούν.»

«Ανοήμονες βιούσι ού τερπόμενοι βιούν.»

Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα…Ω, γένος ανθρώπων ανεμώλιον, αυτοχόλωτον, μέχρι τέλους βιότου μηδέν επιστάμενον…
Μη αποκρίνου εις τον άφρονα κατά την αφροσύνην αυτού διά να μη γείνης και συ όμοιος αυτού…μας λεγεται στα Ιερά Κείμενα..και σιγουρο είναι πως η Ηλιθιοτητα και αφροσυνη ειναι δικο μας χαρακτηριστικό..
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.Το βλάκα ομως μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.
Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας και για αυτο το λογο..Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο.Το να φαίνεσαι ομως ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής..Κάθε ηλίθιος μπορεί να κριτικάρει, να κατηγορήσει, να παραπονεθεί, και οι περισσότεροι ηλίθιοι το κάνουν.
Δεν ήξερα εγώ προσωπικά ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το Ίντερνετ…και αληθινά το ΤΙ κυκλοφορεί εδω μέσα ειναι μεγαλειο Ηλιθιοτητας!
Να κουβεντιάζεις με ανόητους,με τον οχλο αυτο και ειδικά μεσα στο διαδίκτυο, είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς.Το IQ του όχλου, ισούται με το IQ του πιο ηλίθιου που είναι μέσα σ’ αυτόν, διαιρεμένο δια του πλήθους του.Υπάρχουν 5000 καταπληκτικοί άνθρωποι για κάθε βλάκα στο Διαδίκτυο. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει μεγάλος αριθμός. Προχωρήστε με προσοχή και τα μάτια ορθάνοιχτα.
Οι σπουδαίοι άνθρωποι είναι μπροστά από την εποχή τους, οι ξύπνιοι επωφελούνται όσο μπορούν από αυτήν και οι βλάκες είναι εναντίον της..Τα δύο πιο κοινά στοιχεία στο σύμπαν είναι το υδρογόνο και η βλακεία αλλά….. Ποτέ ο σοφός δεν θα μπορέσει να μιλήσει τόσο σοφά για τη σοφία, όσο βλακωδώς ο βλάκας για τη βλακεία.
Οι ανόητοι ( και ανόητες και απο δαυτε υπαρχουν επίσης πολλές..)σπεύδουν εκεί που οι άγγελοι φοβούνται να πατήσουν.Δεν αρνούμαι το γεγονός ότι οι καποιες γυναίκες είναι επίσης χαζές οι οποίες νομίζουν πως..με το προβαλονται,να θελουν να «διδαξουν» και να δειξουν οτι κατεχουν καποιο αντικειμνεο κατορθωνουν μονάχα να ευτελιζουν τον ευατο τους και τους γυρω τους.. Ο Θεός τις έκανε έτσι για να ταιριάζουν με τους «αναλογους» άντρες που τις περιστιχιζουν.
Ευλογημένος να ‘ναι εκείνος ομως που μη έχοντας τίποτε να πει, απέχει από το να μας δώσει λεκτικές αποδείξεις για το γεγονός αυτό.Αν λάβουμε υπόψη ότι ο Θεός περιόρισε την ανθρώπινη ευφυΐα, φαίνεται άδικο που δεν περιόρισε και την ανθρώπινη βλακεία.
«Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, είσαι τόσο ηλίθιος που θα βρεθείς στην Θράκη!»(Αρκας) ..
και ας μη ξεχνουμε ποτέ πως..
Ουδείς μωρότερος των ιατρών, εάν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι..

Να ειστε καλά..

Κων/νος Μουρούτης

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English