«Ανδρείος ο περί τον καλόν θάνατον αδεής…Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτε.¨»

«Ανδρείος ο περί τον καλόν θάνατον αδεής…Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτε.¨»

Φίλε μου…Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε…και μη φοβάσαι ακόμη και να πέσεις και να χάσεις διότι..
…Είναι καλύτερα να στέκεσαι όρθιος με σπασμένο και μπανταρισμένο κεφάλι, από το να σέρνεσαι με την κοιλιά για να γλιτώσεις το κεφάλι σου.Σε τελευταία ανάλυση, χρειάζεται περισσότερο κουράγιο για να ζήσεις παρά για να αυτοκτονήσεις.

Κάνε πάντα αυτό που φοβάσαι να κάνεις γιατί πρέπει..Να αρχίζεις ό,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις. Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη.
Δεν πρέπει να γυρνάς την πλάτη σου σε έναν επαπειλούμενο κίνδυνο και να προσπαθείς να ξεφύγεις απ’ αυτόν. Αν το κάνεις, θα διπλασιάσεις τον κίνδυνο. Αλλά αν τον αντιμετωπίσεις εγκαίρως, θα τον μειώσεις στο μισό. Ποτέ μην τρέχεις να γλιτώσεις από κάτι. Ποτέ!

Δεν αποτελεί πλέον πιά εκλογή ΚΑΝΕΝΟΣ απο εμας, να γυρίσουμε το κεφάλι,να σιωπήσουμε ή να κοιτάξουμε το δικό μας ώφελος..Το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία, είναι το βόλεμα.
Τις μεγάλες πράξεις πρέπει να τις επιχειρείς χωρίς πολύ σκέψη, από φόβο μήπως η συνειδητοποίηση του κινδύνου σβήσει τη φωτιά της τόλμης.
Η γνήσια εξουσία δίνεται μόνο σε αυτούς που τολμούν και σκύβουν για να την πάρουν. Μόνο ένα πράγμα έχει σημασία: να είσαι ικανός για να τολμήσεις.Αυτοί που έχουν θάρρος και πίστη δεν θα πάνε ποτέ χαμένοι.
Κερδίζεις δύναμη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση από κάθε εμπειρία που ορθώνεις το ανάστημά σου και, πραγματικά, κοιτάς το φόβο στα μάτια.Το θάρρος δεν είναι απλά μια από τις αρετές, αλλά η μορφή κάθε αρετής στο σημείο αντοχής της.

Σε μια κρίση και μάλιστα όπως αυτή που βιώνουμε σε τούτο το τόπο.. η πιο τολμηρή επιλογή είναι συχνά η πιο ασφαλής και..Ένας άνθρωπος με θάρρος είναι πλειοψηφία και αν τυχόν έρθει η στιγμή να αποφασίσεις αν θα ζήσεις ή αν θα πεθάνεις, κάνε και τα δύο σαν άρχοντας.
Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν το κουράγιο να χαθούν πραγματικά.Το να ξέρεις ότι μπορεί να μη τα καταφέρεις… μέσα σ’ αυτή τη γνώση γεννιέται το θάρρος.

Οχυρώστε λοιπόν αδέλφια μου,το θάρρος σας με το τείχος της υπομονής,εκείνης της εγκάρτερησης και..Να δέχεσαι τις προκλήσεις, έτσι ώστε να αισθάνεσαι την έξαψη της νίκης.
Σιγουρα..Δεν υπάρχει θλιμμένο θάρρος και ούτε θυσια χωρις χαμόγελο!
Ένας άνθρωπος δεν είναι ανεξάρτητος εκτός αν έχει το θάρρος να σταθεί μόνος του γιατί..Όλα είναι θεωρητικώς ακατόρθωτα, μέχρι να γίνουν.

«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε.μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε.
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα.παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!»(Ελύτης)

Εγγραφή στο Newsletter

 

Επικοινωνία
Dr. Mouroutis Konstantinos
Επίσημη και μοναδική ιστοσελίδα
In English